Květoslav Šimek
24. října 2017 • 20:58

Vítězná dělovka i zahozený rozhodčí. Výtisk v Třinci řádil

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poslední minuty elektrizujícího derby mezi Třincem a Vítkovicemi (3:4) si pro sebe jednoznačně urval vítkovický buldok Jan Výtisk. V 53. minutě vypálil vítěznou dělovku předehrávky 30. kola Tipsort extraligy, potom obětavě zablokoval několik ran a šancí Ocelářů a nakonec dal v 57. minutě poznat svoji ostrost i rozhodčímu. Nejdřív jej nechtěně trefil pukem, potom jej doslova zahodil, když se přes něj nemohl dostat k puku. 



„Chtěl jsem vyvézt puk a zrovna se mi tam rozhodčí přimotal,“ líčil Jan Výtisk moment, kterému tleskali i třinečtí fanoušci. Výtisk sudího zezadu doslova zahodil. „Nevěděl jsem jak se k tomu puku mám dostat, no a instinkt byl, že jsem ho trochu postrčil. Naštěstí to přežil a nedostali jsme z toho gól, tak to bylo dobré.“

Vítkovický obránce se hned sudímu omlouval. „Nechtěl jsem, ale v tom zápalu hry uděláte všechno, abyste puk dostali pryč ze třetiny. A prostě se to tak stalo. Mě to skákalo a hned tam byl rozhodčí. Bylo to takové trošičku nešťastné.“ Stejně mluvil i o ráně pukem, kterou jej chvíli před tím počastoval. „Aspoň vidí, jak to bolí,“ pousmál se Výtisk.

Třinec - Vítkovice: Jan Výtisk povalil rozhodčího na led
Video se připravuje ...

Že zákroku aplaudovali i třinečtí fanoušci, si Výtisk nevšimnul. „Nic z toho nakonec nebylo, rozhodčí to přežil, já nedostal dvě minuty. Máme tři body a to je pro nás nejdůležitější!“ K výhře kromě tradiční obětavosti pomohl i vítězným gólem.

„Už jsem řval na Trša (spoluhráče Tršku), ať střílí, protože už to tam měl. Ale zase začal kličkovat a najednou to vyplavalo, tak jsem to prásknul a naštěstí to tam spadlo,“ popsal Výtisk svou první trefu sezony.

Třinec - Vítkovice: Výtisk od modré poslal kotouč přesně do horního rohu Hrubcovy brány, 3:4
Video se připravuje ...

Vítkovice si poradily s Třincem
Vítkovice si poradily s Třincem

Góly

Domácí: 04:22. M. Doudera, 10:21. Dravecký, 20:52. M. Doudera

Hosté: 03:05. O. Roman, 11:32. Trška, 35:31. D. Květoň, 52:09. Výtisk

Sestavy

Domácí: Hrubec (53. Strmeň) – M. Doudera, Krajíček (C), D. Musil, Roth, Linhart, Jank – Dravecký, Marcinko, Martin Růžička (A) – Adamský (A), Polanský, Svačina – Hrňa, Rákos, Irgl – Cienciala, M. Kovařčík, Chmielewski.

Hosté: Bartošák (Dolejš) – Baranka, Hrbas, Klok, Sloboda (A), Výtisk (A), Trška, Puzič – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Olesz (C), Lev, Š. Stránský – Szturc, Kolouch, P. Zdráhal – Kurovský, Hudeček, Tomi.

Rozhodčí

Peter Staňo, Daniel Konc – Vít Lederer, Jozef Tvrdoň

Stadion

WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200)

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud