Květoslav Šimek
19. října 2017 • 17:16

Rychle a zběsile! Peterka vyšoupli po startu, Růžička se roztočil na trávě

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nabitý program si třinečtí Oceláři zpestřili týmovým závodem na motokárách. Na novém okruhu Steel Ring v Třinci sice jezdil suverénně nejrychlejší časy Martin Růžička, ale finálovou jízdu vyhrál urostlý obránce Bohumil Jank. „Růža jezdil výborné časy, já byl na kolo o dvě vteřiny pomalejší, kdyby neudělal chybu, tak vyhrál,“ komentoval triumf Jank. Druhý byl Ondřej Kovařčík, třetí kondiční trenér Pavel Horyl.



Úspěšný boj o postup v Champions Hockey League, přímé souboje s Kometou Brno a s Plzní o špici Tipsport extraligy a příští týden hned dvě derby s Vítkovicemi. Našlapaný program si Oceláři zpestřili týmovou akcí na motokárách. „Domluvili jsme se s trenérem Varaďou, těžkých zápasů teď bylo hodně, potřebovali jsme kluky vytáhnout do jiného prostředí, trochu to odlehčit,“ líčí sportovní ředitel klubu Jan Peterek.

VIDEO: Teambuilding třineckých Ocelářů na motokárách

Sám se závodu na motokárách zúčastnil. „Dostal jsem se do finále, podle časů z měřených tréninků jsem startoval z druhého místa za Martinem Růžičkou, ale kluci se asi domluvili a vytlačili mě hned ve druhé zatáčce,“ durdí se naoko Peterek. „A buď při tom všichni ulili start, nebo jsou o tolik lehčí, protože na mě hned udělali dvacet metrů! Příště to musíme převážit a udělat handicapy. Takoví Kovařčíci nebo Bartko pojedou s tréninkovými vestami od Jardy Jágra. A pěkně napěchovanými závažími!“

Pořadí na startu určily časy z měřených tréninků. Suverénně nejrychlejší je měl Martin Růžička. A dlouho vedl i ve finále. „Jenže on jezdí pořád hranu, i když jasně vede,“ usmívá se Peterek. „Míjel jsem jej roztočeného na trávě. Ale na Bobyho Janka už nikdo neměl, gratuluji mu. Je to hozená rukavice, další závody uděláme na sněhu.“

Jank by s tím problém neměl. „Užili jsme si to moc, bylo to zpříjemnění náročného programu,“ dodal nejrychlejší z Ocelářů.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud