1. května 2017 • 16:30

Rodina v jedné formaci? Galvas podepsal s Olomoucí, bude hrát se synem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zkušený osmatřicetiletý bek Lukáš Galvas se v hokejové extralize přesune z Třince do Olomouce. V hanáckém týmu bude působit společně se sedmnáctiletým synem Jakubem, jenž si během uplynulého ročníku vybojoval pevné místo v mužstvu. A protože i on je zadákem, mohli by se teoreticky objevit na ledě v jedné obranné dvojici. Klub o Galvasově příchodu informoval na webu.



Odchovanec opavského hokeje Galvas strávil posledních pět sezon v Třinci, v minulosti hrál dlouho za Zlín, rok strávil v Karlových Varech a do nejvyšší soutěže nakročil jako hráč Vítkovic. Včetně play off odehrál už přes tisíc extraligových zápasů a na kontě má i tři reprezentační starty.

V minulé sezoně nastoupil včetně vyřazovacích bojů do 39 utkání a připsal si dvě nahrávky. Třinečtí přes velké ambice skončili již ve čtvrtfinále play off na štítě Chomutova a Galvas tak nerozšířil sbírku šesti cenných kovů. V extralize dosáhl čtyřikrát na stříbro a dvakrát získal bronz.

Další posilou Olomouce by se mohl stát Antonín Pechanec, který přišel na zkoušku z Havířova. Šestadvacetiletý útočník okusil v posledních sezonách extraligu v dresu Třince a Zlína. Zatímco v základní části odehrál jen čtyři utkání, bitvy play off zažil již v 11 případech. "Uvidíme, jak bude vypadat na ledě," poznamenal kouč Zdeněk Venera.

Sám získal posilu i do realizačního týmu, který po odchodu z pražské Sparty rozšíří Zdeněk Moták a společně s Janem Tomajkem budou Venerovými asistenty. "Honza Tomajko má na starosti i mládež, je navíc jednatel klubu, takže se to teď mezi nás trochu rozloží a možná bude trochu více času na to, abychom se mohli konkrétněji věnovat jednotlivým hráčům," řekl Venera.

Ve funkci trenéra brankářů Jiřího Trvaje střídá Jan Littner, který v posledních ročnících pomáhal s přípravou gólmanů v Havířově.

Naopak na seznam odchodů přibyli třiadvacetiletý útočník Jakub Matai a obránce Alex Rašner. Matai přišel do klubu před sezonou 2014/15, uplynulý ročník zakončil s bilancí 36 odehraných utkání a šesti bodů (2+4). Jednadvacetiletý Rašner hrál v Olomouci již od mladšího dorostu, poslední tři sezony nastupoval v extralize a v minulém ročníku si v 35 startech připsal čtyři nahrávky.

O Rašnera mají podle médií zájem Vítkovice. Slovenští bratři Juraj a Tomáš Mikúšové, jejichž odchod Olomouc avizovala již dříve, by mohli zakotvit ve Zlíně.

Otec a syn Galvasové při focení a rozhovoru pro deník Sport
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud