14. září 2017 • 12:58

Obránce Stříteský dostal za faul na Svobodu trest na tři zápasy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový obránce Matěj Stříteský z Mladé Boleslavi dostal třízápasový trest za faul na Tomáše Svobodu z Brna v úterním zápase 3. kola extraligy. Šestadvacetiletý bek je prvním hráčem, kterého disciplinární komise v novém ročníku nejvyšší soutěže potrestala.



Stříteský fauloval Svobodu v 55. minutě utkání a od rozhodčích Adama Kiky a Robina Šíra dostal trest na pět minut a do konce zápasu za zásah do hlavy a krku. Kometa ale přesilovku nevyužila, naopak Tomáš Urban v oslabení rozhodl o výhře Mladé Boleslavi 3:2.

Disciplinární komise dnes Stříteského dodatečně potrestala s odůvodněním, že protihráče atakoval mimo jeho zorný úhel. "Stříteským provedené přenesení těžiště na levou nohu a pohyb levé ruky krátce po provedení zákroku svědčí o skutečnosti, že jednal s cílem zvýšit intenzitu prováděného zákroku," uvedl předseda komise Karel Holý. Svoboda utkání pro poranění hlavy nedohrál.

Stříteský by měl vynechat zápasy proti Pardubicím, Liberci a Plzni, do hry se může vrátit v neděli 24. září v utkání na ledě Vítkovic.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud