10. září 2017 • 18:23

Reichenberg pomohl Spartě k výhře: Tempo je tu vyšší, než v Norsku

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenhle kauf se zatím jeví jako trefa do černého! Norský útočník Alexander Reichenberg patřil už v přípravě k nejlepším hráčům Sparty a před startem extraligové sezony si vybojoval místo v elitní lajně po boku Jaroslava Hlinky a Petra Vrány. A už ve druhém duelu s Jihlavou (4:3) ozdobil domácí premiéru prvním gólem v české nejvyšší soutěži.



Sparta slaví vydařený vstup do sezony, když po vítězství 3:2 v Pardubicích přidala těsný triumf 4:3 i při domácí premiéře s Jihlavou. Nováček ovšem Pražany náležitě potrápil. „Hodně bruslili a hráli do těla. Bylo to náročné utkání, je fajn, že se nám nakonec podařilo vyhrát,“ přiznal po utkání sparťanský útočník Alexander Reichenberg.

Byl to on, kdo ve čtvrté minutě dostal nabito od Jaroslava Hlinky a zcela nehlídaný střelou z mezikruží otevřel skóre. „Těch gólů mělo být víc,“ usmíval se po vítězství a slíbil, že koncovku ještě potrénuje. „Na trénincích na ní pracuji, tak snad už to bude jenom lepší.“

Norský rychlík do elitní lajny Sparty zapadl. Když přepnul na vyšší rychlostní stupeň, dělal problémy obráncům Pardubic i Jihlavy. Právě rychlost je jedním z důvodů, proč právě on dostal výsostné postavení v první formaci s Jaroslavem Hlinkou a Petrem Vránou.

Sparta - Jihlava: Reichenberg po spolupráci s Hlinkou otevřel skóre, 1:0
Video se připravuje ...

„Může to tak být. Hraju hodně bojovně a hodně bruslím. Můžu tak klukům vytvořit prostor na přihrávku,“ přikyvuje Alexander Reichenberg a uvědomuje si, že musí držet krok, jinak může z elitního útoku brzy vypadnout.

„Každý chce s klukama hrát. Já jsem rád, že jsem tu šanci dostal a chci ukázat, že s nimi dokážu hrát,“ prohlásil norský reprezentant, který tak vyhrál norský mini souboj s Nicolaiem Bryhnisveenem. Na střídačce Jihlavy stál navíc náhradní brankář Lars Volden.

Norská kolonie se tedy v české nejvyšší soutěži rozrůstá, což těší i útočníka Sparty. „Před zápasem jsme trochu pokecali. Je fajn, že je nás tu víc a je to jenom dobře pro norský nároďák, že má hráče různě po Evropě,“ připouští Alexander Reichenberg.

Do Prahy se přesunul z norského Storhamaru a přiznává, že tempo hry je oproti norské lize daleko vyšší. „Tempo je rozhodně rychlejší, více se bruslí a napadá. V Norsku se hraje hodně defenzivě, týmy drží při sobě a je těžké se prosadit. Tady to máš vyšší tempo a hráči rychleji bruslí.“

SESTŘIH: HC Sparta Praha - HC Dukla Jihlava 4:3
Video se připravuje ...

Sparta - Jihlava: Pěkná akce! Tomáš Jiránek vstřelil gól na 4:3
Video se připravuje ...

Sparta - Jihlava: Další gól domácích, prosadil se Forman, 4:2
Video se připravuje ...

Norský útočník Alexander Reichenberg (vlevo) ze Sparty se raduje ze vstřelené branky do sítě Jihlavy
Norský útočník Alexander Reichenberg (vlevo) ze Sparty se raduje ze vstřelené branky do sítě Jihlavy

Góly

Domácí: 03:08. Reichenberg, 39:11. Kumstát, 47:32. Kalina, 53:17. Forman

Hosté: 12:46. Anděl, 29:21. Žálčík, 55:29. Jiránek

Sestavy

Domácí: Aittokallio (Honzík) – Tomáš Dvořák, Zámorský, T. Pavelka, Kalina, Nedomlel, Mikuš – J. Hlinka, P. Vrána, Reichenberg – Kumstát, Pech, Kudrna – Říčka, Klimek, Forman – Uher, Černoch, Rousek – Saponari.

Hosté: Škarek (Volden) – Suchánek, Bryhnisveen, Šidlík, Kajínek, J. Zdráhal, Ulrych, E. de la Rose, Váňa – Jiránek, J. Skořepa, Macík – Rys, F. Seman, Čachotský – Anděl, Hlinka, Žálčík – Protasenja, R. Hubáček.

Rozhodčí

Bejček, Pražák – Komárek, Ondráček

Stadion

O2 arena, Praha

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud