22. září 2017 • 12:29

Barinka dlouho bez místa nebyl, den po konci na Spartě trénuje s Kometou

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtyři dny před jejich prvním vzájemným duelem v letošní Tipsport extralize putuje mezi Spartou a Kometou jedno zajímavé jméno. Obránce Michal Barinka, který se ve Spartě stal přebytečným a ve čtvrtek tam rozvázal smlouvu, trénoval už dnes dopoledne v Brně! Jeho přestup ještě nebyl administrativně dotažený, ale Kometa ho chce mít v sestavě už v neděli proti Jihlavě.



Podle původního rozpisu nejvyšší soutěže měla Sparta v Brně hrát dnes večer. Utkání je kvůli jinému programu v DRFG Areně (koncert a volba miss) odloženo na příští úterý, jeden sparťanský hokejista však pod Špilberk přesto dorazil.

Nyní tedy již bývalý sparťanský hokejista. Obránce Michal Barinka (33) ve čtvrtek večer po vleklém jednání rozvázal smlouvu na Spartě a bleskově se přidal ke Kometě.

„Nejedná se o zkoušku. Uvidíme, jak to vedení papírově dotáhne, nechci předbíhat. Vedení na tom pracuje,“ řekl brněnský trenér Kamil Pokorný. S tím, že v ideálním případě by nová posila měla naskočit už v neděli proti Jihlavě. A pak v úterý proti Spartě? To by byl vůbec pikantní start do nového angažmá.

Kometa tak už po pěti odehraných kolech zasahuje do kádru, a to rovnou bývalým reprezentantem. „Není to kvůli nespokojenost s defenzivní hrou. Chceme rozšířit a posílit kádr,“ shrnul důvody Pokorný. Okamžité posílení sestavy si v Brně slibují právě od Barinky. „Je to defenzivní, vysoký obránce, výborný, s velkými zkušenostmi,“ dodal Pokorný.

Třiatřicetiletý Barinka přišel do Sparty před třemi roky z Vítkovic. V uplynulé sezoně mistr světa z roku 2010 sehrál v extralize 40 utkání včetně play off a připsal si tři asistence. V Lize mistrů při cestě Pražanů do finále zaznamenal v deseti duelech gól a přihrávku.

„Po vzájemné dohodě došlo k ukončení mojí smlouvy a rád bych poděkoval fanouškům za podporu a Spartě za možnost působit v klubu s takovou tradicí,“ prohlásil bek, který má na kontě i 34 zápasů v NHL za Chicago. Krátce působil také ve Švýcarsku v Bernu a Fribourgu i v KHL v Jaroslavli.

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud