Ondřej Kuchař
27. července 2017 • 19:45

Třinecká lákadla i minusy pro Jágra: zázemí jako v NHL, ale z Kladna daleko

Vstoupit do diskuse
0
  • Bude hrát Jágr v Třinci?Bude hrát Jágr v Třinci?FOTO: Koláž iSport.cz

    Když do Česka, tak do Kladna. Tato premisa u Jaromíra Jágra stále platí. Nevylučuje však ani další varianty v podobě střídavých startů či hostování v extralize. Zájemců je mnoho. S nabídkou na angažování české legendy plánuje přijít i Třinec. Jaké plusy a mínusy by tam českého hokejového velikána čekaly?

  • Lákadlo - Zázemí jako v NHL

    Třinečtí Oceláři vtipně uvítali možné angažování Jaromíra JágraFoto Instagram.com@simon_hrubec

    Žádný jiný extraligový klub nemá lepší zázemí než Třinec. Novou arénu si Oceláři za 700 milionů korun postavili z vlastních zdrojů. Prostorná šatna, sauny, bazény, wellness, obrovská supermoderní posilovna, tělocvična, místnost s masážními stoly a spousta dalšího. Hráči, kteří prošli NHL, hodnotili vybavení jako absolutní top i ve srovnání s halami v nejlepší světové lize. Jaromír Jágr by právě na takovou záruku maximálního komfortu mohl slyšet.

  • Lákadlo - Peníze pro Kladno

    Trenér Kladna Miroslav Hořava rozdává pokyny, poslouchal i Jaromír JágrFoto Michal Beránek (Sport)

    Ač sportovní manažer Třince Jan Peterek zdůraznil, že jeho nabídka nebude postavená na gigantických financích, nemůže si dovolit poslat Jágrovi návrh s nějakou almužnou. Sám JJ68 několikrát řekl, že mu půjde hlavně o prospěch jeho Kladna. Oceláři avizovali šetření, ale hráče, jakým je Jágr, by jistě neváhali zaplatit královsky. V Česku není mnoho klubů, které by mohly slezskému celku v síle sponzorů, stabilitě a finančním zázemí konkurovat.

  • Lákadlo - Důvěra vedení

    Při tréninku na Kladně si Jaromír Jágr sepnul vlasy do culíkuFoto Michal Beránek (Sport)

    Na třinecký klub jsou navázáni lidé, se kterými Jaromír Jágr léta úzce spolupracuje. Pojišťovna a klinika AGEL vlastněná miliardářem Tomášem Chrenkem, agentura Česká sportovní prostějovského podnikatele Miroslava Černoška a největší gigant Třinecké železárny a Moravia Steel jsou s legendou spjaty dlouho. Důvěru vedení by měl obrovskou. V minulosti už s Třincem dokonce jednal, město několikrát navštívil.

  • Minus - Dálava

    Jaromír Jágr už pálil doma na Kladně. V barvách Floridy.Foto Martin Sekanina (Blesk)

    Z Kladna do Třince tam a zpět? Přes 800 kilometrů po silnicích všeho druhu a kvalit, téměř deset hodin v autě, pokud neuvíznete v koloně. Představa, že v pátek Jágr nastoupí „doma“ v Třinci v derby s Vítkovicemi a po něm vystřelí do Kladna, kde by ho v sobotu čekal duel první ligy, je děsivá a nereálná. Řešením může být jedině tryskáč na trase Ostrava-Praha. Ano, takhle by to mohlo fungovat, letecká přeprava by se Jágrovi dala připravit.

  • Minus - Prostředí

    Jaromír Jágr a jeho tradiční široký úsměv na lehkém kladenském tréninkuFoto Martin Sekanina (Blesk)

    Pro někoho je prostředí Beskyd synonymem naprosté pohody a vysněného místa k relaxaci. Ale co tam s hravým klukem, který má oblibu v blikajících zařízeních a v různorodých zápoleních, kde je klíčová malá kulička? Třinec a jeho blízké okolí takové potěšení nenabízí, anebo poskrovnu. A ani výběr restaurací, kde se dá dobře nadlábnout, není zdaleka tak široký jako v Americe. Tady je trochu potíž.

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud