16. května 2017 • 10:05

Liga mistrů i návrat do Švýcarska. Hradec bude znovu na Spenglerově poháru

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Hradce Králové se stejně jako loni představí na konci prosince na Spenglerově poháru v Davosu. Mountfield tak skloubí účast na 91. ročníku nejstaršího hokejového turnaje světa i se startem v Lize mistrů, kam se bronzový tým extraligy kvalifikoval poprvé. Účast českého zástupce potvrdil oficiálních web Spenglerova poháru.



"Česká republika je velký hokejový národ. Snažíme se mít na Spenglerově poháru vždy zástupce z této země a jsme velice rádi, že se Mountfield chtěl do Davosu vrátit," řekl oficiálním stránkám Spenglerova poháru šéf turnaje Marc Gianola.

Hradec Králové avizoval zájem o další start dopředu. "Opětovné pozvání na tento populární turnaj vnímám jako projev ocenění našich kvalitních výkonů na minulém ročníku a skvělého vystoupení našich fanoušků, kteří svojí typickou podporou našich hráčů velmi mile překvapili tamní publikum i média," uvedl prezident Mountfieldu Miroslav Schön na klubovému webu.

Na loňském turnaji Hradec Králové porazil Jekatěrinburg 4:3, prohrál 3:4 s Luganem a ve čtvrtfinále podlehl Kanadě 1:5. Letos chce dosáhnout ještě lepších výsledků. "I z toho důvodu se snažíme vytvořit kvalitní mužstvo, které bude zase o něco zkušenější. Budeme se snažit navázat na loňské výkony a posunout se na turnaji minimálně o stupínek výše," podotkl Schön.

Východočechy čeká nabitá sezona i s Ligou mistrů a soupeře pro základní skupinu se dozvědí ve středu při losování v dějišti mistrovství světa v Kolíně nad Rýnem. Ambiciózní klub se bude snažit zkvalitnit kádr. "Rádi bychom v dohledné době představili minimálně dvě další posily. Mužstvo čeká velmi náročná a pestrá sezona," dodal Schön.

Na Spenglerově poháru je jasno o startu pořádajícího Davosu, nově švýcarské reprezentace, dále finské Hämmenlinny a finální jednání vedou organizátoři šestičlenného turnaje i s tradičním účastníkem Kanadou i jedním klubem KHL. Hrát se bude tradičně od 26. do 31. prosince.

Loni startoval Hradec Králové při premiérové účasti na Spenglerově poháru po dvouleté absenci klubu z tuzemska. Předtím hrály české celky na turnaji pravidelně sedm let.

Nejdříve to byly před deseti lety Pardubice, pak dvakrát za sebou vyrazily do Davosu Karlovy Vary, následovala v roce 2010 Sparta a pak třikrát Vítkovice. Od roku 1998, kdy se po delší absenci českých klubů představil Vsetín, z tuzemských týmů žádný nestartoval také v letech 1999, 2003 a 2006.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud