1. srpna 2017 • 21:49

Mistr začal přípravu výhrou nad Třebíčí, olomoucký Vlach skončil v nemocnici

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

 Hokejisté mistrovské Komety Brno načali úspěšně svůj program přípravných zápasů na novou extraligovou sezonu, když vyhráli na ledě partnerské Třebíče 3:2 po samostatných nájezdech. V duelu dvou extraligových soků zdolala Olomouc nováčka mezi elitou Jihlavu těsně 2:1.



Kometa při tradičním startu proti Třebíči nastoupila s velmi mladým týmem. Před více než dvěma tisícovkami diváků měla po dvou třetinách dvougólové manko, ale devatenáctiletý útočník Luboš Horký trefami z 53. a 57. minuty vyrovnal. Následovaly rovnou nájezdy, v nich byl jediným úspěšným exekutorem teprve šestnáctiletý Vojtěch Střondala.

Rovněž v Olomouci se hrál duel, který byl prvním pro oba celky během letní přípravy. Skóre otevřel v závěru druhé části zkušený bek Lukáš Galvas, který Hanáky posílil z Třince, ale Václav Rezek stihl záhy vyrovnat. Na začátku třetí dvacetiminutovky rozhodl Lukáš Spurný.

"Na to, že pro obě družstva šlo o první přípravný zápas, hrálo se celkem ve vysokém tempu, a to i přes horko, které na stadionu panovalo. Nepřesnosti a nedorozumění k tomu samozřejmě patří. Utkání určitě splnilo svůj účel," pochvaloval si na webu Hanáků kouč vítězů Zdeněk Venera.

Komplikací a kaňkou bylo zranění útočníka Romana Vlacha, kterého nešťastně zasáhl puk do obličeje. "Během zápasu odjel do nemocnice s podezřením na prasklou lícní kost," přiblížil Venera.

Vítkovice porazily Havířov vysoko 8:2, přestože po osmi minutách prohrávaly 0:2. Dvěma góly přispěl k obratu útočník Jan Hudeček. S přehledem si poradil i Litvínov, který měl rovněž prvoligového soupeře. Verva v severočeském derby přestřílela i díky dvěma zásahům Richarda Nejezchleba 6:3 Ústí nad Labem. Dvakrát se mezi střelce zapsal i Marek Macek v dresu poražených.

Přípravné hokejové zápasy:

SK Horácká Slavia Třebíč - HC Kometa Brno 2:3 po sam. nájezdech (0:0, 2:0, 0:2)
Branky: 24. Malec, 38. Kusko - 53. a 57. Horký, rozhodující sam. nájezd Střondala.

HC Olomouc - HC Dukla Jihlava 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Branky: 38. L. Galvas, 42. Spurný - 39. Rezek.

HC Vítkovice Ridera - AZ Havířov 8:2 (1:2, 5:0, 2:0)
Branky: 23. a 29. Hudeček, 13. Tomi, 29. Szturc, 38. Olesz, 40. J. Káňa, 49. Gřeš, 53. Kalus - 2. Pořízek, 8. Malina.

HC Verva Litvínov - HC Slovan Ústí nad Labem 6:3 (4:0, 1:2, 1:1)
Branky: 7. a 60. Nejezchleb, 7. Helt, 17. Březák, 19. Gula, 35. Jícha - 22. a 47. Macek, 31. Navarra.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud