18. října 2017 • 13:08

Plzeň má zvučnou posilu. Z Floridy přichází Kindl, zatím na měsíc

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisty extraligové Plzně posílí obránce Jakub Kindl, který naposledy hrál v NHL za Floridu. S Indiány podepsal zkušební smlouvu na měsíc.



Třicetiletý Rodák ze Šumperka vypomůže Plzni při zranění kapitána Petra Kadlece. Zároveň si poprvé zahraje v jednom týmu s mladším bratrem Denisem, který do Plzně přišel v létě z Karlových Varů.

"Domluva s Plzní se odehrála prakticky během jednoho dne, bylo to opravdu rychlé. V situaci, že bych někam přicházel na zkoušku, jsem pravděpodobně poprvé. Ale když přišla nabídka od Indiánů, kývl jsem hodně rychle. Velký vliv na tom měl i fakt, že si můžu zahrát s bráchou," uvedl Kindl na plzeňském webu.

Účastník mistrovství světa v roce 2014, který usiloval i o start na letošním šampionátu, ale nevešel se do konečné nominace, dosud v extralize odehrál jen 28 zápasů za Pardubice v sezoně 2012/13. V NHL má na kontě včetně play off 351 utkání s bilancí 17 branek a 62 asistencí, hrál za Detroit a Floridu.

Poprvé v plzeňském dresu se Kindl představí v pátečním zápase 15. kola na ledě Třince. "Myslím, že mi chvilku bude trvat, než se dostanu do optimálního zápasového tempa, ale už se nemůžu dočkat pátku, až mi to konečně začne," řekl Kindl.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud