24. listopadu 2017 • 20:36

VIDEO: Liberec padl s Plzní 2:5! Kometa prohrála popáté v řadě, Sparta slaví

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Páteční nekompletní 25. kolo hokejové Tipsport extraligy pořadí na čele tabulky nezměnilo. Vedoucí Plzeň zvítězila v Liberci 5:2 a udržel náskok na Mountfield HK, který zdolal nováčka z Jihlavy. Kontakt udržel i třetí Třinec, jenž uspěl s Pardubicemi po nájezdech. Elitní trojice však utíká Kometě Brno, která padla v Olomouci a připsala si pátou porážku za sebou. Sparta pak vyhrála v Mladé Boleslavi 4:1, Litvínov pak bral dva body s Vítkovicemi a dostal se před Chomutov.



Nájezdovou loterii rozsekl Růžička

Oceláři nastoupili v černých dresech, které slouží jako třetí alternativa k tradičním klubovým bíločerveným barvám. Hosté postrádali kapitána Rolinka, ale mohli využít Marosze, na jehož prodloužení hostování se Pardubice s Třincem dohodly těsně před zápasem. Původně platila domluva, že ve vzájemných duelech kreativní centr nebude hrát.

Skóre otevřel v páté minutě Růžička. Východočeši získali v oslabení ve vlastním pásmu puk, ale trestuhodně ho ztratili a třinecký kanonýr se po přihrávce Mikulíka trefil přesně do rohu branky.

Domácí kapitán mohl přidat i druhý gól. V obranné třetině zblokoval střelu Wisharta, v přečíslení dva na jednoho si vyměnil puk s Chmielewskim, ale i když měl velkou část branky volnou, trefil jen beton Kacetla. Podobným způsobem se do úniku dostal i hostující Petr Sýkora, ale Hrubec jeho kličku kryl betonem.

Také pátá minuta druhé třetiny přinesla Ocelářům gólovou radost v přesilové hře, když Cienciala našel střelou z pravého kruhu skulinku mezi Kacetlovou výstrojí a bližší tyčkou.

Vzápětí se ocitl před hostujícím brankářem Rákos, ale s blafákem neuspěl. Trenéři Pardubic si během série tří výher pochvalovali výkony Kacetla i přesilové hry, které Dynamo sehrálo dobře i v Třinci. Krátce po skončení trestu Růžičky se z mezikruží prosadil Ján Sýkora.

Třinec - Pardubice: Vítězný nájezd vstřelil Martin Růžička, 3:2 po nájezdech
Video se připravuje ...

Oceláři těsný náskok nebránili a na přelomu druhé a třetí třetiny se blýskl hostující gólman při šancích Linharta, Růžičky a Chmielewského. Pardubice si vytvářely závary, ale pozorná třinecká obrana je nepouštěla do gólových šancí. Domácí mohli zvýšit v brejku, ale přihrávku Mikulíka ukryl pod tělem Wishart. Vzápětí ale Doudera vyfasoval za hru vysokou holí čtyřminutový trest a Cardwell střelou od modré vyrovnal.

Polovina prodloužení na rozdíl od hektického závěru základní hrací doby příliš vzruchu nepřinesla. Poté byl ale vyloučen Marosz, Kacetl opět potvrdil skvělou formu posledních dnů.

V nájezdech uspěl ve druhém kole domácí Irgl, který se prosadil střelou mezi betony Kacetla. Hrubce ve třetí sérii zachránila tyč, ale v páté vyrovnal bekhendovým blafákem Marosz. Stejným způsobem rozhodl zápas v sedmém kole Růžička.

Ohlasy trenérů:

Václav Varaďa (Třinec): "Těší mě výsledek, kluci zápas odpracovali. V některých fázích jsme byli lepším týmem a je škoda, že jsme nepřidali více branek. Hostující brankář chytal parádní utkání a udržel Dynamo ve hře. V závěru třetí třetiny jsme se dostali do problémů s vyloučenými a Pardubice potvrdily, že mají v poslední době přesilové hry velice dobré a že si odváží body z různých kluzišť. Pro nás to jsou zasloužené dva body, i když víme, že jsme mohli mít tři. Ale to je sport, v nájezdech nám to letos několikrát nevyšlo a jsem rád, že v nich dali tu extra branku. Hodně nás podržel i Šimon Hrubec."

Miloš Holaň (Pardubice): "Chci hráčům poděkovat za výkon, jaký předvedli. Uhráli velice cenný bod na horké půdě, odkud se body nevozí jen tak. Utkání se pro nás nevyvíjelo vůbec dobře, prohrávali jsme 0:2 po velice dobře sehraných přesilových hrách Třince, ze kterých jsme se mohli něco přiučit. Za stavu 0:2 jsme trochu změnili systém hry, hráčům to sedlo a výsledkem bylo vyrovnání. Škoda nájezdů. Každý říká, že jsou o štěstí. Možná ano, protože jsme trefili tyč, a kdyby to byl gól, mohli jsme se tvářit jinak."

Góly

Domácí: 04:44. Martin Růžička, 24:49. Cienciala, . Martin Růžička

Hosté: 30:36. J. Sýkora, 55:24. Cardwell

Sestavy

Domácí: Hrubec (Hamerlík) – M. Doudera (A), D. Musil, Linhart, Jank, L. Kovář, Adámek – Rákos, Marcinko (A), Martin Růžička (C) – Cienciala, Mikulík, Petružálek – Adamský, Polanský, Irgl – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Kofroň.

Hosté: Kacetl (Martin Růžička) – Čáslava (C), Trončinský (A), Wishart, Cardwell, Mojžíš, Holland, Ščotka – Panna, Marosz, P. Sýkora (A) – Treille, Tomášek, Perret – Beran, Dušek, J. Sýkora – Vondráček, Poulíček, M. Kaut.

Rozhodčí

René Hradil, Zbyněk Kubičík – Jiří Ganger, Václav Hanzlík

Stadion

WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200)

Návštěva

4 216 diváků


Výborný obral "svou" Boleslav

Výborný se vrátil na místo, kde od sezony 2012/13 až do letoška působil jako hlavní trenér a na startu nového ročníku po příchodu kouče Patrika Augusty zůstal jako konzultant.

Jeho týmu se vstup do utkání skvěle vydařil. Už v 35. vteřině měl šanci Vrána, který sice ztroskotal na Maxwellovi, ale mladoboleslavský gólman jej fauloval a Sparta přesilovou hru využila. Nejdříve ještě domácí puk poskakující poblíž brankové čáry po Hlinkově sklepnutí odvrátili, ale o chvíli později propálil amerického gólmana Kudrna.

Za 131 sekund vedli Pražané už 2:0, když Kalinovu střelu od modré čáry tečoval před Maxwellem Kumstát. Domácí ale rychle odpověděli, za 39 vteřin snížil Orsava, který trefil přesně pravý horní roh Honzíkovy branky.

V 11. minutě mohl vrátit dvoubrankový náskok Spartě Kudrna. Domácí v závěru úvodního dějství po trestech pro Smejkala, Michálka a Vrány hráli celé dvě minuty v pěti proti třem, ale při tlaku jim chyběla přesnější muška.

Mladá Boleslav - Sparta: Nedáš, dostaneš! Knot napálil tyč a Kudrna po Maxwellovi chybě přidal další gól hostů, 1:3
Video se připravuje ...

Na startu druhé části měl dvě možnosti hostující Forman. Nejdříve ve 23. minutě jeho pokus vyrazil Maxwell a o chvíli později sparťanský útočník ve vlastním oslabení při přečíslení dvou na jednoho po Vránově přihrávce přestřelil. Domácí si následně při pokračujícím Pavelkově trestu vytvořili tlak, ale chyběla jim lepší finální přihrávka.

Po polovině utkání odolala Mladá Boleslav při Klepišově trestu a ubránila se i při vyloučení Pacovského, v kterém nepřekonal Maxwella Vrána. Ve 38. minutě byl blízko vyrovnání Knot, který trefil od modré čáry levou tyč. Hned po sparťanském protiútoku chyboval Maxwell, rozehrál puk za brankou na hůl Kudrny, který zvýšil na 3:1.

Snaha domácích o obrat vývoje byla marná. Na přelomu druhé a třetí třetiny nevyužili další početní výhodu při Pechově pobytu na trestné lavici. V 45. minutě skončila mimo Pabiškova teč a při Dvořákově vyloučení neusměrnil za Honzíka Klepišovu přihrávku Urban.

Sparta ve 49. minutě naopak pojistila náskok. Reichenbergovu ideální přihrávku proměnil zblízka Jarůšek.

Ohlasy trenérů:

Boris Žabka (Mladá Boleslav): "Je potřeba soupeři pogratulovat k zasloužené výhře. Měli jsme problém s přechodem středního pásma, Sparta nás předčila hlavně v jednoduchosti. Nám trvalo dlouho, než jsme se k ní dopracovali. Když jsme se konečně nadechovali k nějakému tlaku, tak jsme udělali fauly, což nás zase vrátilo zpátky. Bohužel jsme naše šance neproměnili."

Jaroslav Nedvěd (Sparta): "Jsme na tom bodově podobně jako Boleslav, oni byli teď po dvou výhrách asi trošku psychicky na koni a byl to vyrovnaný zápas. My jsme dnes měli větší důraz v předbrankovém prostoru na obou stranách. Jak před Maxwellem, tak i před naším brankářem (Honzíkem). Parádně jsme ubránili dvouminutové oslabení tří proti pěti. Myslím si, že tam se lámal chleba. Pak byl další okamžik, když dala Boleslav tyčku a my jsme následně zvýšili na 3:1. Musím poděkovat všem hráčům, měli jsme tam dvacet bojovníků včetně gólmana. Celá kabina od rána žila takovými vibracemi, že jsme cítili, že sem jedeme pro body."

Góly

Domácí: 04:12. Orsava

Hosté: 01:22. Kudrna, 03:33. Kumstát, 37:16. Kudrna, 48:17. Jarůšek

Sestavy

Domácí: Maxwell (J. Růžička) – Kotvan, J. Říha, Hanzlík (C), Kurka, Němeček, Eminger, Knot – Pacovský, V. Němec, Klepiš (A) – T. Knotek, P. Holík, Orsava – Lenc (A), Urban, Pabiška – P. Kousal, Najman, Martin Procházka.

Hosté: Honzík (Aittokallio) – T. Pavelka, Z. Michálek, Mikuš, Kalina, Švrček, Tomáš Dvořák – Říčka, P. Vrána (A), Kudrna – Jarůšek, J. Hlinka (C), Reichenberg – Kumstát (A), Pech, Forman – Smejkal, Černoch, Uher – Rousek.

Rozhodčí

Hribik, Sýkora – Brejcha, Jelínek

Stadion

ŠKOENERGO Aréna, Mladá Boleslav


Verva bere dva body

V dresu hostů se poprvé představil útočník Bartovič, který přišel na hostování z Liberce a hned ho trenéři zařadili do první formace. Úvodní šanci utkání si připsal hostující kapitán Olesz, ale Petrásek byl připravený.

Další šanci si připsal Kucsera, který tečoval puk těsně před domácím brankářem. První litvínovskou střelu na branku měl na svědomí Kubát, který se prokličkoval přes dva protivníky, Bartošák ale zakročil lapačkou. Po nebezpečné Pilařově střele se hrál dlouho pro diváky nezáživný hokej bez šancí. Jednu z mála měl v 15. minutě Szturc, který zblízka bekhendem trefil pouze Petráskův beton.

Do druhé části vstoupili lépe hosté, ale ke vstřelení branky jim nepomohly ani dvě přesilové hry v rychlém sledu za sebou. V 32. minutě byl sám před hostujícím brankářem Ihnacak, místo rychlé střely ovšem zvolil kličku a Bartošák ho vychytal. Poté ujel v oslabení Kucsera, ale Petrásek svůj tým podržel.

Litvínov - Vítkovice: Jakub Černý rozhodl v prodloužení o výhře Litvínova, 2:1
Video se připravuje ...

V 35. minutě zabránil Sörvik vedoucí brance hostí, Lev střílel do prázdné branky, ale hokejka norského obránce puk vytěsnila nad branku. V závěru třetiny hráli domácí 69 vteřin dvojnásobnou početní výhodu, branku ale vstřelit nedokázali.

V 43. minutě se diváci konečně dočkali úvodní trefy a k jejich radosti se prosadili domácí. Po krásné Kubátově přihrávce se trefil Hübl. Radost domácím ovšem vydržela pouhých 47 vteřin, než se o vyrovnání postaral Zdráhal, od kterého se šťastně odrazil puk za bezmocného Petráska.

Utkání nerozhodla ani dlouhá vítkovická přesilová hra pěti proti třem, při které si hosté nedokázali vypracovat žádnou vážnější příležitost. Utkání tak dospělo do prodloužení, které ale rychle ukončil Černý. V čase 60:24 využil přesilovou hru.

Ohlasy trenérů:

Radim Rulík (Litvínov): "Vítkovice jsou venku nepříjemným soupeřem. Věděli jsme, že nás těžké utkání, což se potvrdilo. Nadřeli jsme se na branku, a když jsme ji vstřelili, tak jsme v dalším střídání ihned inkasovali. Měli jsme s vedením naložit lépe. Jsem rád, že nás to nepoložilo a utkání jsme vybojovali alespoň v prodloužení."

Jakub Petr (Vítkovice): "Bylo to remízové utkání. Litvínov měl své úseky, které tady bývají zvykem, ale svoje šance nevyužil. My jsme hrozili z brejků. Oba týmy měly nevyužité přesilové hry pěti proti třem. Ve třetí části byl Litvínov aktivnější, takže jsme rádi za bod. Druhý bod si domácí zasloužili a gratuluji jim k vítězství."

Góly

Domácí: 42:05. V. Hübl, 60:24. J. Černý

Hosté: 42:52. P. Zdráhal

Sestavy

Domácí: Petrásek (Kantor) – Kubát (A), Sörvik, L. Doudera, Gula, Dietz, K. Pilař, Z. Sklenička – J. Černý, V. Hübl (A), Jánský – Nejezchleb, Ihnačák, M. Hanzl – Trávníček (C), Gerhát, Vandas – Matoušek, Válek, Jurčík.

Hosté: Bartošák (Dolejš) – Baranka, Hrbas, Klok, Sloboda (A), Výtisk (A), Trška – D. Květoň, O. Roman, Bartovič – Olesz (C), Lev, Szturc – Kucsera, P. Zdráhal, Kurovský – T. Jáchym, Š. Stránský, Tomi.

Rozhodčí

Bulanov, Úlehla – Ondráček, Špůr

Stadion

Zimní stadion Ivana Hlinky

Návštěva

4745 diváků


Východočeši nadále stíhají Plzeň

V první třetině to rozhodně nevypadalo, že hraje druhý celek tabulky s čtrnáctým. Jihlava byla velmi kousavá, nepříjemná v obraně a také nebezpečná v útoku. Ve 4. minutě to dokumentoval obránce de la Rose, který vypálil skrytou ránu mezi hráči a gólman Pavelka musel ukázat výborný zákrok.

Pavelka nastoupil podruhé v řadě, protože tradiční jednička Rybár se necítil před utkáním dobře. Místo náhradníka proto narychlo zaujal mladík Bartozel, jenž ještě necelou hodinu před zápasem seděl jako dvojka na střídačce při zápase hradecké juniorky proti Karlovým Varům.

Pavelka byl stejně jako v úterý ve Vítkovicích výborný a Mountfieldu také pomohla šťastná náhoda. V 6. minutě útočník Miškář nahrával před branku a jeden z hostů srazil puk za gólmana Škarka. Miškář si tak připsal první extraligový gól.

V dalších minutách se hrál bojovný hokej. Hradec mohl posunout do výraznějšího vedení dvakrát Džerinš, ale jednou těsně minul a podruhé s kapitánem Bednářem překombinovali únik dvou proti jednomu.

Mountfield HK - Jihlava: Škarek si srazil Köhlerovu střelu do branky, 3:1
Video se připravuje ...

Duklu těsný stav povzbudil a ve 24. minutě udeřila. Skvělou střelou z voleje se trefil přesně do horního rohu Jiránek. Pavelka neměl šanci zasáhnou. Poté však domácí dvakrát podržel při Hubáčkově opakované šanci.

V 27. minutě přišla nepříjemnost pro domácí celek: Při přesilovce se zranil matador Bednář, který o pár desítek vteřin později odjel do kabiny a do hry už nezasáhl. To už ale Hradečtí vedli, v početní výhodě namířil do horního rohu Džerinš. Jihlava mohla ještě do konce druhé třetiny vyrovnat, ale Pavelka famózně zasáhl při přesilovce hostů čtyři proti třem při Dostálkově možnosti.

Začátek třetí části vyšel domácím. Ve 43. minutě Škarek špatně rozehrál, čehož využila dvojice Dragoun - Köhler. Druhý z nich překonal gólmana chytrým pokusem z úhlu.

Od té chvíle Jihlava přitvrdila, ale do šancí se nedostávala. Naopak v 50. minutě se podruhé prosadil Köhler, nejlepší hradecký střelec. Jihlava ještě snížila výstavní ranou Stříteského, ale Hradec kontroval v poslední minutě gólem Červeného a výhru už v poklidu uhájil.

Ohlasy trenérů:

Václav Sýkora (Hradec Králové): "Byl to těžký zápas. Do první třetiny jsme vstoupili špatně, Jihlava měla na začátku tři vyložené šance. Paradoxně jsme nakonec první třetinu vyhráli. Pak se náš výkon zlepšil, ale byl to těžký boj se soupeřem, který hrál výborně, hodně bruslil, hrál na hranici tvrdosti. Jsme strašně rádi, že jsme získali tři body a pokračujeme v naší sérii. Patrik Rybár byl ještě ráno na rozbruslení, ale pak jsme se sešli na zápas a kvůli jeho zdravotní indispozici musel do brány Jarda Pavelka. Chytal výborně."

Petr Vlk (Jihlava): "Nebudu to hodnotit moc dlouze, protože výsledek je pro nás krutý. Nemyslím, že vyhrál lepší mančaft, ale šťastnější. Měli jsme čtyřicet jedna střel, byla tam aktivita. Kluci se nutili do střelby, což nám v posledních utkáních trošku vázlo. Ale, jak jsem říkal, domácí byli šťastnější. Oni nastaví hokejku a spadne jim to tam. My se na ten gól nadřeme trošku víc."

Góly

Domácí: 05:16. Miškář, 27:51. Džerinš, 42:38. Köhler, 49:59. Köhler, 59:08. Červený

Hosté: 23:52. Jiránek, 55:48. Stříteský

Sestavy

Domácí: J. Pavelka (Bartozel) – Pláněk, Vydarený, Cibulskis, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Zámorský (A) – Köhler, Dragoun, R. Pavlík – Jaroslav Bednář (C), Džerinš, Kukumberg – Látal (A), Koukal, Červený – Cingel, Miškář, J. Veselý.

Hosté: Škarek (Volden) – de la Rose, Suchánek, Stříteský, Šidlík, Kajínek, Ulrych, J. Zdráhal – T. Kubalík, Skořepa (A), Jiránek – Čachotský (C), Zeman, Dostálek – Žálčík, F. Seman, Anděl – R. Hubáček, Rys, Rabbit.

Rozhodčí

Pešina, Bejček – Blümel, Zíka

Stadion

ČPP Aréna

Návštěva

5012 diváků


Krize pokračuje, mistr padl popáté v řadě

První větší šanci duelu měl ve třetí minutě hostující Nečas, kterého našel před brankou Mallet. Konrád byl ale připravený. Kohouti odpověděli v přesilovce, ránu Škůrka vyrazil Čiliak a Eberlemu chyběl jen kousek, aby dorazil puk do odkryté branky. Obrana Brna však včas zasáhla.

Obrovskou možnost měl po akci Škůrka a chybě defenzívy hostí Jergl, Čiliak svůj tým opět podržel. V 7. minutě už Olomouc vedla. Laš prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Hosté byli blízko srovnání při vyloučení Houdka, ale Konrád vychytal Nečase i Zaťoviče. Hanáci mohli navýšit vedení při výborném střídání čtvrtého útoku, kdy měl dvě tutovky Jergl a jednu Sundher. Oba ztroskotali na gólmanovi Komety.

Úvod druhé části opět vyšel lépe domácím, Burian se Skladaným doráželi volný puk na brankovišti, obránci Komety ale nenechali Hanáky dorážet. Ve 26. minutě vedla Olomouc 2:0, když Roman Vlach tečoval střelu Sundhera mezi Čiliakovy betony.

Olomouc - Kometa Brno: Roman Vlach přebruslil celé hřiště a přesnou střelou rozhodl o výhře domácích, 3:2
Video se připravuje ...

Kometa však rychle snížila a pomohlo ji k tomu Konrádovo zaváhání. Využil jej Erat, jehož přihrávku poslal do olomoucké branky Dočekal. Odpovědět mohl Mráz, jeho dorážku však chytil obránce Štencel bruslí. Hanáky to mrzelo o to více, že ve 29. minutě vyrovnal Čermák. Štencel navíc později trefil tyč.

Třetí třetina začala přesilovkou Komety, kterou domácí přežili bez úhony. Deset minut před koncem si udělal průjezd olomouckým obranným pásmem Erat, našel přesně Zaťoviče, jehož vychytal Konrád. Ještě blíže gólu byl Haščák o pár sekund později, trefil ale jen tyčku.

Kometa byla lepším týmem. Hanáci zahrozili až v 57. minutě. Dělovku Škůrka málem dorazil za Čiliaka Knotek. Stejný hráč mohl rozhodnout po chybě Haščáka, přestřelil však brněnskou branku.

Po šedesáti minutách šel duel do prodloužení. V něm měli obrovské šance Burian s Hermanem, Čiliak dvakrát zázračně zachránil. Konrád zase chytil nebezpečnou ránu Hynka Zohorny. V čase 64:14 rozhodl o bodu navíc pro Olomouc Vlach.

Ohlasy trenérů:

Jan Tomajko (Olomouc): "První třetinu jsme začali výborně, ve druhé části nás Brno přehrávalo, byť jsme dali druhou branku, tak pak zaslouženě srovnalo. Ve třetí části jsme se trochu zlepšili, sice hosté trefili horní tyčku, ale my jsme to ubojovali. V prodloužení byly šance na obou stranách, k nám se přiklonilo štěstí. V minulých duelech nám v prodloužení chybělo, tak jsme rádi, že jsme to dnes prolomili. Ale nehráli jsme určitě podle našich představ. Soutěž je vyrovnaná, dvanáctý tým na nás má šest bodů, když nebudeme bodovat, spadneme rychle níže a hrát se bude hůře."

Kamil Pokorný (Brno): "První třetina vyzněla pro domácí, byli aktivní, argesivní, všechny puky šly do brankoviště, to nám činilo obrovské potíže. Druhou třetinu jsme začali mnohem lépe, ale domácí dali z brejku druhou branku. Ceníme si toho, že hráči zabojovali a rychle srovnali, navíc jsme tam dali ještě tyčku. Ve třetí části jsme zase trefili tyč, pak to šlo do prodloužení, kde jsme měli první šanci, ale pak se trefili domácí a brali bod navíc. Ale pokud budeme k utkáním přistupovat jako dnes od druhé části, tak to bude dobré."

Góly

Domácí: 06:31. Laš, 25:54. R. Vlach, 64:14. R. Vlach

Hosté: 26:46. Dočekal, 28:40. L. Čermák

Sestavy

Domácí: Konrád (Falter) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek (A), Houdek, L. Galvas, J. Galvas, Jaroměřský – Laš, J. Knotek (A), Eberle – Burian, Herman, Skladaný – Holec, Mráz, Ostřížek – Sundher, R. Vlach, Jergl.

Hosté: Čiliak (Vejmelka) – Barinka, O. Němec, Gulaši, J. Krejčík, Bartejs, Štencel, L. Vágner – Zaťovič (A), Hruška, M. Erat (A) – Dočekal, R. Zohorna, Haščák – Mallet, Nečas, H. Zohorna – Plášek, L. Čermák (C), Horký.

Rozhodčí

Šír, Kika – Lhotský, Svoboda

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Návštěva

5500 diváků


Plzeň válí, hattrickem zazářil Mertl

Aktivněji vstoupili do utkání domácí. Do první větší šance se prodral Ordoš, Svoboda ale jeho šanci pokryl. Na druhé straně tvrdě pálil Kvasnička, rovněž Janus byl připraven. Následně zahrozil liberecký Kvapil, Svoboda ale svůj tým podržel.

Naopak do vedení mohla jít plzeňská Škoda, střela Straky z velkého úhlu ale orazítkovala pouze horní tyč Janusovy branky. Neprosadil se ani americký bek Jones, který najížděl sám na domácího brankáře. Bílí Tygři odpověděli Bulířem, Svoboda ale proti jeho střele včas dokázal sklapnout své betony.

V úvodu druhé části měl obrovskou šanci domácí Lakatoš. Vystihl chybnou Svobodovu rozehrávku, puk ale do poloodkryté branky nedostal. Neujala se ani následná dorážka Krenželoka. Poté však přebrali iniciativu hosté a jejich tlak byl ve 28. minutě odměněn vedoucím gólem. Od modré čáry nahazoval Čerešňák a jeho pokus skončil až za překvapeným Janusem.

Liberec - Plzeň: Mertl zkompletoval hattrick střelou do prázdné brány
Video se připravuje ...

Plzeňský nápor pokračoval i nadále a Janus musel řešit několik dalších ošemetných situací. Vyrovnat mohl Bakoš, jeho střela z otočky však těsně minula Svobodovu branku. V 38. minutě byl vyloučen Ševc a Západočeši nabídnutou šanci využili. Po krásné kombinaci celé formace zakončoval do prázdné branky Mertl.

Liberecký trenér Pešán do třetí třetiny přeskupil útočné formace a Kvapil vymyslel zajímavou příležitost pro Jelínka. Jeho dobrou střelu ale ukryl Svoboda v lapačce. Domácí zkusil nabudit také ranař Vlach, který v pěstním souboji jasně předčil Kvasničku.

Za své počínání ale vyfasoval trest navíc a Plzeň tak hrála další početní převahu. Tu dokázal využít znovu Mertl a hosté vedli již o tři branky. A pro domácí bylo ještě hůř, když za necelé dvě minuty propálil Januse Stach. Přidal již čtvrtou branku plzeňských a zároveň tím vyhnal libereckého brankáře na střídačku. Do branky tak šel Will.

Liberec - Plzeň: Hollweg s Maierem předvedli parádní pěstní souboj!
Video se připravuje ...

Poté byla k vidění další boxerská vložka, když se do sebe pustili Maier s Hollwegem. Tentokrát měl navrch hostující hráč. Také Liberec si zahrál přesilovku, střela Bakoše však skončila pouze na tyči. V 56. minutě už se ale domácí přeci jen dočkali, na brankovišti se prosadil důrazný Kvapil.

Severočeši poté zkusili odvolat gólmana, místo snížení ale opět inkasovali. Střelou do opuštěné branky zkompletoval svůj hattrick Mertl. Na konečných 2:5 poté ještě kosmeticky upravil brankou v početní výhodě domácí Bulíř.

Ohlasy trenérů:

Filip Pešán (Liberec): "Nastoupili jsme do zápasu s obrovským respektem k soupeři. Nedokážu si to vysvětlit, protože jsme posledních několik utkání zvládli vítězně. Opět se prokázala naše slabina, hra v oslabení. Plzeň měla tři přesilovky a dala nám dvě branky. Tam nám hosté odskočili do rozhodujícího trháku. V závěru jsme neměli sílu na to zápas otočit, byť jsme se o to pokoušeli všemi možnými prostředky. Plzeň si zápas zkušeně a zaslouženě pohlídala."

Jiří Hanzlík (Plzeň): "Zápas se mi hodnotí dobře. Zvládli jsme ho velmi dobře takticky a do defenzivy. První třetina byla takové oťukávání z obou stran. Utkání nejspíše rozhodlo, kdo dá první branku. Tu jsme dokázali vstřelit my a od té doby jsme byli dle mého názoru o trochu nebezpečnějším týmem. Podařilo se nám proměnit některé gólové situace a vezeme si tři body."

Góly

Domácí: 56:04. M. Kvapil, 59:08. Bulíř

Hosté: 27:25. Čerešňák, 38:31. Mertl, 46:32. Mertl, 48:12. Stach, 57:03. Mertl

Sestavy

Domácí: Janus (49. Will) – Havlín, Ševc (C), Jánošík, Šmíd (A), Kolmann, Derner, Maier – Jašek, P. Jelínek (A), L. Krenželok – Bakoš, Bulíř, M. Kvapil – J. Stránský, Redenbach, Ordoš – Lakatoš, Bližňák, J. Vlach.

Hosté: M. Svoboda (Hylák) – Jones, J. Kindl, L. Kaňák, Moravčík, Čerešňák, Kvasnička, D. Sklenička – Gulaš (C), Mertl, Kratěna – Indrák (A), Kracík, Stach – Straka, Preisinger, D. Kindl – Hollweg (A), Kodýtek, Schleiss.

Rozhodčí

Hejduk, Souček – Rampír, Klouček

Stadion

Home Credit Arena

Návštěva

5 976 diváků


Z V VP PP P Skóre B
1. Plzeň 52 28 7 9 8 172:123 107
2. Mountfield 52 26 7 7 12 146:101 99
3. Třinec 52 24 6 8 14 143:122 92
4. Vítkovice 52 26 4 6 16 157:119 92
5. Brno 52 23 6 9 14 148:121 90
6. Pardubice 52 20 5 6 21 128:139 76
7. Liberec 52 18 9 4 21 132:138 76
8. Olomouc 52 16 10 7 19 129:136 75
9. Zlín 52 18 8 4 22 121:140 74
10. Sparta 52 18 5 7 22 140:150 71
11. Chomutov 52 13 10 9 20 132:155 68
12. Ml. Boleslav 52 15 6 8 23 118:139 65
13. Jihlava 52 12 7 7 26 106:139 57
14. Litvínov 52 10 7 6 29 118:168 50

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud