Květoslav Šimek
23. září 2017 • 21:25

Paráda na Zlatou helmu! Gól číslo 4000 už ale Kantor chytit nestačil

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak tohle byla brankářská paráda. Litvínovský brankář Pavel Kantor se v předehrávce 7. kola Tipsport extraligy vytáhnul exkluzivním zákrokem. Patkou natažené hokejky v pádu zabránil střele do prázdné brány. Třinecký Ondřej Kovařčík jen nevěřícně kroutil hlavou, jakým způsobem jej Kantor o premiérovou trefu v extralize připravil. Smutnit ale Kovařčík nemusel, Oceláři vyhráli 5:1 a Erik Hrňa navíc poslední trefou zařídil jubilejní gól číslo 4000 třineckého týmu v elitní soutěži.



Kantor se zejména v první třetině několikrát blýsknul. Dlouho držel naděje Litvínova. Nejlepší zákrok vytáhnul v 18. minutě za stavu 1:0 pro Třinec. Dvaadvacetiletý Ondřej Kovařčík dorážel do prázdné brány, ale Kantor proti puku stačil natáhnout hokejku.

„No, to bylo jen na náhodu,“ pousmál se Kantor. „Jsem to tam strčil a on mi hokejku trefil, to se povede jednou za sezonu. Bylo to i štěstí, že to vyšlo, ale v konečném součtu to moc nehrálo roli.“ Bravurní zákrok mu ale v zápase radost udělal, to nepopírá. „Zákrok to byl pěkný, tak doufám, že mě dají aspoň do Zlaté helmy.“

Třinec - Litvínov: Kantor překazil domácím radost, Kovarčík puk do brány nedostal
Video se připravuje ...

Kantor pochytal 41 střel. Tři góly dostal z přesilovek po milimetrových souhrách Ocelářů, dva z dorážek. Uznal, že soupeř byl lepší. „Třinec hraje doma všeobecně dobře a jen to potvrdil,“ přikývnul gólman. „Do obrany hraje dobře, soupeře do šancí moc nepouští, přesilovky má výborné a hraje úplně v klidu. Zaslouženě vyhráli.“

Gólem na 5:1 si Oceláři připsali jubileum do klubové historie. Erik Hrňa střílel gól číslo 4000 v nejvyšší soutěži. „Ani jsem o tom nevěděl,“ pousmál se Hrňa. Neschoval si ani puk na památku. „Ne, nemám jej, protože už jsem seděl na střídačce a v tu chvíli jsem myslel jen na částku, kterou mě to bude stát a půjde do kasy,“ smál se Hrňa.

Na kolik jej tedy historická trefa přijde? „Tak čtyři tisíce gólů, to jsou čtyři tisíce. Ale byly tam i řeči, že deset, ale to jsem říkal, jestli se nezbláznili. Budou to čtyři tisíce,“ dodal s úsměvem Hrňa.

Třinec - Litvínov: Je hotovo! Erik Hrňa vstřelil gól na 5:1
Video se připravuje ...

SESTŘIH: HC Oceláři Třinec - HC Verva Litvínov 5:1
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud