17. října 2017 • 20:30

SOUHRN: Třinec zdolal Brno 4:1. Plzeň i přes prohru vede, Mountfield HK válí

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Úterní 14. kolo hokejové Tipsport extraligy zamíchalo pořadím na čele tabulky. Třetí Třinec zaskočil vedoucí Kometu Brno 4:1 a pomohl tak na první místo Plzni, která padla v Litvínově 1:2 po prodloužení. Vítkovice rozdrtily Zlín na jeho ledě 7:3, naopak Chomutov padl popáté v řadě, když prohrál v Olomouci. Mladá Boleslav doma zdolala nováčka z Jihlavy a Mountfield HK prodloužil sérii výher proti Liberci. Už v předehrávce pak Pardubice překvapivě zvítězily na hřišti Sparty 3:1.



Rozhodly přesilovky a hattrick Růžičky

Třinci patřil úvod, ale jeho svižný nástup Cienciala z velké příležitosti gólově nezhodnotil. Po nevyužité šanci Hrni ale hosté srovnali tempo a přebírali aktivitu, kterou mohl zúročit Čermák. Kapitán Komety si však vylámal zuby na Hrubcovi stejně jako Zaťovič, který v závěru první dvacetiminutovky se svým pokusem narazil na levý gólmanův beton.

Svižný a zajímavý zápas přinesl změny stavu až v přesilovkách, které dnes oba týmy hrály velmi dobře. Hrňa si v 27. minutě prorazil cestu od hrazení až před Čiliaka, kterého překonal ranou na vyrážečku.

Hosté ale kontrovali parádním způsobem už po 103 vteřinách: po nádherném pasu Gulašiho na útočnou modrou čáru naservíroval v přečíslení dva na jednoho Nahodil puk Malletovi, který s přehledem zavěsil.

Třinec - Kometa Brno: Hattrick! Martin Růžička vstřelil gól na 4:1
Video se připravuje ...

Třinec si ale vzal vedení zpět v další početní výhodě a zase v tom měl prsty Hrňa, který tentokrát přichystal bezchybnou přihrávkou před prázdnou branku gól Martinu Růžičkovi.

Agilní Hrňa zahrozil dokonce i v oslabení, ale Čiliak jeho výpad v 34. minutě překazil. Kometa se opět nadechla v úvodu třetí části a dvě slepené přesilovky v řadě strávila nastěhována před Hrubcem, ale permanentní tlak ve vyrovnání nevyústil. I proto, že Haščák rozvlnil z úhlu jen boční síťku odkryté branky.

Sotva se navíc Třinec vrátil do pěti, Růžička byl nejrychleji před Čiliakem u vyraženého puku, vrátil ho pohotově do sítě a zaznamenal svůj osmý gól sezony. Kometa o snížení usilovala marně. Zohorna se sice objevil ve slibné možnosti, ale bekhendem nezamířil přesně a při tlaku Brna při závěrečné power play ujel znovu Růžička a zkompletoval hattrick.

Ohlasy trenérů:

Marek Zadina (Třinec): "Vítězství se nerodilo jednoduše. Víme, že Kometa má výborný mančaft, ale musím poděkovat hráčům, že zápas zvládli výborně. První třetina byla z obou stran opatrná. My jsme v ní neměli pohyb, možná, že jsme v ní tahali i za kratší konec, ale od druhé třetiny jsme se začali zvedat a využité přesilovky nás postavily na nohy. Pak se do toho kluci dostali. Myslím, že odehráli výborný zápas a parádně odbránili i přesilovky Komety."

Petr Haken (Brno): "První třetinu se oba týmy rozjížděly. Bohužel jsme dnes dostali dvě branky v oslabeních. Myslím si, že to rozhodlo, protože my jsme v přesilovkách produktivní nebyli. To byla naše velká zbraň, tentokrát nebyla využitá. To byl dnes ten nejdůležitější parametr, v čem se zápas zlomil a v čem byl Třinec lepší."

Góly

Domácí: 26:27. Hrňa, 31:12. Martin Růžička, 45:29. Martin Růžička, 59:04. Martin Růžička

Hosté: 28:10. Mallet

Sestavy

Domácí: Hrubec (Strmeň) – M. Doudera, Krajíček (C), Linhart, Bartko, D. Musil, Adámek – Dravecký, Marcinko, Martin Růžička (A) – Adamský (A), Polanský, Svačina – Hrňa, Rákos, Irgl – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Cienciala.

Hosté: Čiliak (Vejmelka) – Barinka, Štencel, Gulaši, J. Krejčík, Malec, Bartejs, Mlčák – Zaťovič (A), Hruška, M. Erat (A) – T. Svoboda, L. Čermák (C), Vincour – Dočekal, V. Němec, Haščák – Mallet, Nahodil, H. Zohorna.

Rozhodčí

Daniel Pražák, René Hradil – Jiří Ganger, Václav Hanzlík

Stadion

WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5200)


Piráti se trápí, Hanáci uspěli podruhé v řadě

Domácím se ideálně vydařil vstoupit do utkání. Již po 33 vteřinách hry se dostali do vedení, když kapitán Vyrůbalík z pozice beka přečíslil obranu hostí, zpoza branky nahrál Škůrkovi a jeho dělovka prosvištěla kolem lapačky Laca.

V 7. minutě bylo srovnáno. Olomouc dala krok navíc Vondrkovi, kterého našel bekhendem Lauko a Konrád byl po střele nad lapačku bez šance. V polovině třetiny neuznali sudí domácím gól, Ostřížek totiž posunul puk za čáru rukou. Ve 13. minutě ale již domácí opět vedli. Škůrek nahodil puk na branku, Herman jej nejprve tečoval a poté i dorazil za brankovou čáru.

V přesilovce měli poté Kohouti další dobré možnosti, Sunhder i Burian však trefili jen brankáře Laca. Minutu před koncem první třetiny mohl zvýšit vedení Hanáků Holec, opět však nechal vyniknout gólmana hostí.

Olomouc - Chomutov: Jakub Galvas zvýšil vedení na 3:1
Video se připravuje ...

Ve 26. minutě už domácí vedení navýšili. Mráz poslal puk na branku, Laco vyrazil betonem přímo na hůl Jakuba Galvase, který se trefil přesně. O minutu později se činila i čtvrtá formace Hanáků. Druhý gól dal Herman a vyhnal Laca z branky.

V polovině utkání byl blízko hattricku Herman, střídající brankář Lukeš se poprvé předvedl. Ve 33. minutě dokázal v pádu zakončit hostující Růžička, Konrád ale puk vyrazil do bezpečí.

Třetí třetina začala opět tlakem Olomouce. Ondrušek napálil dělovkou brankáře Lukeše. Ve 45. minutě hosté v přesilovce při vyloučení Sundhera snížili přesnou ranou Růžičky. Domácí mohl uklidnit Vlach, pátý gól ale nepřidal. Vzápětí olomouckým fanouškům zatrnulo při Tomicově šanci.

Více zdramatizovat duel se však Chomutovu nepodařilo. Při vlastní přesilovce hosté odvolali brankáře, místo dalšího snížení ale inkasovali do prázdné branky.

Ohlasy trenérů:

Jan Tomajko (Olomouc): "Hodně nám pomohlo brzké vedení, kdy z nás spadla nervozita a tlak. Kluci si začali věřit, což nám pomáhalo v napadaní a soubojích, které se nám dařilo vyhrávat. Dostávali jsme se tak i častěji na puk a zápas jsme vcelku bez problémů kontrolovali. Ve třetí třetině jsme ale nechali zbytečnými fauly ještě soupeře nadechnout, to by se nám příště nemuselo vyplatit. Jinak jsme ale samozřejmě spokojeni. Doufám, že naše série hned v příštím kole neskončí. Získali jsme doma šest bodů a věřím, že sérii protáhneme i v neděli s Plzní."

Jan Šťastný (Chomutov): "Před zápasem jsme mužstvo upozorňovali, že Olomouc na nás vletí, bohužel jsme ihned inkasovali v prvním střídání. Dvě třetiny jsme se z toho nemohli vymanit, tahali jsme jednoznačně za kratší konec. Impulzem byla výměna brankáře. Do třetí části jsme si řekli, že takto nechceme hrát, byl to od nás ostudný výkon. Chtěli jsme se omluvit fanouškům. Dali jsme branku v přesilovce, šance tam byly, ale už jsme vyrovnat nestihli. Za první dvě třetiny jsme si bodovat nezasloužili. Nyní si budeme muset sednout a probrat se, protože jsme byli až moc v pohodě. Musíme se odrazit a vytáhnout nohy z bahna."

Góly

Domácí: 00:33. Škůrek, 12:45. Herman, 25:42. J. Galvas, 26:17. Herman, 57:35. Burian

Hosté: 06:41. Vondrka, 44:27. V. Růžička

Sestavy

Domácí: Konrád (Falter) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek (A), Houdek, L. Galvas, J. Galvas, Staněk – Laš, J. Knotek (A), Eberle – Burian, Sundher, Skladaný – Strapáč, Mráz, Ostřížek – Holec, Herman, R. Vlach.

Hosté: J. Laco (27. Š. Lukeš) – Mrázek, Flemming, Rašner, Valach, Dlapa, Slovák, Grman (A) – Tomica (A), Huml (C), Vondrka – Sklenář, V. Růžička, V. Tomeček – Poletín, Chlouba, Skokan – Chrpa, Lauko, Koblasa.

Rozhodčí

Šír, Lacina – Gebauer, Lederer

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Návštěva

3023 diváků


Výhru Středočechů vystřílel Klepiš

Favorizovaní domácí vstoupili do zápasu aktivněji, ale střely Stříteského ani Valského nenadělaly Voldenovi v jihlavské brance větší problémy.

Dukla poprvé vážněji zahrozila v 10. minutě, ale Michal Hlinka neměl zblízka jak přehodit Růžičkův beton. V následném střídání pak boleslavský odchovanec v dresu Dukly Rys jenom vyprášil lapačku domácího brankáře.

Hra Bruslařů se pak začala utápět v nepřesnostech při přechodu soupeřem dobře střeženého středního pásma, naopak hosté spoléhali na přímočarý tah na branku. Větší šance přišly až při jihlavské přesilovce, ale Zdráhalovu střelu Růžička kryl, následnou dorážku namířil Jiránek nad branku. Boleslav mohl před koncem třetiny poslat do vedení Žejdl, ale blafák nedotáhl do zdárného konce.

Hned z kraje druhé třetiny se před Růžičkou zjevil volný Čachotský, ale i tentokrát zamířil puk jenom do betonu domácího gólmana, který pro tento zápas nahradil americkou jedničku Maxwella.

Mladá Boleslav - Jihlava: A znovu on, Jakub Klepiš vstřelil gól na 2:0
Video se připravuje ...

Domácí nastoupili do druhé třetiny už pouze se třemi formacemi, což přineslo zvýšenou aktivitu. Ve 25. minutě nejprve trefil Musil tyčku a z následného tlaku v útočném pásmu přišla odražená střela Valského, po níž se puk dostal ke Klepišovi, který otevřel skóre zápasu.

Po zablokované střele na modré ujížděl sám na hostující branku Valský, ale jeho blafák skončil jenom ve Voldenově lapačce. Domácí i nadále svého soupeře tlačili, ale Pabiška v dobré pozici ještě volil přihrávku na obsazeného Musila. Pak se ke slovu dostali i hosté, ale Čachotský i Ulrych mířili pouze do středu branky, kde byl připravený Růžička.

Boleslavští mohli druhou přestávku využít k přípravám na pokračující přesilovku. Domácí také hned zasypali Voldena sprškou střel, na jejímž konci stála Žejdlova přihrávka a druhý gól Klepiše v zápase.

Hned vzápětí dostali hosté bez osmi vteřin dvouminutovou dvojnásobnou výhodu a tu přetavil ve snížení přesnou střelou mezi betony Suchánek, pro nějž to byla první extraligová branka.

Boleslavi pak vrátil dvoubrankový náskok Musil, který si před brankou počíhal na puk od zadního mantinelu. Bruslaři se ve zbytku zápasu neuchýlili k bránění výsledku a byli to oni, kdo měl v závěrečné desetiminutovce více střeleckých pokusů.

Ohlasy trenérů: 

Patrik Augusta (Mladá Boleslav): "Předně chci říci, že to nebylo vůbec jednoduché utkání. Soupeř sem přijel s velmi dobrou defenzívou a v první třetině jsme měli se zavřenou modrou čarou velké problémy. Pak jsme zredukovali hru na tři pětky, z toho vycházel zlepšený pohyb a přišly i šance. Z přesilovky jsme zvýšili na 2:0, ale pak jsme naší chybou nabídli soupeři dvojnásobnou přesilovku, kterou využil. Dokázali jsme ale znovu odskočit na rozdíl dvou branek a závěr zápasu už jsme dohráli tak, jak bylo potřeba."

František Zeman (Jihlava): "Utkání se mi nehodnotí lehce, protože jsme sem přijeli s určitou taktikou a tu jsme dvě třetiny vůbec nehráli. Až ve třetí části, kterou jsme ale paradoxně prohráli 1:2, se už některé dobré věci objevovaly. Když jsme snížili a ještě jsme cítili, že bychom mohli se zápasem něco udělat, tak jsme soupeři namazali na třetí gól a bylo hotovo."

Góly

Domácí: 24:28. Klepiš, 41:01. Klepiš, 48:18. P. Musil

Hosté: 42:00. Suchánek

Sestavy

Domácí: J. Růžička (Maxwell) – Kotvan, J. Říha, Hanzlík (C), Knot, Němeček, Stříteský, Hrdinka – Valský, P. Holík, Klepiš (A) – Orsava, Žejdl, Pacovský – Urban, T. Knotek, Lenc (A) – Pabiška, P. Musil, Flynn.

Hosté: Volden (Škarek) – Suchánek, de la Rose, J. Zdráhal, Bryhnisveen, Ulrych, Šidlík, Váňa – Jiránek, M. Hlinka, Čachotský (C) – Rys, R. Hubáček, T. Kubalík – Anděl, F. Seman, Žálčík – Diviš (A), Skořepa (A), Protasenja.

Rozhodčí

Hribik, Horák – Ondráček, Gerát

Stadion

ŠKOENERGO Aréna

Návštěva

3321 diváků


Vítkovice smetly Berany a jsou šesté

Na zlínském ledě utkaly dva celky v naprosto rozdílném rozpoložení. Zatímco Berani z posledních osmi zápasů nebodovali jen jednou, Vítkovice ze stejného počtu duelů pouze jednou vyhrály za tři body.

Na ledě to ale nebylo znát. Zlínu nevyšla úvodní přesilovka a hosté získávali herní převahu. Nikterak atraktivní hokej se nehrál, do kabin šli ale za stavu 1:0 spokojenější Ostravští, neboť v 10. minutě využil přesilovku svou tečí Lev.

Reprezentační útočník mohl rychle přidat druhou trefu, ale Kašík betony sklapl včas. Těsně před pauzou ještě mohl taktéž přesilovku zužitkovat zlínský kapitán Veselý, jeho teč ale těsně minula branku.

Srovnat mohl v úvodu druhé třetiny dvakrát Honejsek, jehož spoluhráči našli volného u tyčky, Bartošák se ale v obou případech zvládl včas přesunout. Při skrumáži v brankovišti se nepodařilo domácím vyrovnat, naopak po potyčce Kloka s Gazdou se hrálo na obou stranách ve čtyřech. A to více sedělo Vítkovicím. Zdráhal zavezl puk do útočné třetiny a střelou z kruhu navýšil vedení na 2:0.

Následnou přesilovku čtyři na tři Berani nevyužili, o minutu později hru pět na tři už ale ano. Kubiš dostal nabito mezi kruhy a propálil Bartošáka. Již za čtyři sekundy ale fauloval Veselý, čehož hosté využili opět k získání dvoubrankového náskoku. Pokus Tybora dorazil za Kašíka Lev.

Zlín - Vítkovice: Ostravané září, čtvrtý gól přidal Dej, 1:4
Video se připravuje ...

O 51 sekund později se skóre opět měnilo, a zase po gólu Vítkovic. Domácí obrana hrubě zaspala a Dej na dvakrát uspěl sám před zlínským brankářem. Vzápětí navíc Lev trefil tyčku.

Do třetí třetiny vstoupili Berani se Štůralou v brance a s dvojnásobnou početní výhodou. Již po 25 sekundách snížil po ráně Freibergse Honejsek, načež v čase 41:49 už pouze na rozdíl gólu upravil po parádní zpětné přihrávce od Robertse Bukartse Šťastný.

Zlínští cítili šanci na to, že by podobně jako v neděli doma s Plzní mohli ztrátu 1:4 dotáhnout, vyrovnání už měl na hokejce Fryšara, zblízka ale přestřelil.

Veškeré plány Beranů ale překazil kapitán Veselý, který v přerušené hře zákeřně atakoval na koleno Deje. Ani jeden zápas nedohrál, Veselý dostal pětiminutový a osobní trest do konce utkání.

A jeho zkrat hosté potrestali rovnou dvakrát. Nejprve dokonal hattrick Lev, jenž od rozhodčích jako dárek dostal za nedůstojnou oslavu osobní desetiminutový trest. Ve Zlíně tak byl po plzeňském Mertlovi viděn druhý třígólový střelec po sobě. Na 3:6 z pohledu domácích za chvíli upravil Květon. Zároveň s vypršením Veselého trestu už byl ve zlínské síti sedmý puk, uspěl Olesz.

Ohlasy trenérů:

Robert Svoboda (Zlín): "Nehráli jsme dobře, byli jsme málo aktivní. Věděli jsme, co chceme, ale to, co nás zdobilo ke konci zápasu s Plzní, to tam nebylo. Dostali jsme se do tempa ze začátku třetí třetiny, kdy už to opět vypadalo na boj o body, ale vyloučení Veselého rozhodlo. V ten moment se se zápasem už nedalo nic dělat."

Jakub Petr (Vítkovice): "Byl to pro nás šestý zápas ve dvanácti dnech, i tak jsme ale do utkání vstoupili aktivně a hráli jsme dobře v osobních soubojích. Byli jsme konečně po dlouhé době produktivní v přesilovkách, dali jsme jich dnes snad víc gólů, než loni za půlku sezóny. Prostě přišel zápas, kdy nám to tam napadalo. Doufám, že zranění Deje nebude až tak zlé, jak to ze střídačky vypadalo."

Góly

Domácí: 32:35. Kubiš, 40:25. Honejsek, 41:49. Šťastný

Hosté: 9:30. Lev, 29:17. P. Zdráhal, 33:38. Lev, 34:29. Dej, 52:17. Lev, 53:35. D. Květoň, 55:15. Olesz

Sestavy

Domácí: Kašík (Štůrala) – Freibergs, Ferenc, Valenta, Matějíček, Žižka, Petran, Gazda – Kubiš, P. Sedláček, J. Ondráček – Roberts Bukarts, Honejsek, Šťastný – O. Veselý, Popelka, Okál – Klhůfek, Fryšara, Rihards Bukarts.

Hosté: Bartošák (Dolejš) – Hrbas, Baranka, Klok, Sloboda, Výtisk, Trška – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Olesz, Lev, Dej – Szturc, Kolouch, P. Zdráhal – Kurovský, Hudeček, Š. Stránský.

Rozhodčí

Stadion


Severočeši zaskočili po Kometě i Plzeň!

Domácí mohli jít do vedení již ve druhé minutě, Trávníček ovšem trestuhodně zahodil vyloženou šanci. Zblízka nedokázal trefit odkrytou branku. Na druhé straně z protiútoku trefil Kodýtek pouze pravou tyčku.

V deváté minutě nadvakrát prověřil Svobodu střelou švihem Gula, hostující brankář oba pokusy výtečně pokryl. Další práci měl Svoboda při Baránkově bombě od modré čáry.

Skóre se poprvé měnilo ve 14. minutě, kdy hosté dokonale rozebrali domácí trojici při početní výhodě. Pro Stacha nebyl problém uklidit puk do prázdné branky a otevřít skóre.

Vyrovnat mohl Lukeš, jeho střelu z otočky Svoboda vykopl betonem. V 17. minutě se Severočeši vyrovnání už dočkali. Kubátovu kličkovanou dokončil Černý, který se štěstím přehodil beton hostujícího brankáře.

Litvínov - Plzeň: Trestné střílení, Gerhát si poradil a domácí se radují, 2:1
Video se připravuje ...

Zajímavé okamžiky druhé části by se daly spočítat na prstech jedné ruky. Nejprve Válek výtečným pasem našel na modré čáře Kubáta, jeho střela švihem Svobodu nepřekvapila. I další šanci měl aktivní Kubát, tentokrát hostujícímu gólmanovi pomohla branková konstrukce.

Za hosty předvedl ukázkovou piruetu Gulaš, který se chytrým manévrem zbavil obránce, střela ovšem mířila nad branku. V závěru třetiny hráli domácí 88 vteřin dvojnásobnou přesilovou hru, ale Svoboda společně s bránící trojicí situaci ustál.

Atraktivní závěrečná část nabídla několik zajímavých momentů. Za hosty prověřili Petráska Kubalík s Kracíkem, na druhé straně vyzkoušeli Svobodu Jurčík a Sörvik. V 53. minutě měl obrovskou šanci Straka, domácí brankář výtečně zakročil lapačkou. Další šanci měl Pulpán, trefil ale pouze tyčku a ani z dorážky se neprosadil nejlepší extraligový střelec Kubalík.

Utkání tak dospělo do prodloužení, ve kterém si domácí nejprve zahráli přesilovou hru čtyř proti třem, kterou ovšem nedokázali využít. V 65. minutě si vzal puk Gerhát, byl zastaven nedovoleným zákrokem a rozhodčí nařídili trestné střílení. Slovenský útočník si s nabídnutou možností poradil bravurně a zajistil tak Litvínovu druhý bod.

Ohlasy trenérů:

Radim Rulík (Litvínov): "Byl to bojovný zápas, odmakaný z obou stran. Bojovalo se o každý metr ledu. Plzeň hrála sebevědomě, ale myslím si, že jsme měli více šancí. Škoda, že jsme nějakou další neproměnili. Udělali jsme maximum proto, abychom měli bod navíc. Až se nám začne dařit proměňovat gólové šance, tak si myslím, že mužstvo svým přístupem půjde v tabulce nahoru."

Ladislav Čihák (Plzeň): "Viděli jsme bojovné utkání z obou stran. Litvínov nehrál špatně s Brnem, my jsme věděli, že to nebude jednoduché a to se potvrdilo. Začátek zápasu jsme hráli dobře, šli jsme do vedení, snažili jsme se to co nejdéle udržet, ale poté jsme inkasovali. Bylo to nahoru dolů, šance byly na obou stranách. Musím kluky pochválit za oslabení, které jsme ubránili. Při hře tři na tři jsme udělali chybu a nájezd už to rozhodl."

Góly

Domácí: 16:11. J. Černý, 64:14. Gerhát

Hosté: 13:22. Stach

Sestavy

Domácí: Petrásek (Kantor) – Sörvik, Kubát, Gula, Dietz, K. Pilař, Baránek, L. Doudera – Nejezchleb, M. Hanzl, F. Lukeš – Gerhát, V. Hübl, J. Černý (A) – Jurčík, Válek, Trávníček (A) – Matoušek, Jícha, J. Doležal.

Hosté: M. Svoboda (Sochůrek) – Čerešňák, D. Sklenička, L. Kaňák, Moravčík, Jones, Pulpán – Gulaš (C), Mertl, Schleiss – Indrák (A), Stach, D. Kubalík (A) – Straka, Kracík, Kindl – Hollweg, Preisinger, Kodýtek.

Rozhodčí

Bejček, Bulanov – Polonyi, Zika

Stadion

ZS Ivana Hlinky, Litvínov

Návštěva

4011 diváků


Mountfield vyhrál pošesté v řadě a stoupá!

V první třetině neměl Rybár moc práce, podobně jako jeho protějšek Stezka, který dostal tentokráte v liberecké brance přednost před Willem. Oba čelili v úvodní dvacetiminutovce pouze pěti střelám.

Na rozdíl od hostů byli ale domácí jednou úspěšní. V 15. minutě na konci oslabení obral Köhler o puk Kolmanna a trefil se mezi Stezkovy betony. Největší libereckou příležitost pomohli Rybárovi zpacifikovat spoluhráči. Stránského střelu zblokoval Gregorc.

Druhou část začal mnohem lépe Mountfield. Bylo vidět, jak se jeho hráčům během úspěšné série zvedlo sebevědomí. Jasně to demonstrovala trojice Koukal, Gregorc, Červený, jež skvělou kombinací ve 24. minutě rozebrala obranu Bílých Tygrů a Červený zakončoval lehce do prázdné branky.

O chvíli později navíc mohl skórovat centr čtvrté řady Berger, jehož si kvůli zraněním stáhl Hradec z prvoligových Litoměřic, jenže netrefil úplně odkrytou branku.

Mountfield HK - Liberec: Krásná akce domácích, trefil se Červený, 2:0
Video se připravuje ...

Liberečtí se k možnostem dostali kolem třicáté minuty. Rybár však ukázal, v jaké je formě. Nejprve zastavil tělem Redenbachovu střelu z levé strany, poté si v klidu poradil i s pokusem Lakatoše, který se před branku dostal od zadního mantinelu šikovným manévrem. Nejlepší zákrok pak slovenský gólman předvedl opět proti Redenbachovi - jeho střelu po samostatném úniku chytil efektně i efektivně do lapačky.

Třetí část začal Hradec velmi nepovedenou přesilovkou, kterou si přenesl z druhé třetiny. Chvíli po ní však dostal druhou šanci, kterou již využil. Ve 43. minutě pálil tvrdě z pravé strany Cingel a vyražený puk dorazil do branky Šimánek. Od té chvíle se hlavním tématem duelu stala otázka, zda Rybár udrží čtvrté čisté konto v řadě. Pokazit mu ho mohl Ordoš, ale ani on neuspěl, stejně jako ze skrumáže střílející Krenželok.

Další nulu nakonec Rybár neudržel. V 56. minutě ho po samostatném úniku překonal střelou do horního rohu Redenbach. Rybár se tak posunul na druhé místo historických tabulek za Vladimír Hudáčka, který neinkasoval 262 minut a 51 sekund.

Ohlasy trenérů:

Tomáš Martinec (Hradec Králové): "Připravovali jsme se na těžký zápas. Liberec také začal aktivně. Bylo důležité, že jsme ubránili v první třetině dvě přesilovky a dokonce na konci té druhé se nám podařilo dát gól a jít do vedení. Ve druhé třetině se hrálo nahoru - dolů, hodně nás podržel Patrik Rybár. Myslím, že o utkání rozhodla přesilovka ve třetí třetině. Hráčům bych chtěl poděkovat za spoustu zblokovaných střel a týmovou práci."

Filip Pešán (Liberec): "Viděli jsme extrémně defenzivní utkání plné pastí ve středním pásmu, plné zblokovaných střel, plné extrémní bojovnosti na obou stranách a s minimem chyb. My jsme, bohužel, udělali jednu individuální v první třetině, jednu ztrátu ve druhé a ve třetí jsme dostali branku v jedné z přesilovek domácího týmu. Ve třetí třetině jsme se snažili být aktivní, domácí jsme zatlačili, ale dali jsme jen jeden gól, což na body nestačilo."

Góly

Domácí: 14:50. Köhler, 23:51. Červený, 42:53. Šimánek

Hosté: 55:11. Redenbach

Sestavy

Domácí: Rybár (J. Sedláček) – Cibulskis, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Vydarený – Köhler (A), Dragoun, Šimánek – Jaroslav Bednář (C), Kukumberg, Cingel – Vopelka, Koukal (A), Červený – Jarůšek, Berger, Látal.

Hosté: Stezka (Will) – Havlín, Ševc (C), Jánošík, Šmíd (A), Kolmann, Derner – Bulíř, P. Jelínek (A), L. Krenželok – Bakoš, Redenbach, Bartovič – Lakatoš, Jašek, Ordoš – J. Stránský, D. Špaček, J. Vlach.

Rozhodčí

Hodek, Kika – Kajínek, Zavřel

Stadion

ČPP Aréna

Návštěva

4410 diváků


Z V VP PP P Skóre B
1. Plzeň 52 28 7 9 8 172:123 107
2. Mountfield 52 26 7 7 12 146:101 99
3. Třinec 52 24 6 8 14 143:122 92
4. Vítkovice 52 26 4 6 16 157:119 92
5. Brno 52 23 6 9 14 148:121 90
6. Pardubice 52 20 5 6 21 128:139 76
7. Liberec 52 18 9 4 21 132:138 76
8. Olomouc 52 16 10 7 19 129:136 75
9. Zlín 52 18 8 4 22 121:140 74
10. Sparta 52 18 5 7 22 140:150 71
11. Chomutov 52 13 10 9 20 132:155 68
12. Ml. Boleslav 52 15 6 8 23 118:139 65
13. Jihlava 52 12 7 7 26 106:139 57
14. Litvínov 52 10 7 6 29 118:168 50

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud