Zdeněk Janda
25. července 2017 • 04:55

Jágr nevyloučil extraligu. Mohl by ho lákat Růžička, zájem má Třinec

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vlasy smotané do culíku, na hlavě zastaralá „skořápka“. Na ní nezaměnitelné číslo 68. Jaromír Jágr se včera objevil na tréninku kladenských Rytířů. Po něm před houfem novinářů přiznal, že zatím neví, co s ním bude. NHL je prioritou, zároveň ale Jágr nevyloučil ani působení v Česku. Kdo z extraligy by mohl legendu získat? Kde by mohl podle Sportu naskakovat vedle toho, že by hrál za mateřské prvoligové Kladno?



Piráti Chomutov

Není kdovíjak velkým tajemstvím, že kladenská ikona má blízko k šéfovi chomutovského hokeje Jaroslavu Veverkovi. Když před rokem hrozilo, že na severu Čech odejdou s extraligou jinam kvůli sporu s městem, Kladno bylo první volbou. Mluvilo se o tom, že dříve či později Jágr s Veverkou upletou společný hokejový byznys. Výhodou Chomutova je dostupná vzdálenost a Růžička na střídačce.

Škoda Plzeň

Další štace zn. téměř za rohem. Ale spíš než ušetřené síly na projetých kilometrech je tu jiný faktor. Ano, hádáte správně – Martin Straka. Dva velcí hokejoví parťáci z pittsburské éry, to je velké lákadlo pro obě strany. Plzeň po interesantních letních nákupech je už tak nabouchaná energií a hladovostí, po minulé šedivější sezoně spřádá plány na semifinále. Jágrova občasná účast by byla bonbónkem.

Jágr o budoucnosti: Když nebudu mít nabídku, odjedu a vrátím se příští rok
Video se připravuje ...

Oceláři Třinec

Představa, že by JJ68 dojížděl z domova na tréninky do Slezska, je samozřejmě nereálná. Což však neznamená, že tahle varianta je scestná. Právě naopak. Peníze do třineckého hokeje proudí z firem, které mají co do činění se společnostmi a jejími šéfy, kteří se dlouhodobě pohybují v Jágrově blízkosti. „Oslovíme ho. Měli jsme za to, že extraligu hrát nechce, ale teď to zkusíme. Nejde mu o peníze a my zájem určitě máme,“ řekl sportovní manažer Jan Peterek.

Kladno pořád na prvním místě...

Jedná se o kluby, v nichž by mohl podle Sportu působit vedle toho, že by hrál za mateřské Kladno. Jágr nevyloučil, že by v úvahu připadalo i působení v české elitní soutěži. Jak by to mohlo podle Sportu vypadat v praxi?

Kmenově by hrál za svoje prvoligové Kladno (které vlastní) a formou střídavých startů by hrál rovněž mezi elitou. Nejvíce v úvahu připadají podle zdrojů Sportu Třinec, Chomutov nebo Plzeň. Jágr by musel za Kladno odehrát minimálně patnáct zápasů, aby mohl nastoupit v případné baráži o extraligu. Tu by si pochopitelně nenechal ujít. Jinak by se mohl domluvit na tom, že by hrál i v extralize.

Podle řádů je to možné. Kluby by mu pochopitelně za to platily (plus určitou částku Kladnu podle tabulek), což by byl příjem pro Rytíře. Tím by splnil to, o čem sám mluvil: „Určitě by to ale muselo být nějak spojené s Kladnem. Chci, aby z toho měl klub výhodu.“

Velký rozhovor s Jaromírem Jágrem čtěte v úterním deníku Sport
Elektronickou verzi včetně archivu novin najdete ZDE »

Zde si vyberte, zda si chcete aktuální či archívní vydáníku Sport přečíst ve vašem počítači, nebo ve smart phonech či tabletech.

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Titulní strana úterního deníku SportFoto Deník Sport

Jágr o konci na Floridě: Spoustu lidí neví, co se tam stalo
Video se připravuje ...

Dřina a úsměvy! Jaromír Jágr trénoval s kladenskými Rytíři
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud