Jakub Hlaváč
19. října 2017 • 22:22

Sparta posiluje obranu, podepsala hvězdného beka Michálka

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ztráta vítězné série a návrat k herní rozháranosti musel hokejovou Spartu v Jihlavě po prohře 2:4 mrzet. Jenže jak udržet v hlavě smutek, když je vlastně důvod slavit. Obránce Zbyněk Michálek poslal do Prahy lejstro se svým podpisem a příští týden se k týmu z hlavního města připojí.



Slibují si od něj přesně to, co na Vysočině postrádali. Tedy rozvahu, klid ve vypjatých situacích. Nejen parádním hokejistou má být Zbyněk Michálek. Sparta od něj chce i roli vůdčí a profesorskou.

Účastník olympijských her ve Vancouveru a Soči se do Česka ze zámoří vrátí na začátku příštího týdne, kdy zasáhne do hry, není předem jasné. Zřejmé naopak jsou pohnutky zadáka se sbírkou 810 zápasů v NHL. Chce ještě jednou pod pět olympijských kruhů.

Právě tahle myšlenka mu stála za přesun z Arizony, kde má rodinné zázemí a tamní Coyotes byli jeho nejzásadnější štací kariéry. „Sparta je jeden z největších klubů v Česku a bude to pro mě výzva. Věřím, že svými zkušenostmi do týmu dobře zapadnu,“ říká čtyřiatřicetiletý defenzivní specialista.

Pro Pražany má být investicí do klidu. „Po velkém omlazení, které nastalo příchodem talentovaných obránců a při zranění dvojice Piskáček – Švrček, tedy služebně nejstarších beků v týmu, jsme seznali, že zápřah pro naše zadní řady je velký,“ vysvětloval Michal Broš, sportovní manažer klubu.

Projevilo se to i na jihlavském ledě. „Dělali jsme hrubé individuální chyby a soupeř je trestal,“ lamentoval trenér Jiří Kalous. Musel být na svůj soubor naštvaný. Pryč jsou tři domácí výhry, čtvrtek zase odhalil více negativ než pozitiv.

Viděl to v hledišti i Petr Nedvěd, viděla to početná výprava fanoušků hostí. Právě oni v úvodu dělali atmosféru, ale na konci spustili opatrné „My chceme Spartu…“. Ne, ani oni nejsou spokojeni s nasazením a fungováním své družiny.

A to nebyli pozdější triumfátoři rozhodně v nějakém ideálním rozpoložení. Hosté dvakrát vedli a další odskok by se pro ně dost pravděpodobně rovnal zisku tří bodů. Jenže svou snahu dotáhnout nedokázali. V sezoně to nebylo poprvé. Ani podruhé.

„Nezvládli jsme to a hodně nás to mrzí. Šance jsme měli, mohli jsme dát druhou branku a mohlo se to všechno vyvíjet jinak. Odjíždíme s prázdnou,“ vadilo Kalousovi. „Před druhým a třetím gólem si domácí vytvořili tlak napadáním a my to nezvládli ustát,“ pokračoval.

I tohle má pětapadesátinásobný reprezentant pomoci změnit. „Když jsme se dozvěděli o možnosti získat Zbyňka, neváhali jsme. Každý nemá tu možnost mít v mužstvu borce takového kalibru,“ radoval se Broš.

Jednání nebyla snadná, obě strany hledaly finální podobu smlouvy déle než týden. O to větší nadšení z ní v kancelářích pátého celku extraligové tabulky panuje. Protože jinak důvodů k nadšení tolik není.

Pro připomenutí. V úterý míří do Prahy nejsilnější ofenziva soutěže, Dominik Kubalík a spol.. Jestli jí bude čelit i nová akvizice v rudém dresu, není jisté. Ale byl by to solidní debut.

Jihlava - Sparta: Smejkal potrestal chybu domácích a vrátil vedení pražskému celku, 1:2
Video se připravuje ...

Jihlava - Sparta: Skořepa tečoval puk do brány a poslal domácí do vedení 3:2
Video se připravuje ...

Jihlava - Sparta: Michal Hlinka přesnou ranou vyrovnal na 1:1
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud