12. září 2017 • 20:30

SESTŘIHY: Plzeň nadělila Olomouci desítku! Vítkovice smetly Spartu 6:1

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Třetí kolo hokejové Tipsport extraligy bylo nečekaně plodné! Hattricky Tomáše Mertla a Dominika Kubalíka pomohly Plzni k rekordní výhře 10:0 nad Olomoucí. Vítkovický David Květoň pomohl třemi góly k vítězství 6:1 nad Spartou. V čele tabulky zůstává stoprocentní Chomutov, který uspěl v Pardubicích. Mountfield HK pro změnu padl i potřetí, naopak Mladá Boleslav veze výhru z Brna. Třinec uspěl v Jihlavě, Liberec pak zažil bleskový obrat se Zlínem.



VŠECHNA VIDEA ZDE Piráti zůstávají stoprocentní

Dynamo podobně jako v pátek proti Spartě vsadilo na aktivní úvod, ale opět se k vedoucí brance i přes šanci Quennevilla nepropracovalo. Gólem neskončila ani jejich přesilovka čtyři na tři, a tak do vedení šli v závěru první třetiny trpěliví Piráti, kteří zásluhou tečované střely Flemminga využili svou první početní výhodu. Ještě před pauzou rozhodčí neuznali Pardubicím Perretův gól kvůli zásahu vysokou holí.

Druhá třetina měla podobný scénář jako ta první. Pardubice byly opticky lepší, připravovaly si šance, ale na Laca nedokázaly vyzrát. Gólman Chomutova se vytáhl především při střelách Kauta a Berana, zakončující Bojko mu situaci ulehčil a v čisté příležitosti přestřelil.

SESTŘIH: HC Dynamo Pardubice - Piráti Chomutov 1:4. Hosté jsou stoprocentní a vedou ligu
Video se připravuje ...

Chomutovu nemohoucnost domácích hrála do karet. V polovině utkání totiž rychlou kombinaci v útočném pásmu zakončil pěkným blafákem Vondrka a poslal Chomutov do dvoubrankového vedení. Tentýž hráč mohl přidat i třetí gól, ale při přečíslení v oslabení pálil jen do Kacetla. Dynamu ke snížení nepomohly ani přesilovky i proto, že Petru Sýkorovi v kritické chvíli přeskočil kotouč hokejku.

Pardubický střelec neproměnil další dobrou možnost ani v úvodu třetí části, po něm pálil mimo i Cardwell. A znovu přišel trest. Vondrka si v oslabení počíhal na chybu v soupeřově rozehrávce a nájezd přetavil ve třetí branku. Zdálo se, že je rozhodnuto, ale Dynamo se ještě stačilo vzchopit. Osm minut před koncem snížil na rozdíl dvou branek zblízka zakončující Petr Sýkora, který si připsal 600. bod v extralize.

Domácí vrhli všechny síly do útoku, ale Chomutovu se dařilo nepouštět soupeře až k Lacovi. Dvě minuty před koncem sáhly Pardubice ke hře bez brankáře, čehož ale využil jen útočník Vladimír Růžička ke gólu do prázdné branky. V poslední minutě ještě trefil Perret tyčku.

MATCH OVERVIEW LEGACY


Květoň zničil Spartu hattrickem

Aktivita i převaha byly od počátku na straně Vítkovic. Domácím se úspěšně dařilo vnutit sparťanům svůj styl hry, který z optického tlaku první gólové ovoce přinesl až na sklonku úvodní části.

Do hlavní role se obsadil Květoň, který zasáhl soupeře dvakrát v průběhu dvou minut. Důsledným forčekinkem odebral v 17. minutě v rohu za sparťanskou brankou kotouč obránci Nedomlelovi, aby jej pak bekhendem po ledě poslal za gólmana Honzíka, který se poprvé v nejvyšší soutěži postavil do branky Sparty.

První část vyzněla pro Vítkovice herně a díky Květoňovi také gólově. V přesilové hře totiž v 19. minutě dostal vítkovický útočník dost místa mezi kruhy a po Dejově přihrávce z křídla si stačil seřídit mušku pro přesný švih pod Honzíkovu vyrážečku.

I ve druhé třetině se hra odvíjela ve vítkovické režii. Třígólový náskok Ostravanům zajistil exsparťan Hrbas, který po individuální akci Olesze a jeho precizním pasu zpoza brány švihem překonal Honzíka potřetí.

SESTŘIH: HC Vítkovice Ridera - HC Sparta Praha 6:1. Květoň zničil Pražany hattrickem
Video se připravuje ...

Sparta proti výborně hrajícímu soupeři marně hledala stéblo, kterého by se v hororovém scénáři mohla chytit. Nebyly jím ani přesilovky, ve kterých zásluhou agilního Olesze naopak opět hrozily Vítkovice. Jedinou šanci si Pražané vytvořili v 35. minutě: Vrána už překonal Bartošáka, ale z brankové čáry puk uklidil do bezpečí Sloboda.

Když 18 sekund před koncem druhé části zvýšil po Romanově nahození před bránu vlastním gólem Mikuš, bylo definitivně rozhodnuto.

Sparta už na zvrat neměla čas a hlavně ani kvalitu. Vítkovice naopak pokračovaly v exhibici: Stránský dorazil vyraženou střelu Kurovského, když poté za 27 sekund Květoň pokořil Honzíka, byli hosté zralí na ručník.

Jejich propadák už pouze čestným gólem zmírnil v přesilovce vítkovický odchovanec Pavelka. Proti druhé trefě Říčky byla v závěru tyč a Sparta přišla o první body v nové sezoně.

MATCH OVERVIEW LEGACY


Dva hattricky a nejvyšší výhra v historii

Domácí se dostali rychle do tempa díky vyloučení Houdka, Olomoučtí ale oslabení obětavě ubránili. V páté minutě však u zadního mantinelu Konrád zaváhal při rozehrávce a po neúspěšné střele Petra Straky pohodlně otevřel skóre do odkryté branky Mertl. Vzápětí po dlouhém pasu Kadlece Kubalík po samostatném úniku pálil vedle.

Z náporu Indiánů se hosté vymanili až při přesilovce a po jejím skončení pořádně prověřil gólmana Svobodu na brankovišti dorážející Buc. Poté opět převzali iniciativu domácí a po Gulašově akci trefil nekrytý Mertl levou tyč olomoucké branky. Ve 12. minutě se protáhl až před Konráda rozjetý Kindl a povedeným bekhendovým blafákem zvýšil na 2:0.

Na začátku prostřední části sice hosté zahrozili přečíslením dvou na jednoho, které pokazil nepřesnou přihrávkou Holec. Již z protiútoku ovšem po rychlé kombinaci zblízka nepřekonal Konráda Stach. Vzápětí si domácí centr spravil chuť přesnou asistencí na Kubalíkovu gólovou střelu bez přípravy.

SESTŘIH: HC Škoda Plzeň - HC Olomouc 10:0. Dva hattricky a rekordní výhra
Video se připravuje ...

Olomoučtí nestíhali bruslařsky a dostali se pod tlak. Přečkali však další šanci Kubalíka a proti voleji Kodýtka se skvěle přesunul Konrád. V polovině utkání dokonce ve vlastním oslabení zahrozil slabě zakončující Skladaný.

Během pokračující plzeňské početní výhody Mertl dvakrát v dobré pozici ztroskotal na Konrádovi. Až ve 36. minutě potrestal zaváhání hostů při rozehrávce po vysunutí od Kubalíka přesně pod břevno mířící Stach. O 40 vteřin později navíc po opakované střele z pravého kruhu upravil na 5:0 Kratěna .

V závěrečné dvacetiminutovce se hra hostů úplně rozpadla a ve 44. minutě se po šikovné přihrávce Pulpána trefil Indrák. Čtyři minuty na to skóroval podruhé v utkání po samostatném úniku Kubalík a za 56 vteřin prostupnou olomouckou obranu překonal po spolupráci s Gulašem Mertl.

Centr prvního útoku navíc v 53. minutě po rychlé akci dokončil hattrick. Rozložení hosté ještě o necelou minutu později umožnili potřetí v zápase skórovat i Kubalíkovi, který nikým neatakován ranou švihem z mezikruží uzavřel na potupných 10:0.

MATCH OVERVIEW LEGACY


Nováčka skolil Adamský

Třinečtí hokejisté dorazili do Jihlavy s denním předstihem a byl to právě hostující tým, který šel na Horáckém zimním stadionu do vedení prakticky z první střely na branku. Premiéru v extralize zkazil jihlavskému brankáři Norovi Voldenovi, který poprvé dostal přednost před Škarkem, už ve čtvrté minutě úspěšnou dorážkou Adamský.

Dukla se tlačila za vyrovnáním, ale její největší možnost neproměnil v polovině úvodní třetiny Žálčík, který byl sice sám před Hrubcem, jenže střelou na bližší tyč těsně minul třineckou branku.

Domácím se stejně jako v předchozím kole na ledě jiného favorita soutěže pražské Sparty nedařila hra v početní převaze. Za dvě třetiny hráli celkem pět přesilovek - včetně zkrácené výhody pěti proti třem - ale branku Hrubce ve všech případech prakticky vůbec neohrozili.

SESTŘIH: HC Dukla Jihlava - HC Oceláři Třinec 0:2. Výhru vystřelil Adamský
Video se připravuje ...

Jestliže úvodní dějství bylo ještě vyrovnané, prostřední část hry patřila Třinci, který svou převahu také korunoval druhou brankou na konci 26. minuty, kdy Jank od modré čáry propálil vše, co mu stálo v cestě.

Pro Jihlavu to byla studená sprcha a nepomohl jí ani oddechový čas. Třinec v klidu kontroloval průběh utkání. Oceláři si první přesilovku v duelu zahráli až před druhou přestávkou, ale ani oni v ní nebyli nikterak nebezpeční.

Utkání, jež nabídlo především spoustu osobních soubojů než šancí a hokejové krásy, bylo k vidění i v závěrečné části, ale na stavu 0:2 z pohledu domácích už se nic nezměnilo. A to i přesto, že Jihlava v samém závěru zkusila zariskovat s hrou bez brankáře.

MATCH OVERVIEW LEGACY


Trápení Mountfieldu pokračuje

První šanci v utkání měl hostující útočník Červený, který tečoval Koukalovu nabídku, Petrásek ale stál u tyčky a letící puk ukryl do lapačky. Na druhé straně vypálil dvakrát od modré čáry Gula, ani jeden jeho pokus však Sedláčka neohrozil. V osmé minutě vypálil od modré čáry Kubát, Sedláček se štěstím zasáhl a našel kotouč mezi betony. Poté se vyznamenal domácí brankář: Pláněk zacílil do horního růžku, ale Petrásek výtečně zasáhl.

V úvodu druhé části ujel Červený, jenže ani tváří v tvář Petráskovi neuspěl - strážce domácí branky se natáhl na brankové čáře a vykopl puk levým betonem. Poté měli herní převahu Severočeši, ale k vedoucí brance jejich snaha nevedla. Na další šanci diváci čekali až do 34. minuty, Jarůšek při ní jedovatou střelou švihem prověřil Petráska. Na druhé straně se puk šťastně odrazil ke Gerhátovi, ten ale z ostrého úhlu trefil pouze připraveného Sedláčka.

SESTŘIH: HC Verva Litvínov - Mountfield HK 3:0. Východočeši čekají na body
Video se připravuje ...

Do závěrečné třetiny vstoupili lépe domácí. Lukeš střelou z mezikruží těsně minul tyčku Sedláčkovy branky a následnou bombu Skleničky hostující brankář chytil. Úvodní a zároveň i vítěznou branku si připsal v 53. minutě při přesilovce norský obránce Sörvik, který od modré čáry propálil nezadržitelně vše, co mu stálo v cestě.

Hosté se pak odhodlali dvě minuty před koncem ke hře bez brankáře, ta se jim ale hrubě nepovedla. V 59. minutě totiž domácí dvakrát skórovali. Nejprve se trefil Černý a za 44 vteřin - rovněž do prázdné branky - kapitán Trávníček . Hosté tak opět o něco prohloubili svou herní i výsledkovou krizi, naopak Litvínov i podruhé doma zvítězil a Petrásek si opět připsal čisté konto.

MATCH OVERVIEW LEGACY


Obrat Středočechů zařídil Urban

Rozhodující gól vstřelil Urban v 56. minutě v oslabení při pětiminutové přesilovce soupeře. Kometa poprvé v extralize prohrála a k úspěchu jí nepomohly ani dvě využité přesilovky.

Kometa se v duchu předcházejících domácích zápasů dostávala jen pomalu do tempa. Bojovně naladění mladoboleslavští hokejisté svého soupeře předčili hbitějším pohybem a důrazem. Postupně získali převahu, hrozili nebezpečnými akcemi.

Ve 13. minutě také převaha vyústila ve vedoucí gól. Urban unikl po pravé straně a po jeho přihrávce Knotek překonal brankáře Čiliaka. Brňané v závěru úvodní třetiny zvýšili obrátky, dostávali se častěji k zakončení. Brankář Maxwell ale všechny jejich šance zlikvidoval.

Vyrovnat se podařilo Kometě při první přesilovce hned v úvodu druhé třetiny. Nejlepší extraligový nahrávač Martin Erat si připsal už pátou asistenci, když našel na modré čáře Krejčíka, jehož střelu těsně před Maxwellem tečoval clonící Zaťovič .

SESTŘIH: HC Kometa Brno - BK Mladá Boleslav 2:3. Výhru vystřelil Urban
Video se připravuje ...

Po této brance Brňané zvýšili svoje úsilí, důsledným napadáním nenechali soupeře založit protiútok. Nápor ale nezužitkovali gólově. Středočeši se ze zhruba desetiminutového útlumu probrali a domácí podržel brankář Čiliak, který chytil sólo Valského a vyřešil i několik dalších šancí protivníka.

K otočení skóre dopomohla Kometě v závěrečné třetině přesilovka. Za pouhé čtyři sekundy početní výhody po Krejčíkově přihrávce nestačil brankář Maxwell zareagovat Eratovu střelu po ledě. Svěřenci trenéra Augusty nerezignovali a rovněž v početní výhodě se podařilo v 52. minutě Urbanovi vyrovnat.

Závěr hostům zkomplikoval obránce Stříteský, který byl po faulu na Tomáše Svobodu vyloučen na pět minut a do konce utkání. Kometě se ale dlouhou přesilovku nepodařilo využít, naopak v oslabení využil chybu soupeře Urban, který posunul Mladou Boleslav k tříbodovému zisku.

MATCH OVERVIEW LEGACY


Liberec rozhodl 58 vteřin před koncem

Po svižném úvodu, kdy byl blízko gólu domácí Krenželok, se hra vyrovnala. Ačkoliv měli Bílí Tygři častěji puk na hokejkách, v polovině osmé minuty se radovali hosté po Žižkově střele od modré čáry. O tři minuty později udeřil Zlín podruhé díky Okálově dorážce do odkryté branky.

Domácí se vrhli do útoku, vypracovali si řadu šancí, ale Kašíka nepřekonali. Ve 13. minutě pomohla zlínskému gólmanovi po Krenželokově pokusu tyč. Pak předvedl individuální akcí Bulíř, ale mířil nad zlínskou branku.

V úvodu druhé třetiny dohrávali Bílí Tygři přesilovku, Bulíř ale v dobré pozici pálil vedle. O něco později měl dobrou šanci Jašek, ale zlínští obránci dostali puk do bezpečí. Domácím nepomohly ke vstřelení kontaktního gólu ani dvě přesilovky krátce po sobě.

SESTŘIH: HC Bílí Tygři Liberec - Aukro Berani Zlín 3:2. Famózní závěr domácích
Video se připravuje ...

Ve druhé polovině druhé části si zahráli přesilovku i hosté. Velmi blízko gólu byl ve 33. minutě Kubiš, ale Will jeho blafák ustál. Další velkou šanci měli hosté ve 37. minutě, kdy Bílí Tygři hráli necelou minutu ve třech proti pěti. Libereckou obranu a Willa ale nepřekonali.

Ve 43. minutě mohl dokonat liberecký zmar Popelka, jehož střela zamířila do tyče Willovy branky. Bílí Tygři se snažili o snížení a v jejich obraně se tak objevovaly mezery. Okálovu i Popelkovu šanci ale Will zlikvidoval. Domácí se dočkali na konci 47. minuty, kdy Stránský tečoval Šmídovo nahození.

Následoval tlak Liberce a Zlín odolával díky Kašíkovi. Zlín se zaměřil na obranu hubeného náskoku a před Willovu branku se nedostával. V 56. minutě se domácí dočkali vyrovnání. Desáté vyloučení Zlína v utkání potrestal Bulíř. Obrat dokonal po Pyrochtově střele dorážkou do odkryté branky Lakatoš dokonal obrat. Zlínští zkusili power play, ale vyloučením 12 sekund před koncem je zabrzdil Kubiš.

MATCH OVERVIEW LEGACY


Z V VP PP P Skóre B
1. Plzeň 52 28 7 9 8 172:123 107
2. Mountfield 52 26 7 7 12 146:101 99
3. Třinec 52 24 6 8 14 143:122 92
4. Vítkovice 52 26 4 6 16 157:119 92
5. Brno 52 23 6 9 14 148:121 90
6. Pardubice 52 20 5 6 21 128:139 76
7. Liberec 52 18 9 4 21 132:138 76
8. Olomouc 52 16 10 7 19 129:136 75
9. Zlín 52 18 8 4 22 121:140 74
10. Sparta 52 18 5 7 22 140:150 71
11. Chomutov 52 13 10 9 20 132:155 68
12. Ml. Boleslav 52 15 6 8 23 118:139 65
13. Jihlava 52 12 7 7 26 106:139 57
14. Litvínov 52 10 7 6 29 118:168 50

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud