10. října 2017 • 16:31

Pardubice posilují útok! Z Třince přichází produktivní centr Marosz

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Rostislav Marosz se stal novou posilou hokejistů Pardubic. Dynamo získalo šestadvacetiletého hráče na hostování do konce kalendářního roku z Třince. Pro účastníka baráže z minulé sezony a aktuálně předposlední celek extraligy je to třetí nová akvizice v rozehraném ročníku.



„Tímto krokem reagujeme na nedobrou bilanci v přesilovkách a věříme, že tento centr nám pomůže. Hledali jsme posílení postu středního útočníka,“ uvedl v tiskové zprávě předseda představenstva a generální manažer Pardubic Dušan Salfický.

Před třemi týdny Dynamo posílilo obranu. Na hostování do konce sezony získalo z Liberce Tomáše Mojžíše a kontrakt na měsíc podepsal Jiří Hunkes, který byl bez angažmá po dvouletém působení v německém Schwenningenu. O Marosze měly Pardubice zájem delší dobu.

„Jeho jméno se objevovalo dříve i v dobách, kdy byl v Olomouci nebo Karlových Varech. Hokejově ho znám, Pavel Marek (sportovní manažer a asistent trenéra) mi potvrdil jeho lidské vlastnosti, jak je komunikativní a jak zapadne do našeho kolektivu,“ doplnil Salfický.

Marosz byl v minulé sezoně s 31 body za 15 branek a 16 asistencí z 57 duelů včetně play off druhým nejproduktivnějším hráčem Třince. V tomto ročníku ale pod novým trenérem Ocelářů Václavem Varaďou dostal příležitost jen v šesti utkáních, ve kterých zaznamenal dvě asistence. Ve třech duelech nastoupil za prvoligový Frýdek-Místek a nebodoval.

„Rostislav Marosz je typickým centrem, má klid na holi, umí nahrát do gólové šance a sám ji i přesnou střelou zakončit. Očekáváme, že nám bude nápomocen v přesilových hrách. Věříme, že nám výrazně vyztuží post středního útočníka,“ uvedl Marek, který Marosze zná ze svého působení v Třinci. „Určitě bude chtít dokázat, že jeho vzestup v předešlých sezonách není náhodný a že patří k nejnadanějším hráčům v extralize. Jeho další předností je odolnost v osobních soubojích,“ dodal Marek.

Třinecký odchovanec Marosz hrál v nejvyšší soutěži také v Olomouci a Karlových Varech. Na kontě má v extralize 200 zápasů a nasbíral v nich 111 bodů za 39 branek a 79 asistencí.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud