4. října 2017 • 10:16

Sparta střelecky selhala a padla. Pardubice na nás vlétly, uznal Zámorský

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle Spartě nevyšlo. V úterní předehrávce 14. kola hokejové Tipsport extraligy se počítalo se třemi body a jedenáctou výhrou nad Pardubicemi v řadě. Východočeši ovšem svého soupeře zaskočili bojovností, efektivitou i jistým Milanem Kloučkem v brance a došli pro vítězství 3:1. Na porážce nic nezměnila ani jediná trefa domácích z hole Petra Zámorského. „Musíme se víc tlačit do zakončení,“ mrzelo po utkání autora jediné sparťanské trefy.



Už od úvodních minut bylo vidět, že chtějí Pardubice překvapit a ukončit nepříznivou sérii tří prohraných zápasů v řadě. „Nezachytili jsme začátek, trochu nám to ujelo a Pardubice nás jednoznačně přehrály,“ nehledal výmluvy obránce s reprezentačními zkušenostmi.

Podle něho hrála roli zejména špatná koncovka domácích, a když už se do dobré šance dostali, proti byl výborný brankář Milan Klouček. „Doma se na jeden gól nevyhrává. Třetí třetina byla z naší strany pozitivní, zatlačili jsme je a hráli dobře. Kdybychom takhle hráli od začátku, mohlo utkání dopadnout jinak,“ přiznal pětadvacetiletý obránce.

Letní posila Sparta sice posílila defenzivu, ale čekalo se od ní, že zvýší údernost v přesilovkách. To se zatím příliš nedaří, protože trefa Petra Zámorského do sítě Pardubic byla teprve druhou v nové sezoně Tipsport extraligy. Obránce s tvrdou a přesnou střelou navíc nepřidal žádnou asistenci.

VIDEO | Petr Zámorský vstřelil branku na 1:1, ale jeho tým nakonec padl

Sparta-Pardubice: Je vyrovnáno, v přesilovce se trefil Zámorský, 1:1
Video se připravuje ...

„Bodů jsem měl mít určitě víc. Na druhou stranu máme teprve devět zápasů, dal jsem druhý gól a máme ještě 43 zápasů,“ zůstává optimistický. Po prohře s Pardubicemi si ovšem sypal popel na hlavu. „Dneska jsem měl přidat ještě jeden gól, o tom žádná. Snažím se hodně střílet a dělat, co mi trenéři řeknou. Někdy to tam padne, někdy ne.“

Spartu teď čeká další ostrý test. V pátek se představí na ledě Třince a o dva dny později ve Zlíně, kde Petr Zámorský odrazil až do reprezentace. Několikadenní až týdenní mezery mezi zápasy Sparty jsou tak u konce.

„Já jsem rád, že hrajeme zase v pátek. Ve středu máme volno, odpočineme si a pak hrajeme. To je super. Kdybychom měli zase týden volno, vypadnu z toho. Jen ať to takhle pokračuje,“ usmíval se po utkání zadák Sparty, jenž po čtvrtém utkání sezony na ledě Plzně přiznal, že mu delší pauzy mezi zápasy nevyhovují.

I on je ale rád, že se jeho tým může spolehnout na spoluhráče v brankovišti. Několik dobrých zákroků opět předvedl Sami Aittokallio, který se pomalu stává oporou Pražanů. „Chytá suprově, drží nás parádně. I Dejv (David Honzík) zachytal v Olomouci dobře. U obou víme, že nás podrží, jsme za to rádi.“

SESTŘIH: HC Sparta Praha - HC Dynamo Pardubice 1:3
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 30:20. Zámorský

Hosté: 05:58. Bojko, 35:14. P. Sýkora, 57:25. Trončinský

Sestavy

Domácí: Aittokallio (Honzík) – T. Pavelka, Tomáš Dvořák, Nedomlel, Zámorský, Mikuš, Kalina – Říčka, Reichenberg, Forman – J. Hlinka, P. Vrána, Klimek – Kumstát, Pech, Smejkal – Uher, Černoch, Kudrna.

Hosté: Klouček (Kacetl) – Wishart, Hunkes, Čáslava, Cardwell, Trončinský, Holland, Ščotka – Treille, Tomášek, Vondráček – Rolinek, Bojko, Quenneville – Perret, Poulíček, P. Sýkora – Beran, Dušek, M. Kaut.

Rozhodčí

Hradil, Kika – Flegl, Polonyi

Stadion

O2 aréna - Praha

Návštěva

6457 diváků

Hokejisté Pardubic váleli, porazili Spartu
Hokejisté Pardubic váleli, porazili Spartu

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud