20. července 2017 • 04:40

Zlín našel nového sponzora. Jeho příspěvek zalepí část finanční díry

Autor: koš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak sláva! Anebo ne? Extraligový Zlín konečně našel generálního partnera pro příští sezonu. Podle důvěryhodných zdrojů deníku Sport se jím stane společnost Aukro! Aukční portál se sídlem v Baťově městě přispěje na chod klubu čtyřmi miliony korun, což není v případě hlavního mecenáše nijak ohromující částka. Zalepí jen část ekonomické díry.



Ve Zlíně urputně dohánějí promarněný čas. Ve čtvrtek se dvojnásobný český mistr (2004, 2014) na oficiální tiskové konferenci pochlubí úlovkem nového generálního sponzora. Je jím firma Aukro, známý internetový aukční server. V názvu by prý figurovat neměla. Už proto, že je smlouva podepsána jen na rok a teprve se uvidí, zda bude prodloužena a navýšena výše příspěvku. Veselý a spol. nejspíš půjdou do sezony pod „fanouškovským“ názvem HC Berani Zlín.

Aukro dá na provoz hokejové organizace čtyři miliony korun a na podzim by měla přijít další pomoc města. Radnice má v září či v říjnu podle zdrojů Sportu schválit navýšení základního jmění klubu o pět milionů. „Takže budou mít devět, ale i s tím horko těžko vyjdou,“ tvrdí člověk obeznámený s ekonomickým zázemím. Milionem uleví rozpočtu světoznámá obuvnická firma Baťa.

Zlín s novým generálním manažerem Martinem Hostákem nemá po ztrátě několika významných partnerů (Holomek, PSG, WSM) široké portfolio sponzorů. Tomu odpovídá i nynější skladba kádru, v němž už nejsou Petr Holík (Čerepovec), Robert Říčka (Sparta), Jiří Marušák a Miroslav Blaťák (oba konec kariéry), Oldrich Kotvan (Mladá Boleslav) či Roman Vlach (Olomouc). Vesměs klíčoví hráči do obrany i do útoku. Náhrady? Méně blyštivá jména se zlínskou minulostí jako Nosek, Klhůfek, Valenta, Fořt, či Sedláček.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud