27. října 2017 • 20:48

VIDEO: Zlín vyhrál na ledě Komety 3:2! Sparta opět padla, Plzeň slaví a vede

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zbývajících šest zápasů 17. kola hokejové Tipsport extraligy nového lídra nepřineslo. V čele tabulky zůstávají po výhře 1:0 nad Mountfieldem HK hokejisté Plzně. Kontakt drží i Třinec, který oplatil úterní prohru Vítkovicím a derby ovládl 2:1. Překvapením je vítězství Zlína na ledě Komety s Martinem Nečasem, zatímco Litvínov zdolal Spartu 4:3 a obstaral jí třetí porážku v řadě. Jihlava pak otočila ze stavu 0:3 proti Chomutovu a Pardubice zdolaly Mladou Boleslav 3:0. Už ve čtvrtek zvítězil Liberec nad Olomouc 4:3 po samostatných nájezdech.



Východočeši střídají výhry s porážkami

První třetina byla z obou stran čistě zahřívací a k tomu navíc velmi opatrná, takže příliš vzruchu nenabídla. Mladoboleslavští sice dominovali střelecky, jenže první náznak šance měl až v končící osmé minutě Musil. Klouček v pardubickém brankovišti byl pozorný. Domácí se pak ubránili i ve dvou oslabeních při trestech Trončinského a Jána Sýkory.

Ve druhé části se obrázek hry dlouho neměnil. Vybočila z něho jen velká příležitost Žejdla přesně po 25 odehraných minutách, jenže Klouček byl opět na místě. A tak přišel zčistajasna úder na druhé straně: Perret zkusil štěstí bekhendem a nikterak povedený pokus na bližší propadl Maxwellovi až do sítě.

Zvýšit mohli Dušek a poté i Treille, důležitý krok k tříbodovému zisku však Východočeši udělali až před blížící se druhou přestávkou. Nedovoleným bráněním jim k tomu dopomohl Kotvan, jehož pobyt na trestné lavici zkrátil z prostoru mezi kruhy bez přípravy střílející Ján Sýkora, jemuž ideálně nabil Marosz.

Pardubice - Mladá Boleslav: Perret se štěstím bekhendem překonal Maxwella, 1:0
Video se připravuje ...

Na začátku třetího dějství dohrávali Středočeši téměř celou přesilovku z konce druhé třetiny, ale absolutně nic v ní nevymysleli. Ve 44. minutě dokázal domácí kapitán Rolinek i s jedním z hostujících hráčů na zádech zakončit souboj tváří v tvář proti Maxwellovi, ale neprostřelil ho.

Hosté mohli snížit v početní výhodě, jenže ani tentokrát domácí čtveřici před Kloučkem ničím nepřekvapili. Bývalý pardubický gólman Maxwell se pak hodně zahřál po prohřešku Pacovského, dvoubrankové vedení ale domácí přes několik dobrých pokusů od modré čáry nenavýšili.

Povedlo se to až po pěkné souhře celého třetího útoku Dynama v 52. minutě a zadovce Starého zakončujícímu Beranovi - 3:0. První výhru ve vzájemných utkáních od prosince 2015 už si pak Pardubičtí nenechali vzít.

Ohlasy trenérů:

Miloš Holaň (Pardubice): "Musím hráče v prvé řadě pochválit a poděkovat za práci, kterou za šedesát minut odvedli, včetně Milana Kloučka. Jedním z klíčových momentů bylo, že jsme v první třetině přestáli dvakrát výbornou přesilovku soupeře, na kterou jsme se připravovali. Dnes z ní nedal ani jediný gól díky naší obětavosti. Bylo to možná dost o tom prvním gólu. A já si říkám, že když mužstvo šlape, dře a blokuje střely, i to štěstí se k němu přikloní, což se promítlo u prvního gólu Perreta. Zarputilostí, jež gradovala ve třetí třetině, jsme si tři body zasloužili."

Patrik Augusta (Mladá Boleslav): "Ke vší úctě k soupeři a jeho výborné hře jsme dnes nepředvedli dobrý výkon. Od prvního inkasovaného gólu jsme byli ve všem horší. Soupeř byl nachystaný na každý souboj, domácí měli větší křídla i větší chuť. Nám tohle chybělo."

Góly

Domácí: 28:27. Perret, 37:19. J. Sýkora, 51:28. Beran

Hosté:

Sestavy

Domácí: Klouček (Kacetl) – Cardwell, Wishart, Ščotka, Čáslava, Holland, Trončinský – J. Sýkora, Marosz, Rolinek – Perret, Tomášek, Treille – Beran, Poulíček, Starý – Vondráček, Bojko, Dušek – M. Kaut.

Hosté: Maxwell (J. Růžička) – Němeček, Knot, Kotvan, Eminger, Hrdinka, J. Říha – Klepiš, P. Holík, Martin Procházka – Urban, Žejdl, Orsava – Pabiška, P. Musil, Pacovský – P. Kousal, T. Knotek, Lenc.

Rozhodčí

Hejduk, Mrkva – Flegl, Polonyi

Stadion

Tipsport arena

Návštěva

6 394 diváků


Fotbalovou výhru vystřelil Kracík

Domácím vyšel lépe vstup do utkání, již po 30 vteřinách ale po akci Mertla neprostřelil Rybára z mezikruží Gulaš. Za chvíli si slovenský gólman poradil i s dorážkou nepokrytého Chalupy a průnik Petra Straky překazil jen za cenu ohrožení vlastní branky Gregorc. Poté se hosté Indiánům vyrovnali rychlostně a díky dobře organizované obraně další šance Západočechům neumožnili. Naopak v závěru první třetiny během přesilovky nebezpečně pálil Bednář.

Po pauze zahrozil z dorážky kanonýr Kubalík, ale ještě blíž otevření skóre byl ve 26. minutě Koukal, který při přesilové hře střílel bez přípravy z pravého kruhu a Svoboda stihl svým pravým betonem zakročit na poslední chvíli. Plzeňský gólman si neoddychl ani v polovině utkání, kdy ho Koukal zaměstnal i ve vlastním oslabení. Z protiútoku nikým neatakovaný Stach pálil těsně vedle pravé tyče.

Indiáni následně zpřesnili kombinaci a vynutili si nápor. Pokusy Gulaše a Jakuba Kindla ještě hosté přečkali, ale ve 34. minutě zaváhal při rozehrávce Koukal a před brankou osamocený Kracík uspěl střelou z otočky. Od další pohromy uchránil Mountfield jen pozorný Rybár, který stačil zastavit individuální akci Stacha.

Plzeň - Mountfield HK: Kracík z otočky zavěsil pod víko, 1:0
Video se připravuje ...

Do závěrečné části nastoupili hosté s ofenzivnější taktikou. Blízko vyrovnání se ale ocitli až ve 48. minutě během početní výhody, kdy Kukumberg z levého kruhu trefil břevno. Na druhé straně po průniku Schleisse netrefil odkrytou branku Jones a při lehce zblokovaném pokusu Kubalíka udržel hosty ve hře Rybár.

Pět minut před koncem přihrál Bednář zpoza branky Kukumbergovi, ale Svoboda zasáhl reflexivně ramenem a poradil s i s bekhendovou střelou Jaruška z bezprostřední blízkosti. Strážce plzeňské svatyně přežil i power play Mountfieldu a drží si neprůstřelnost 121 minut a 34 vteřin.

Ohlasy trenérů: 

Ladislav Čihák (Plzeň): "Viděli jsme atraktivní utkání, ve kterém Hradec dokazoval, že je na vítězné vlně. Sice pro diváky nepadlo tolik gólů, ale hrálo se ve vysoké rychlosti a jsem moc rád, že jsme to ubojovali. Kluci dobře bránili i forčekovali celých šedesát minut. Dokázali správně reagovat na hru. Bylo to utkání o jednom gólu a tentokrát to pro nás vyšlo vítězně. Chtěl bych klukům poděkovat za to, jak to odmakali."

Tomáš Martinec (Hradec Králové): "Jeli jsme do Plzně s pokorou a respektem k soupeřově ofenzivní síle vyplývající z jejich výborného pohybu. Defenzivně jsme odehráli poměrně solidní utkání, ale rozhodla naše ofenziva. Neodkázali jsme si vypracovat pořádné šance ke vstřelení gólu. Několik možností v našich přesilových hrách nám ke skórování nestačilo. Plzeň vyhrála zaslouženě."

Góly

Domácí: 33:56. Kracík

Hosté:

Sestavy

Domácí: M. Svoboda (Sochůrek) – J. Kindl, Jones, Kvasnička, Čerešňák, Moravčík, L. Kaňák – Schleiss, Mertl, Gulaš (C) – D. Kubalík (A), Stach, Indrák (A) – Straka, Kracík, M. Chalupa – Kodýtek, Preisinger, Hollweg.

Hosté: Rybár (J. Sedláček) – Gregorc, Cibulskis, Graňák, Rosandić, Vydarený, Pláněk, Čáp – Vopelka, Dragoun, Köhler (A) – Látal, Kukumberg, Jaroslav Bednář (C) – Červený, Koukal (A), Cingel – R. Pavlík, Berger, Jarůšek.

Rozhodčí

Pražák, Souček – Brejcha, Jelínek

Stadion

Home Monitoring Aréna

Návštěva

7010 diváků


Verva udolala Spartu, srazila Kalouse?

Sparta se na severu Čech představila ještě bez obránce Zbyňka Michálka, do sestavy se však vrátil uzdravený Černoch. Úvod zápasu patřil domácím, kteří Pražany přehrávali a brankář Honzík si připisoval jeden zákrok za druhým. V šesté minutě se Verva dostala i do vedení, když Jánský využil Lukešovu přihrávku.

Až poté se Sparta probudila a začala i útočit. A vcelku rychle se jí podařilo i vyrovnat, když chybu v litvínovské rozehrávce využil po Smejkalově přihrávce zpoza branky Saponari. Americký útočník si tak připsal premiérovou trefu v dresu Pražanů.

Poté se na ledě dlouho nic zajímavého nedělo, oba celky nevyužily úvodní přesilovky, Petrásek s Honzíkem byli pozorní. Nerozhodný stav se změnil až ve 29. minutě, kdy se prosadil pohotový Ihnacak a připsal si třetí gól ve třetím zápase za Litvínov.

Litvínov - Sparta: Hübl v závěru rozhodl o vítězství domácích, 4:3
Video se připravuje ...

Sparta však rychle odpověděla, když dorážející Klimek vyrovnal. Vzápětí však byl vyloučen Pech a Severočeši se opět dostali do vedení, když Kubátovi stačilo k brance 11 sekund přesilové hry. Ani tentokrát však Litvínovu náskok dlouho nevydržel. Forman po Pechově přihrávce srovnal na 3:3.

Na přelomu druhé a třetí třetiny domácí nevyužili dvě početní výhody, stejně jako se proti bránící čtveřici poté neprosadili hosté. Posunout Vervu opět do vedení mohli Jurčík, Ihnacák nebo Jánský, nikdo z nich však Honzíka překonat nedokázal.

Petrásek si poté poradil s nebezpečným pokusem Pavelky. Severočeši, kteří v předešlých čtyřech zápasech hráli vždy i prodloužení, se však tlačili za výhrou a nakonec se jim podařilo rozhodnout. Honzíka překonal 57 sekund před koncem Hübl.

Ohlasy trenérů:

Radim Rulík (Litvínov): "Sparta byla agresivní, výborně bruslila. Pro nás bylo klíčové, že jsme v zápase neprohrávali. Měli jsme hlušší místa, hlavně v prvních dvou třetinách a měli jsme i štěstí. Jsme rádi, že jsem to v závěru přetlačili. Vítězství za tři body už jsme potřebovali. V poslední minutě se mužstvo vždy soustředí na to, aby neinkasovalo. My také, protože Sparta pořád hrozila z brejků. Vsadili jsme na to, šli za tím a vyšlo to. Kolikrát v minulých zápasech se nám to nepodařilo. Jsem ale hlavně rád, že branku dal Viktor Hübl. Potřeboval to."

Jaroslav Nedvěd (Sparta): "Byl to pěkný hokej se spoustou gólovek. Litvínov byl v závěru trošku aktivnější a na nás se trošku projevilo, že jak se nám nyní trochu nedaří, tak jsme chtěli bod. Trošku jsme se zatáhli a Litvínov toho využil. Jinak se projevovala zlepšená práce, musím hráčům poděkovat za odmakaný výkon. Bohužel Litvínov se nadechl do lepší formy a v závěru nás přetlačil."

Góly

Domácí: 05:44. Jánský, 28:01. Ihnačák, 32:13. Kubát, 59:03. V. Hübl

Hosté: 09:15. Saponari, 30:08. Klimek, 36:11. Forman

Sestavy

Domácí: Petrásek (Kantor) – Sörvik, Kubát, Gula, Dietz, K. Pilař, Baránek, L. Doudera – Jánský, V. Hübl, F. Lukeš – M. Hanzl, Ihnačák, J. Černý – Vandas, Gerhát, Trávníček – Jurčík, J. Šimeček, Matoušek.

Hosté: Honzík (Aittokallio) – T. Pavelka, Tomáš Dvořák, Mikuš, Kalina, Švrček, Nedomlel – Kumstát, Pech, Forman – Uher, P. Vrána, Kudrna – Říčka, Klimek, Reichenberg – Smejkal, Černoch, Saponari – Rousek.

Rozhodčí

Hodek, Kika – Pešek, Špůr

Stadion

ZS Ivana Hlinky, Litvínov

Návštěva

5748 diváků


Piráti vedli 3:0, od nováčka vezou jen bod

Chomutov se na Horáckém zimním stadionu představil poprvé po téměř třech letech od semifinále první ligy ze sezony 2014/15. Dukla začala aktivně, měla výhodu přesilové hry, ale největší šanci na vstřelení gólu měli paradoxně hosté. V osmé minutě v průběhu oslabení ujel Vondrka, kterého dokázal vychytat Škarek.

Severočeši se dostali do vedení v deváté minutě po špatné rozehrávce Jiránka ve vlastním obranném pásmu. Kotouč směrující na Kubalíka totiž vystihl Tomica a otevřel skóre utkání.

V polovině 17. minuty vedli hosté už o dvě branky, když při signalizovaném vyloučení propálil z levého kruhu na vhazování Škarka Vondrka. Po 28 vteřinách druhé části hry na rozdíl tří branek upravil Vladimír Růžička mladší, který se nejlépe zorientoval při závaru před jihlavskou brankou a bekhendem poslal puk do odkryté branky.

Dukla se dostala do hry na konci 25. minuty. Seman vyhrál buly na Čachotského, který v pádu ještě stihl poslat kotouč na Ryse, který druhou brankou v sezoně snížil. Poté domácí přežili téměř minutu a půl trvající oslabení tří proti pěti.

Jihlava - Chomutov: Vítězný nájezd Adama Zemana, 4:3 po nájezdech
Video se připravuje ...

Ve 44. minutě mohl Seman vstřelit kontaktní branku, ale poprvé ho vychytal Laco a podruhé jeho střela zamířila do levé tyče. Na rozdíl jediné branky se Dukla dotáhla až necelých 13 minut před koncem třetí třetiny. Svůj premiérový start v extralize za Duklu oslavil Adam Zeman, který posunul na Čachotského před brankou, jenž překonal Laca.

Dukla byla v tlaku. V závěru utkání měla výhodu přesilové hry, během které soupeře zamkla v jeho obranném pásmu, ale neuspěla. Vyrovnat se podařilo domácím 3,8 vteřiny před koncem, kdy se při hře bez brankáře prosadil Kubalík.

V prodloužení se nerozhodlo. V jeho polovině měl největší šanci domácí Suchánek, který ale trefil z mezikruží jen levou tyč. V rozstřelu se za domácí trefil Čachotský, Zeman i Seman a za hosty se prosadil jen Huml.

Ohlasy trenérů:

Petr Vlk (Jihlava): "První třetina z naší strany nebyla ideální. Nebylo to bylo vyloženě špatné, ale jde o individuální chyby, které děláme. Hlavně prvním inkasovaným gólem jsme soupeře nastartovali a Chomutov první třetinu zahrál výborně. O chybách hovoříme, ale neustále se objevují. Poté jsme ale předvedli nesmírné úsilí, kdy nás nakoplo ubráněné oslabení tři na pět. Za druhou polovinu utkání musím kluky pochválit. Vyrovnání necelé čtyři vteřiny před koncem bylo vyústěním snahy, kterou jsme předvedli. Prodloužení hodnotit nebudu, ale penalty naši kluci zvládli výborně. Jsme spokojení s body, ale musíme popřemýšlet o úvodech utkání."

Petr Martínek (Chomutov): "První třetinu jsme odehráli tak, jak jsme chtěli. Domácí nějaké šance také měli a podržel nás gólman. V druhé třetině jsme dali branku na 3:0, ale od té doby nevím, co se stalo. Přestali jsme hrát, soustředit se na naši hru, kterou jsme chtěli hrát a domácí snížili na 1:3. Podle mě bylo rozhodující, že jsme neproměnili přesilovku pět na tři. Ta nám vůbec nevyšla, gólmana jsme prakticky nehrozili. Ve třetí části ještě za stavu 3:1 měl nájezd Vladimír Růžička. Kdyby ho proměnil, tak by zápas taky vypadal jinak. Domácí snížili, třetí třetinu hráli výborně a byli v tlaku. Naopak my jsme začali hrát hrozně komplikovaně a začali se hrát o výsledek. Vyloučení dvě a půl minuty před koncem bylo naprosto zbytečné, byť jsme to fantasticky ubránili. Přesto se tam asi stala chyba, protože jsme dostali branku čtyři vteřiny před koncem. V prodloužení byla jedna dvě šance na obou stranách a nájezdy jsou trochu loterie."

Góly

Domácí: 24:49. Rys, 47:36. Čachotský, 59:56. T. Kubalík, . Zeman

Hosté: 09:00. Tomica, 16:36. Vondrka, 20:28. V. Růžička

Sestavy

Domácí: Škarek (Volden) – Suchánek, de la Rose, J. Zdráhal, Bryhnisveen, Ulrych, Šidlík, Váňa – Jiránek, Skořepa (A), T. Kubalík – Rys, F. Seman, Čachotský (C) – Anděl, M. Hlinka, Žálčík – Zeman, R. Hubáček, Diviš (A).

Hosté: J. Laco (Š. Lukeš) – Mrázek, Flemming, Grman, Valach, Dlapa, Slovák, L. Chalupa – Tomica (A), V. Růžička, Lauko – Poletín, Huml (A), V. Tomeček – Sklenář, Skokan, Vondrka (C) – Koblasa, Chlouba, J. Havel.

Rozhodčí

Hradil, Pavlovič – Frodl, Komárek

Stadion

Horácký zimní stadion, Jihlava

Návštěva

4421 diváků


Třinec padl a drží kontakt s lídrem

Třinec na odvetu úterního derby nečekaně vytáhl do boje se Strmeněm v brance a bez lídra Polanského, který absentoval z rodinných důvodů, a už ve třetí minutě pohrdl rychlým vedením ve vyložené šanci nepřesnou střelou Martin Růžička.

Hosté ani tak na gól nečekali dlouho. Po vítkovické chybě ještě sólo Irgla odrazil Bartošák, ale vyražený puk ze vzduchu na hranici vysoké hole uklidil do sítě Cienciala. Gól platil až po intervenci videoarbitra.

Derby znovu splnilo předpoklady a třaskavý duel vyprodanou halu nenudil. Vítkovice hrály agresivně a opticky měly navrch, ale narážely na třineckého debutanta. Strmeň odolal i v 70 sekund trvající přesilovce Vítkovic pět na tři i obrovskému závaru, při kterém už domácí oslavovali gól. Marně, videorozhodčí puk za lajnou neviděl.

Hosté naopak z ukázkových brejků soupeře trestali za chyby. V 18. minutě se na dvě přihrávky dostal do sóla Rákos a bekhendem zavěsil.

Vítkovice - Třinec: Další gól zápasu přidal Rákos, 0:2
Video se připravuje ...

Vítkovice měly více příležitostí i ve druhém dějství, ale využily jedinou. Szturc ujel po třineckém zaváhání v oslabení a švihem pod horní tyč už Strmeně překonal. Centimetry dělilo od vyrovnání Tybora s Barankou, kteří v přesilovce z brankoviště nedokázali dorazit kotouč do prázdné branky, ale na druhé straně musel Bartošák předvést umění proti Irglovi.

Oceláři v třetí části opevnili střední pásmo, čímž minimalizovali počet nebezpečných situací před vlastní bránou. Vítkovice si souvislejší tlak vytvořily jen v přesilovce, ale větší šanci měl hostující Hrňa, který sám před Bartošákem efektním řešením těsně minul.

Domácí posledních 55 sekund hráli v šesti proti čtyřem, ale třineckou klec už neohrozili.

Ohlasy trenérů: 

Pavel Trnka (Vítkovice): "Nemůžeme si dovolit s tak kvalitním soupeřem odehrát jen čtyřicet minut. První třetina byla z naší strany špatná, řekl bych velice špatná. Prakticky rozhodla celý zápas."

Václav Varaďa (Třinec): "Jsem přesvědčený, že jsme utkání odehráli výborně. Měli jsme výborný pohyb, vytvořili jsme si spoustu šancí. Vítkovice zabraly ve druhé třetině, kdy měly gólové příležitostí, ale branky nedaly. Po smolném gólu, který jsme inkasovali při vlastní přesilovce, ve druhé třetině kluci zabrali a hráli obětavě. Tři body jsme si dnes zasloužili."

Góly

Domácí: 26:23. Szturc

Hosté: 08:39. Cienciala, 17:56. Rákos

Sestavy

Domácí: Bartošák (58. Dolejš) – Hrbas, Baranka, Sloboda, Klok, Trška, Výtisk, Puzič – Tybor, O. Roman, D. Květoň – P. Zdráhal, Lev, Olesz – Š. Stránský, Kolouch, Szturc – Tomi, Hudeček, Kurovský.

Hosté: Strmeň (Hrubec) – Krajíček, M. Doudera, Roth, D. Musil, Jank, Linhart, Adámek – Martin Růžička, Marcinko, Dravecký – Svačina, Rákos, Adamský – Chmielewski, M. Kovařčík, Hrňa – Irgl, Cienciala, Kofroň.

Rozhodčí

Hribík, Pešina – Lhotský, Svoboda

Stadion

Ostravar aréna

Návštěva

10 004 - vyprodáno diváků


Navrátilec Nečas porážku neodvrátil

V prvním útoku Komety se po návratu z Caroliny objevil mezi křídly Eratem a Zaťovičem poprvé v této extraligové sezoně osmnáctiletý Martin Nečas. Brňané svého soupeře přehrávali rychlostí i kombinační chytrostí, v koncovce si ale dlouho nedokázali poradit s pozorným brankářem Kašíkem.

Zlín se většinu času úspěšně bránil a spoléhal jen na rychlé protiútoky. Po jednom z nich ujel v 16. minutě po pravém křídle Fořt, který se protáhl okolo Barinky a překonal brankáře Vejmelku. Brňanům se podařilo srovnat skóre v závěru úvodní třetiny, kdy na Zaťovičovu střelu po ledě Kašík nedosáhl.

Berani ve druhé třetině srovnali se svým soupeřem krok. Byli aktivnější a ve 32. minutě získali zpět jednobrankový náskok, když za pouhých 18 sekund využil Honejsek početní výhodu. Po inkasovaném gólu Brňané zvýšili své úsilí, častěji ostřelovali brankáře Kašíka. Stejně jako v úvodní třetině skórovali těsně před přestávkou. Při přesilovce po kombinaci Krejčíka s Eratem srovnal skóre Svoboda.

Kometa Brno - Zlín: Vítězný nájezd Tomáše Fořta 2:3 po nájezdech
Video se připravuje ...

V závěreční třetině převzala režii zápasu Kometa, která dostala i zásluhou dvou přesilovek soupeře pod drtivý tlak. Berani se několik minut nedokázali dostat ze svého obranného pásma a trenér Robert Svoboda dokonce sáhl k oddechovému času.

Převahu ale domácí hokejisté nevyužili, obětavě bránící Berani dotáhli zápas do prodloužení. Ani v něm se ale gólově Kometa neprosadila, rozhodnout mohl také Fořt, jehož sólový nájezd kryl brankář Vejmelka. V nájezdech byli v úvodu úspěšní na straně Zlína Okál a Fořt, jediný gól Brna zaznamenal Vincour.

Ohlasy trenérů:

Petr Haken (Brno): "Zlín předvedl výborný výkon směrem do defenzívy. I když jsme byli v tlaku, tak soupeř výborně bránil a my jsme se těžko prosazovali. Zlínu tato taktika vzala spoustu sil. Ve třetí třetině náš tlak gradoval. Je škoda, že jsme nebyli schopni nějakou branku dát. Tím bychom soupeře zřejmě zlomili. Zápas šel do prodloužení a nájezdů, ve kterých byl Zlín šťastnější."

Robert Svoboda (Zlín): "Směrodatné bylo, že jsme se dostali do vedení, což domácím nevyhovovalo. Druhé vyrovnání Brna devatenáct vteřin před koncem druhé třetiny naznačilo, že jeho tlak v nástupu do závěrečné třetiny bude silný. Počítali jsme s tím. Se štěstím jsme se ubránili v oslabení. Jsem šťastný, že nám vyšly nájezdy. Celý tým zaslouží ocenění za velkou bojovnost."

Góly

Domácí: 19:31. Zaťovič, 39:40. T. Svoboda

Hosté: 15:52. Fořt, 31:44. Honejsek, . Fořt

Sestavy

Domácí: Vejmelka (Čiliak) – Barinka, Štencel, Gulaši, J. Krejčík, Malec, Bartejs – Zaťovič (A), Nečas, M. Erat (A) – T. Svoboda, L. Čermák (C), Vincour – Mallet, Hruška, H. Zohorna – Dočekal, V. Němec, Haščák.

Hosté: Kašík (Štůrala) – Freibergs, Ferenc, Matějíček, Valenta, Žižka, Petran, Gazda – Rihards Bukarts, Šťastný, Roberts Bukarts – Kubiš, Honejsek, J. Ondráček – Fořt, P. Sedláček, Okál – Klhůfek, Fryšara, Popelka.

Rozhodčí

Kubičík, Šír – Zavřel, Kajínek

Stadion

DRFG Arena, Brno

Návštěva

7700 (vyprodáno) diváků


Z V VP PP P Skóre B
1. Plzeň 52 28 7 9 8 172:123 107
2. Mountfield 52 26 7 7 12 146:101 99
3. Třinec 52 24 6 8 14 143:122 92
4. Vítkovice 52 26 4 6 16 157:119 92
5. Brno 52 23 6 9 14 148:121 90
6. Pardubice 52 20 5 6 21 128:139 76
7. Liberec 52 18 9 4 21 132:138 76
8. Olomouc 52 16 10 7 19 129:136 75
9. Zlín 52 18 8 4 22 121:140 74
10. Sparta 52 18 5 7 22 140:150 71
11. Chomutov 52 13 10 9 20 132:155 68
12. Ml. Boleslav 52 15 6 8 23 118:139 65
13. Jihlava 52 12 7 7 26 106:139 57
14. Litvínov 52 10 7 6 29 118:168 50

Sparťanovi Jiřímu Černochovi (vpravo) zjevně nebylo do smíchu po třetí porážce Pražanů v řadě
Sparťanovi Jiřímu Černochovi (vpravo) zjevně nebylo do smíchu po třetí porážce Pražanů v řadě

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud