24. září 2017 • 19:26

SESTŘIHY: Plzeň rozdrtila Pardubice a vyhrála 10:2, Chomutov je znovu první

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šesti zápasy 7. kola dnes pokračovala hokejová Tipsport extraliga, které po sobotní předehrávce s Litvínovem (5:1) vévodil Třinec. Jenže nedělní vítězství Chomutova 4:1 v Liberci vrátilo do čela ligy tým Vladimíra Růžičky. Plzeň doslova přejela Pardubice a svému soupeři nadělila potupných deset branek! O další body přišel ambiciózní Mountfield HK v utkání se Spartou, které hosté vyhráli 3:2. Průběh všech zápasů jste mohli sledovat ONLINE na iSport.cz!



Chomutov je znovu na prvním místě

Piráti i v sedmém utkání sezony bodovali a vrátili se do čela tabulky před Třinec. Vicemistr naopak poprvé ztratil body doma pod Ještědem. Za stavu 1:1 rozhodly duel po polovině třetí třetiny dvě branky Pirátů v rozmezí 20 vteřin, kdy se trefili útočníci Ivan Huml a Roman Chlouba.

Utkání začali mnohem lépe hosté z Chomutova. Již v první minutě musel domácí gólman Will vytáhnout vynikající zákrok proti střele Růžičky. Tato šance jako by předznamenala obraz prvního dějství. Hosté měli puk častěji na hokejkách a jejich výpady byly nebezpečnější. Domácí kontrovali ve 13. minutě. Dnes čerstvě osmnáctiletý Hrabík vyhrál souboj za chomutovskou brankou a zkusil bekhendem překvapit Laca, ale mířil jen do boční sítě. I proto první třetina skončila bez branek.

Druhá část hry začala náporem hostů, Will však stále držel čistý štít. Na konci 25. minuty byli současně vyloučení dva chomutovští hráči. Bílí Tygři si vytvořili tlak, ale jinak z dlouhé dvojnásobné přesilovky nic nevytěžili. Naopak minutu po jejím skončení inkasovali: Růžička se - až tísněn - prosadil na brankovišti a otevřel skóre.

SESTŘIH: HC Bílí Tygři Liberec - Piráti Chomutov 1:4
Video se připravuje ...

Piráti byli i nadále mírně aktivnější. Přišla 33. minuta a diváky zvedla ze sedadel bitka jako z NHL. Ve středním pásmu letěly na led rukavice i helmy a do sebe se pustili Jánošík a Flemming. Pěstní souboj domácí nabudil a vrhli se do útoku. Nejblíže k vyrovnání měl ve 38. minutě Jašek, před kterým byla prázdná polovina chomutovské branky, ale Laco mu gól doslova ukradl.

Mladý liberecký útočník se však dočkal ve 42.minutě. Bulíř ho před brankou našel zpětnou přihrávkou a Jašek ranou mezi betony překonal Laca. Ve 46. minutě předvedl liberecký Dlouhý gesto fair play, když odvolal faul na svoji osobu. Hra získala větší spád, na obou stranách ale hráli prim brankáři. Aktivnější byli postupně domácí, jenže do vedení šli hosté.

V 53. minutě nahodil Valach puk na Willa a odraženou střelu uklidil do sítě pohotově Huml. Po chvilce bylo domácím ještě hůř. Zřejmě jediná Willova chyba v utkání znamenala další gól v jeho síti, když ho z nulového úhlu nachytal Chlouba.

Frustrace Libereckých se promítla do faulů, hosté hráli dlouhou dvojnásobnou přesilovku, Willa ale nepřekonali. Tři minuty před koncem zkusili domácí i power play. Gól přes enormní tlak nevstřelili, Piráti si vítězství pohlídali, půl minuty před koncem ho pojistil ještě Vondrka.

Ohlasy trenérů:

Filip Pešán (Liberec): "Narazili jsme na soupeře, který je velmi obětavý a urputný. My jsme se tomu minimálně v první třetině nevyrovnali. Po inkasované brance tým hodně poklesl, protože jsme za sebou měli dlouhou přesilovku pět na tři, kterou jsme nevyužili. Dostat dvojitý hřebík v podobě inkasované branky hned po závěru nevyužité přesilovky, to s týmem zahoupalo. Vrátili jsme se do hry v závěru třetí třetiny, tam jsme nabírali dech, ale Chomutov si urputností a obětavostí zasloužil, aby se štěstí přiklonilo na jejich stranu."

Jan Šťastný (Chomutov): "Chtěli jsme nastoupit aktivně a zatlačit domácí. Myslím, že jsme měli v první třetině spoustu příležitostí a je škoda, že jsme nevstřelili branku. Ve druhé třetině jsme na to chtěli navázat. Velice důležité bylo ubránění přesilovky pět na tři, hned potom jsme vsítili branku a šli do vedení. Čekali jsme tlak domácích, který přišel. Chtěli jsme hrát co nejdéle na to, abychom gól nedostali. Na začátku třetí třetiny jsme ale inkasovali a pak si myslím, že domácí byli lepším týmem. My máme ale výborný charakter a velmi obětavé mužstvo, možná se k nám i přiklání hokejové štěstí. Proto se nám vše podařilo zvládnout."

Góly

Domácí: 41:21. Jašek

Hosté: 27:54. V. Růžička, 52:56. Huml, 53:15. Chlouba, 59:31. Vondrka

Sestavy

Domácí: Will (Stezka) – Pyrochta, Jánošík (A), Plutnar, Derner, Havlín, Kolmann, Maier – Lakatoš, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Bakoš, Bulíř, Ordoš – J. Stránský, Jašek, D. Špaček – Hrabík, Vantuch, A. Dlouhý.

Hosté: J. Laco (Š. Lukeš) – Mrázek, Flemming, Grman, Valach, Dlapa, Slovák – Tomica (A), Huml (A), Vondrka (C) – Sklenář, V. Růžička, V. Tomeček – Poletín, Skokan, Koblasa – Chrpa, Chlouba, Hlava.

Rozhodčí

Šír, Pražák – Barvíř, Blümel

Stadion

Home Credit Arena


Vítkovice otočily skóre, rozhodl Květoň

Ostravští hráči ve třetí třetině dvakrát vyrovnali góly Jakuba Lva a Šimona Stránského, který skóroval v 60. minutě při hře bez brankáře. Rozstřel rozhodl ve čtvrté sérii David Květoň.

Domácí fanoušci vytáhli v úvodu zápasu transparent "Díky za vše, Viktore" pro bývalého kanonýra Ujčíka, který ozdobil šest let v ostravském klubu dvěma stříbry. Aktuální asistent trenéra Mladé Boleslavi ocenil gesto směrem ke kotli pomyslným smeknutím klobouku, jinak ale hokej dlouhou dobu příliš nenadchl a na obou stranách dominovaly obrany.

Vítkovice na konci první třetiny zahodily dvouminutovou výhodu dvou mužů v poli. Ačkoli se Středočeši před duelem krčili na dně v úspěšnosti ubráněných oslabení (72 procent), jejich trojice dobrým pohybem téměř k ničemu vážnějšímu soupeře nepustila. Domácí postrádali nápad a přesnější přihrávky.

SESTŘIH: HC Vítkovice Ridera - BK Mladá Boleslav 3:2 po nájezdech
Video se připravuje ...

Podobně si v prostřední části vedla i Mladá Boleslav, která promarnila 68 sekund hry pěti proti třem. Přesto hosté v závěru třetiny udeřili v další přesilové hře, když se po Žejdlově přihrávce prosadil osamocený Orsava, s pěti góly nejlepší střelec týmu.

Ostravany branka probudila. Od prvního střídání třetí třetiny se usadili v pásmu hostů a za aktivitu byli rychle odměněni vyrovnávacím gólem: Hrbasovu střelu od modré dorazil na brankovišti Lev. Domácí ožili a v další šanci trefil Tybor tyč. Jejich tlak zastavil až útočným faulem Szturc a důrazný Klepiš dostal Boleslav podruhé do vedení.

Vítkovice poté nezužitkovaly další početní výhodu a gólovou radost jim přinesla až herní situace šest na pět, když při power play nezkrotil gólman Maxwell Szturcem tečovanou Hrbasovu střelu a Stránský pohodlně doklepl puk do prázdné klece.

V pětiminutovém prodloužení se oba brankáři několikrát zaskvěli a zápas vyvrcholil nájezdy. V těch se jako první prosadil Orsava, ale vzápětí uspěl domácí Lev a po něm i Květoň.

Ohlasy trenérů:

Jakub Petr (Vítkovice): "Měli jsme za sebou dlouho cestu přes celou republiku z Chomutova, a i když jsme věřili, že jsme připraveni, prvních čtyřicet minut to byl od nás unavený výkon. Třetí třetina i prodloužení se už však hrálo v plných obrátkách. V téhle části utkání ukázal tým charakter, což je pro mě nejpozitivnější. Byli jsme šťastnější."

Patrik Augusta (Mladá Boleslav): "Viděli jsme parádní utkání. Náš výkon byl taky dobrý, ale jsme zklamaní z toho konce a že si odvážíme jen jeden bod. Kluci tvrdě pracovali a zasloužili si víc. To je ale sport."

Góly

Domácí: 43:21. Lev, 59:14. Š. Stránský, . D. Květoň

Hosté: 38:49. Orsava, 54:01. Klepiš

Sestavy

Domácí: Bartošák (Dolejš) – Hrbas, Baranka, Sloboda (A), Klok, Trška, Výtisk (A), Puzič – Tybor, O. Roman, D. Květoň – Dej, Lev, Olesz (C) – P. Zdráhal, Kolouch, Kucsera – Szturc, Š. Stránský, Kurovský.

Hosté: Maxwell (J. Růžička) – Eminger, Hanzlík (C), J. Říha, Němeček, Stříteský, Hrdinka – Martin Procházka, P. Musil, Lenc (A) – Urban, Klepiš (A), Valský – Látal, Žejdl, Orsava – P. Kousal, Najman, Pacovský – T. Knotek.

Rozhodčí

Mrkva, Kubičík – Lederer, Gebauer

Stadion

Ostravar aréna

Návštěva

7 238 diváků


Gulaš přispěl ke kanonádě hattrickem

Východočeši sice vedli, ale hráči Škody ještě do první přestávky vyrovnali a o osudu utkání rozhodli pěti brankami v prostřední třetině. Hattrickem se blýskl útočník Milan Gulaš, tři body si připsali i Jaroslav Kracík (2+1) a Tomáš Mertl (1+2).

Domácí v úvodu ve snaze o nápor naráželi na dobře se pohybující hráče Pardubic, kteří vyhrávali i osobní souboje. Až v osmé minutě při vyloučení Hollanda Indiáni pořádně prověřili Kacetla. Gólman Dynama ale stačil vyrazit ránu Kubalíka bez přípravy z pravého kruhu a poradil si také s pokusem Stacha z bezprostřední blízkosti.

Hosté poté přečkali další oslabení a ve 13. minutě sami udeřili, když špatnou rozehrávku Moravčíka potrestal Trončinský úspěšným nahozením od modré čáry. Indiáni ve snaze o vyrovnání zjednodušili hru a 55 vteřin před první sirénou se po nabídce Stacha zpoza branky prosadil z mezikruží kanonýr Kubalík.

Na začátku prostřední části dohrávalo Dynamo přesilovku a gólman Svoboda skvěle zastavil bombu Sýkory. Naopak na druhé straně ve 22. minutě Gulaš svůj únik ve vlastním oslabení po levé straně zakončil trefou na 2:1. Za chvíli při přečíslení tří na jednoho Schleiss z ideální pozice pálil nad. Hosté totiž otevřeli hru. Mojžíš ovšem po brejku svojí tvrdou střelou Svobodu nepřekonal a z protiútoku ve 28. minutě přidal rozjetý Kracík třetí gól.

SESTŘIH: HC Škoda Plzeň - HC Dynamo Pardubice 10:2
Video se připravuje ...

Krátce po polovině utkání navíc početní výhodu po rychlé kombinaci zužitkoval přesnou střelou opět Gulaš a o 64 vteřin později díky nedůrazu pardubické obrany dorážkou zvýšil Stach už na 5:1. Hosté se mohli zvednout během dvou přesilových her pět na tři. Nevyužili ovšem ani tu trvající 75 vteřin, když nekrytý Treille neprostřelil zblízka Svobodu a strážce plzeňské branky si poradil i se dvěma šancemi kanonýra Petra Sýkory.

Prostupnou pardubickou defenzivou ještě v poslední minutě druhé třetiny prokličkoval Kracík a jeho akci dokončil Sklenička, který po druhé dorážce překonal už ležícího náhradníka v brankovišti Dynama Růžičku.

V závěrečné části domácí viditelně polevili a ve 46. minutě snížil šikovnou tečí Rolinkova nahození explzeňský Ján Sýkora. Poté ovšem zaváhal při rozehrávce Mojžíš a Petr Straka svižnou střelou zvýšil na 7:2. Závěrečnou desetiminutovku provázela další selhání hostů v obranném pásmu, která potrestal úspěšnou tečí Mertla a dokončením hattricku po kombinaci s Indrákem Gulaš. Diváci se navíc opět dočkali "desítky". Na konečných 10:2 upravil 29 vteřin před koncem pohotovou zadovkou Kracík.

Ohlasy trenérů:

Jiří Hanzlík (Plzeň): "Prvních patnáct minut od nás bylo hodně špatných. Asi naše nejhorší dosavadní domácí třetina. Její závěr už byl z naší strany trochu lepší, přesto jsme apelovali o přestávce na hráče, že bez úsilí a energie se hokej dnes hrát nedá. Pak už měl náš výkon takové parametry, jaké bychom si představovali. Měli jsme i trochu štěstí. Dali jsme až moc gólů. Byl bych raději, kdybychom si je schovali na horší časy. Takové vysoké výhry, aby šly takhle po sobě, já osobně nepamatuji."

Miloš Holaň (Pardubice): "Dnes mohu hodnotit jen první třetinu, kdy jsme byli aktivní a vytvářeli jsme si šance díky vyhraným osobním soubojům a dobrému bruslení. Pak nás srazilo lehkovážné nepokrytí střelců minutu před koncem první třetiny a vyrovnání nás nalomilo. Na začátku druhé třetiny jsme inkasovali při oslabení druhý gól a od té doby se to na nás začalo valit a na ledě už bylo jenom jedno mužstvo. Chtěli jsme zápas ve třetí třetině dohrát se ctí a odehrát ji na 0:0, ale bohužel síla na to dnes nebyla."

Góly

Domácí: 19:05. D. Kubalík, 21:51. Gulaš, 27:40. Kracík, 30:07. Gulaš, 31:11. Stach, 39:28. D. Sklenička, 49:26. Straka, 50:33. Mertl, 53:02. Gulaš, 59:31. Kracík

Hosté: 12:29. Trončinský, 45:08. J. Sýkora

Sestavy

Domácí: M. Svoboda (Hylák) – Moravčík, Jones, D. Sklenička, P. Kadlec (C), Pulpán, Čerešňák, Kvasnička – D. Kubalík, Stach, Kindl – Straka, Mertl, Gulaš – Schleiss, Kracík, Kratěna – Kodýtek, Preisinger, Indrák.

Hosté: Kacetl (32. Martin Růžička) – Cardwell, Wishart, Čáslava, Trončinský, Mojžíš, Hunkes, Holland – J. Sýkora, Dušek, Rolinek (C) – M. Kaut, Tomášek, Treille – P. Sýkora, Bojko, Perret – Vondráček, Poulíček, Beran.

Rozhodčí

Pešina, Souček – Jelínek, Pešek

Stadion

Home Monitoring Aréna

Návštěva

5550 diváků


Zlín s druhou výhrou v řadě

Berani po sérii čtyř zápasů bez bodu podruhé za sebou vyhráli. V čase 60:49 rozhodl útočník Antonín Honejsek. Pro Hanáky šlo o druhou domácí porážku během tří dnů. Přišly navíc poté, co předtím dvakrát uspěli s čistým kontem. Dvě trefy vítězů obstaral útočník Roberts Bukarts, další forvard David Šťastný třikrát asistoval.

Olomouc postavila do základní sestavy Ostřížka i slovenskou posilu Mráze. První tutovku měli hosté, když Kubiš zakončil akci dva na jednoho střelou, Konrád však srazil betony včas. Ve třetí minutě už to ale hostům vyšlo: Roberts Bukarts se trefil přesně z kruhu po odrazu puku. Kohouti odpověděli využitou přesilovkou o dvě minuty později, kdy se štěstím srovnal Laš.

Hrál se vynikající hokej nahoru dolů, v němž Olomouc začínala mít převahu. Tu zúročil v 10. minutě úspěšnou dorážkou Burian, když už předtím Kašík chytil velkou Eberleho šanci. V 15. minutě mohly skórovat oba týmy. Nejprve netrefil odkrytou branku domácích Sedláček, na druhé straně ujel Eberle a rozezvučel tyčku zlínské branky.

SESTŘIH: HC Olomouc - Aukro Berani Zlín 3:4 po prodloužení
Video se připravuje ...

Druhou třetinu už oba celky pojaly mnohem defenzivněji, až ve 27. minutě vybruslil Kubiš zpoza branky a ohrozil Konráda. V polovině utkání jel po Holcově pasu sám na Kašíka Skladaný, strážce zlínské branky dokázal "tutovku" domácích vykrýt. V početní převaze Hanáků pálil od modré čáry Škůrek a Lašovi při dorážce skočil do střely obránce. V další možnosti se objevil Vyrůbalík, Kašík opět zachránil. Hosté pak dostali šanci hrát přes minutu pět na tři, ale domácí se ubránili.

Ve 42. minutě ujel obráncům Olomouce útočník Kubiš, nad padajícím Konrádem poslal puk do branky a srovnal skóre na 2:2. O minutu později nechali domácí střílet Robartse Bukartse a Ševci šli dokonce do vedení. V 51. minutě však dokázali Olomoučtí vyrovnat, když našel místo nad Kašíkovou lapačkou Ostřížek.

Hanáci mohli jít opět také do vedení, jenže Vlach nedokázala v tísni dorazit puk za Kašíka. Zápas dospěl do prodloužení, v němž si s obranou Olomouce pohrál Honejsek a rozhodl o druhém bodu pro Zlín.

Ohlasy trenérů:

Jan Tomajko (Olomouc): "Od nás tam byly špatné začátky první a třetí třetiny, které nás stály bod, nebo možná i dva. Nevyšlo nám to, musíme bojovat a pokračovat dál. Třetí třetina byla u dvou rychlých branek do naší sítě jako přes kopírák s Hradcem Králové. Těžko říct, jestli jsme vypadli z tempa ve druhé třetině, kdy bylo hodně vyloučení. Máme tam v obraně výpadky, které by neměly nastat, je jich zbytečně moc, neustále dotahujeme a stojí nás to spoustu sil. Ale když nedáme tutovku, je to stejné jako chyba při inkasované brance na 2:2. Z těchto dvou domácích duelů jsme určitě chtěli více než bod. Budeme bojovat dál."

Robert Svoboda (Zlín): "Zápas pro nás dopadl dobře - máme dva body. Vstoupili jsme do něj dobře, pak to domácí otočili. Povedl se nám poté rychlý obrat ve třetí části. Hrál se bojovný zápas, kdy jsme samozřejmě rádi za bod navíc. Myslím, že po 60 minutách byla remíza asi zasloužená."

Góly

Domácí: 04:18. Laš, 09:15. Burian, 50:09. Ostřížek

Hosté: 02:22. Roberts Bukarts, 41:39. Kubiš, 42:36. Roberts Bukarts, 60:49. Honejsek

Sestavy

Domácí: Konrád (Falter) – Škůrek, Vyrůbalík (C), Houdek, Ondrušek (A), J. Galvas, L. Galvas, Dujsík – Buc, J. Knotek (A), Laš – Eberle, R. Vlach, Burian – Skladaný, Herman, Holec – Ostřížek, Mráz, Strapáč.

Hosté: Kašík (Štůrala) – Matějíček, Řezníček, Ferenc, Freibergs, Padrnos, Žižka (A), Valenta – Šťastný, Honejsek, Roberts Bukarts – J. Ondráček, P. Sedláček, O. Veselý (C) – Okál, Popelka, Kubiš (A) – Rihards Bukarts, Fryšara, Illo.

Rozhodčí

Hradil, Svoboda – Zíka, Klouček

Stadion

Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst)

Návštěva

4565 diváků


Výhru Sparty trefil Černoch

Východočeši přišli o sérii tří výher, Pražané naopak zabrali po dvou vystoupeních bez bodového zisku. Na ledě Mountfieldu uspěla Sparty potřetí za sebou, pokaždé se tak stalo jednobrankovým rozdílem. V polovině třetí třetiny rozhodl o její výhře útočník Jiří Černoch.

V úvodní části byl hlavním mužem na ledě zkušený královéhradecký útočník Kukumberg. Slovenský hráč s mnoha reprezentačními zkušenostmi se totiž přimíchal k oběma brankám, které během ní padly. Nejprve velmi výrazně chyboval ve vlastním pásmu, když pokazil rozehrávku. K puku se v 11. minutě dostal sparťan Říčka, jenž potvrdil, že má velmi dobrou střelu zápěstím - gólman Sedláček neměl na jeho ránu šanci reagovat.

Sedláček se postavil do brány, i když připraven do hry už byl také uzdravený Slovák Rybár, jenž byl před sezonou po výkonech v minulém ročníku pasován na jasnou týmovou jedničku. Sparta vedla, ale náskok do konce první přestávky neudržela. V 15. minutě totiž napravil svou chybu Kukumberg, jemuž připravil výbornou pozici kapitán Bednář.

SESTŘIH: Mountfield HK - HC Sparta Praha 2:3
Video se připravuje ...

Během druhého dějství pokračoval velmi dobrý a rušný hokej. Mountfield se dostal do vedení ve 33. minutě. A znovu měl na vstřelené brance svůj podíl Kukumberg, který nahrál spoluhráči Vopelkovi zpoza brány. Mladý útočník měl už potom jednoduchou práci. Hradec byl na koni, ale ještě během prostřední části dostal ránu, kterou nečekal. Jen deset vteřin před sirénou uklidil do sítě puk zadák Zámorský, když využil přesilovku hostů.

Ve třetí třetině se hrálo o to, kdo dá vítěznou branku. Při vyrovnaném průběhu bylo jasné, že jeden gól výsledek pravděpodobně. Úspěšnější byli hosté. V 54. minutě našel Uher před bránou Černocha, ten nezazmatkoval, udělal kličku Sedláčkovi a skóroval.

Nakonec to byla vítězná trefa, protože domácí už nevyrovnali. Jejich plány narušilo i vyloučení lídra Bednáře, jenž šel na trestnou lavici za zbytečné podražení. Sparta i proto ukončila úspěšnou minisérii mužstva kouče Sýkory. Východočeši sice vstoupili do sezony třemi porážkami, ale další tři duely zvládli vítězně.

Ohlasy trenérů:

Václav Sýkora (Hradec Králové): "Sparta šla cílevědoměji za vítězstvím, byla dynamičtější a lepší na puku. Vybojovala na nás spoustu puků. Ale největším problémem bylo, že jsme udělali hrubé chyby, po kterých padly všechny góly soupeře. Asi nejdůležitější branka byla, když Sparta vyrovnala na 2:2. Udělali jsme chybu při její přesilovce deset vteřin před koncem druhé třetiny. Celkově si ale myslím, že si Sparta vítězství zasloužila."

Jaroslav Nedvěd (Sparta): "Od minulé neděle jsme měli týden, abychom si řekli, co chceme zlepšit. Měli jsme čas pracovat na věcech, které chceme změnit. Do Hradce jsme přijeli s jasným cílem bodovat, což se nám podařilo. Chci poděkovat všem klukům za obrovské nasazení a perfektní výkon, co se týče aktivity, nasazení a osobní statečnosti v závěru. Porvali se o to jako jeden muž, byl to super výkon."

Góly

Domácí: 14:18. Kukumberg, 32:47. Vopelka

Hosté: 10:08. Říčka, 39:50. Zámorský, 50:13. Černoch

Sestavy

Domácí: J. Sedláček (Rybár) – Cibulskis, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Vydarený, Rosandić – Jaroslav Bednář (C), Džerinš, Červený – Jarůšek, Koukal (A), Zigo – Köhler (A), Kukumberg, Vopelka – J. Dvořák, Cingel, Šimánek.

Hosté: Aittokallio (Honzík) – T. Pavelka, Tomáš Dvořák, Nedomlel, Zámorský, Mikuš, Kalina – Říčka, Reichenberg, Forman – J. Hlinka (C), P. Vrána (A), Klimek – Kumstát (A), Pech, Smejkal – Uher, Černoch, Kudrna – Rousek.

Rozhodčí

Hribik, Kika – Kajínek, Kis

Stadion

ČPP Aréna

Návštěva

5724 diváků


Kometa poprvé doma bodovalo naplno

Nováček z Jihlavy potvrdil, že se mu na soupeřově ledě nedaří. Po čtyřech vystoupeních má na kontě stále pouze bod. Obhájce titulu se ale o vítězství strachoval až do konce zápasu. Výhru pojistil až 83 sekund před koncem Martin Dočekal, který k výhře Brna přispěl dvěma góly.

V sestavě Komety už byla nová posila, bývalý reprezentační obránce Barinka, poprvé po zranění zasáhl do extraligy i kapitán Čermák. Jihlavský kouč Vlk po páteční prohře v Pardubicích přeházel útočné řady, snaha o oživení hry mu ale příliš nevyšla. Brňané diktovali od úvodních minut tempo, prosazovali se větší rychlostí i důrazem.

Úvodní gól vstřelili při první přesilové hře. Obránce Ondřej Němec si vzal kotouč, obkroužil okolo mantinelu z vlastní obranné třetiny celé kluziště a po objetí soupeřovy branky z jeho zpětné přihrávky překonal brankáře Voldena volný Vincour.

SESTŘIH: HC Kometa Brno - HC Dukla Jihlava 4:2
Video se připravuje ...

O tři minuty později Čermák našel přesnou přihrávkou na útočné modré čáře Ondřeje Němce, jenž tvrdou střelou přesně do horního růžku přidal druhou branku. V úvodu druhé třetiny navýšil Dočekal náskok Brna na rozdíl tří gólů.

Jihlava se vzchopila až při své první přesilovce. I když v ní nedala gól, dostala protivníka pod tlak a pouhé dvě sekundy po skončení početní výhody dotlačil vyražený kotouč do sítě Macík. Gólový úspěch Duklu nastartoval k větší aktivitě. Z převahy si hosté vypracovali několik střeleckých možností, postrádali ale přesnější koncovku.

Kometa se snažila i ve třetí třetině o útočnou hru, soupeře chvíli přehrávala, tlaku ale chyběla efektivita. Dukla spoléhala na protiútoky. Při jednom z nich se dostal do úniku obránce Šidlík, který snížil v 51. minutě na rozdíl jediného gólu.

Jihlava měla krůček k vyrovnání, v závěru ale nezužitkovala ani jednu ze dvou přesilovek. Naopak při hře bez brankáře potvrdil výhru Brna Dočekal.

Ohlasy trenérů:

Petr Haken (asistent trenéra Komety Brno): "Dobře jsme vstoupili do zápasu, dali tři branky. Ve druhé třetině jsme si začali hru komplikovat. Měli jsme hodně ztrát kotoučů ve střední části kolem útočné modré čáry. Hra se spustila nahoru a dolů. Plynulost nám tolik nevyhovovala. Jsme rádi, že jsme zápas zvládli a získali konečně doma tři body. Nyní se chceme dobře připravit na úterní duel se Spartou."

František Zeman (trenér Dukly Jihlava): "Utkání bych rozdělil na dvě části. Do zápasu jsme vstoupili velice špatně, umožnili jsme soupeři získat po našich chybách luxusní třígólový náskok. Od půlky utkání jsme hráli daleko lépe, byli jsme rovnocenným soupeřem, bohužel se nám nepodařilo srovnat. Náskok Komety jsme sice stáhli na rozdíl jediného gólu, štěstíčko se k nám ale neotočilo tak, jak jsme chtěli. Za druhou půlku patří klukům obrovský dík. Zjistili, že i s tak kvalitním týmem, jakým je Kometa, se dá hrát. Musíme se ale vyvarovat chyb, které nás stály body."

Góly

Domácí: 07:37. Vincour, 10:43. O. Němec, 22:47. Dočekal, 58:37. Dočekal

Hosté: 27:17. Macík, 50:33. Šidlík

Sestavy

Domácí: Čiliak (Vejmelka) – Gulaši, J. Krejčík, Barinka, O. Němec (A), Bartejs, Štencel, F. Král – T. Svoboda, Hruška, M. Erat – Zaťovič (A), V. Němec, Haščák – Dočekal, L. Čermák (C), Vincour – Mallet, Nahodil, H. Zohorna.

Hosté: Volden (Škarek) – J. Zdráhal, Šidlík, Suchánek, E. de la Rose, Ulrych, Bryhnisveen, Váňa – Rys, Čachotský (C), T. Kubalík – Jiránek, F. Seman (A), Macík – Anděl, Hlinka, Žálčík – Diviš (A), R. Hubáček, Protasenja.

Rozhodčí

Hejduk, Úlehla – Jindra, Špůr

Stadion

DRFG Arena, Brno

Návštěva

7700 (vyprodáno) diváků


Z V VP PP P Skóre B
1. Plzeň 52 28 7 9 8 172:123 107
2. Mountfield 52 26 7 7 12 146:101 99
3. Třinec 52 24 6 8 14 143:122 92
4. Vítkovice 52 26 4 6 16 157:119 92
5. Brno 52 23 6 9 14 148:121 90
6. Pardubice 52 20 5 6 21 128:139 76
7. Liberec 52 18 9 4 21 132:138 76
8. Olomouc 52 16 10 7 19 129:136 75
9. Zlín 52 18 8 4 22 121:140 74
10. Sparta 52 18 5 7 22 140:150 71
11. Chomutov 52 13 10 9 20 132:155 68
12. Ml. Boleslav 52 15 6 8 23 118:139 65
13. Jihlava 52 12 7 7 26 106:139 57
14. Litvínov 52 10 7 6 29 118:168 50

Chomutovský forvard Vojtěch Tomeček nepřekonal libereckou jedničku Romana Willa
Chomutovský forvard Vojtěch Tomeček nepřekonal libereckou jedničku Romana Willa

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud