29. listopadu 2017 • 21:00

VIDEO: Třinec otočil v závěru s Kometou, Zlín a Hradec berou výhru

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Třetí místo nadále patří Ocelářům. Třinečtí hokejisté zvítězili ve vyrovnané bitvě s brněnskou Kometou rozdílem 3:2. Úřadující mistr sice dvakrát vedl, ale hosté pokaždé dokázali srovnat. V poslední minutě třetí třetiny zařídil senzační obrat a překazil Brnu oslavy 64 let od založení klubu třinecký kanonýr Martin Růžička. Třinečtí se tak usadili s pětibodovým náskokem na třetí pozici tabulky. Vysokou výhru 4:1 uzmuli na svém ledě zlínští Berani, kteří si hravě poradili s Chomutovem. Hradecký Mountfield si spravil chuť po prohře ve východočeském derby a vyzrál 4:2 na Mladou Boleslav.  



Piráty skolil bleskový úvod

Zápas před nejnižší zlínskou návštěvou v sezoně (2555 diváků) začal bez větších šancí. Poprvé zahrozili Berani, ale Fořt v 10. minutě tváří v tvář brankáři Lukešovi neuspěl. O půl minuty později už ale domácí vedli, střelou z pravého kruhu se prosadil Kubiš.

Hned za 52 vteřin domácí zvýšili na 2:0. Okál zadovkou našel mezi kruhy Robertse Bukartse a Lukeš kapituloval podruhé. Piráti se nemohli chytit. V 16. minutě navíc fauloval v útočném pásmu Dlouhý a Zlín hned první přesilovku v utkání využil. Tečí se prosadil David Šťastný a Lukeše vystřídal Laco.

Zlín - Chomutov: Kubiš po pěkné akci otevírá skóre zápasu, 1:0
Video se připravuje ...

Ani pauza nepomohla hostům změnit směr, kterým se zápas vyvíjel. Ještě veseleji pro Zlín mohlo být po přečíslení tří proti brankáři Lacovi či po Sedláčkově úniku, štěstí ale stálo při Pirátech. Následovala pohledná kombinace na jeden dotek zakončená Žižkou, ani tentokrát ale Laco neinkasoval. Snížit mohl vzápětí Lauko, ani jeho akce nevyšla. Hosté se dočkali ve 35. minutě, kdy v přesilové hře uspěl Flemming.

Vedení o tři góly si však Berani vzali rychle zpět, poté co Okál zužitkoval nabídku od Bukartse. Tentýž hráč měl do konce třetiny ještě dvě možnosti. Poprvé však další parádní pas minul a podruhé mu chyběla vteřina, aby se jeho dorážka do prázdné brány vešla do časového limitu druhé části.

Ve třetím dějství už hosté neměli síly na zvrat, naopak domácí v poklidu hlídali vedení. Navýšit jej mohl Illo, trefil ale jen břevno. Na druhé straně neuspěl sám před Kašíkem Huml.

Hlasy trenérů po dohrávce 25. kola hokejové extraligy
Aukro Berani Zlín - Piráti Chomutov

Martin Hamrlík (Zlín): "Rozhodl první gól. Měli jsme více ze hry. Škoda, že jsme za stavu 3:0 nedali přečíslení tři na nikoho, to by definitivně rozhodlo. Za stavu 3:1 to bylo kdo s koho. Kdyby gól dal soupeř, bylo by to drama až do konce. Po dlouhé době bereme tři body doma, už to začínal být trochu průser."

Petr Martínek (Chomutov): "Rozhodly individuální chyby v první třetině, které soupeř využil. Na začátku druhé třetiny jel soupeř tři na nikoho. Bylo jasné, že naše branka na 1:3 už asi moc nezmění. Takto se vyhrávat nedá."

Zlín - Chomutov: Další gól domácích vstřelil Roberts Bukarts, 2:0
Video se připravuje ...

Zlín - Chomutov: Valenta se napřáhl od modré a po teči Šťastného vedl Zlín 3:0
Video se připravuje ...

Zlín - Chomutov: Po přihrávce Skokana snížil Flemming na 3:1
Video se připravuje ...

Zlín - Chomutov: Přihrávka Bukartse našla Okála a Zlín zvýšil na 4:1
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 10:26. Kubiš, 11:18. Roberts Bukarts, 15:54. Valenta, 37:33. Okál

Hosté: 34:40. Flemming

Sestavy

Domácí: Kašík (Štůrala) – Freibergs, Matějíček, Valenta, Řezníček, Žižka (A), Petran, O. Horák – Okál, Honejsek, Roberts Bukarts – Šťastný, Fořt, O. Veselý (C) – J. Ondráček, Fryšara, Kubiš – Klhůfek, P. Sedláček, Illo.

Hosté: Š. Lukeš (16. J. Laco) – Valach, Mrázek, Flemming, Dlapa, L. Chalupa, Slovák, Grman – Tomica (A), Huml (A), Vondrka (C) – Sklenář, V. Růžička, Dlouhý – Skokan, Lauko, Koblasa – Poletín, Šťovíček, J. Havel.

Rozhodčí

Kika, Hradil – Hlavatý, Tošenovjan

Stadion

ZS Luďka Čajky, Zlín

Návštěva

2 555 diváků


Hradec si spravil chuť po derby

Hradec Králové se tak po nedělní prohře ve východočeském derby v Pardubicích (2:3) vrátil na vítěznou vlnu a vyhrál sedmý z posledních osmi duelů.

Mountfield si vytvořil zásadní náskok už v úvodní části. Hned ve třetí minutě se trefil Koukal, ke kterému se puk odrazil tak trochu šťastně po nahození na zadní mantinel. Koukal zareagoval velmi pohotově a překonal z úhlu Maxwella.

Mountfield HK - Mladá Boleslav: První gól zápasu vstřelil Petr Koukal, 1:0
Video se připravuje ...

Hosté se však brzy vrátili do hry. V osmé minutě se prosadil Knotek, ještě na jaře opora Hradce. Trefil se nad rameno gólmana Rybára velmi přesně. Branku slavil velmi střídmě, jak bývá v podobných případech zvykem.

Přesto pro Východočechy skončila úvodní část úspěšně. V 11. minutě se povedla lotyšská spolupráce - perfektní Džerinšovu přihrávku tečoval mezi Maxwellovy betony Cibulskis. O šest minut později se navíc trefil v přesilovce Červený, jemuž vyloženou pozici připravil nahrávající Koukal.

Ukázalo se, že to byla nakonec vítězná trefa. Mladoboleslavští totiž už jen snížili. Ve druhé třetině znovu překonal Rybára Knotek, jenž ranou z voleje zužitkoval Orsavovu nahrávku. Tentokrát už branku oslavil, dávala jeho mužstvu šanci na bodový zisk.

Nakonec se ale hostům srovnat nepodařilo. Naopak Hradec na začátku třetí třetiny proměnil druhou přesilovku. Skvělou akci předvedl kapitán Bednář. Projel útočným pásmem a zadovkou nahrál Köhlerovi. Ten potvrdil postavení nejlepšího hradeckého střelce v sezoně a definitivně zlomil mladoboleslavský odpor. Ve zbytku utkání byli domácí mírně aktivnější, ale skóre už se nezměnilo.

Hlasy trenérů po předehrávce 35. kola hokejové extraligy
Mountfield Hradec Králové - BK Mladá Boleslav

Pavel Hynek (Hradec Králové): "Měli jsme dobrý vstup do utkání, odehráli jsme velmi dobrou první třetinu. Ve druhé části soupeř přidal a my jsme začali hrát trochu lehkovážně. Mohli jsme být rádi, že jsme vedli po dvou třetinách o gól. Ve třetí třetině nám vrátila klid na hokejky přesilovka, v níž jsme dali na 4:2. Přesilovky jsme vůbec hráli dobře. Jsme moc rádi, že jsme zápas urvali za tři body."

Viktor Ujčík (Mladá Boleslav): "Věděli jsme, že jedeme do Hradce, kterému se v poslední době abnormálně daří. Známe jeho sílu, proto jsme přijeli s velkým respektem. Chtěli jsme se dostat do vedení, protože by se nám hrálo jednodušeji. To se nepovedlo. Musíme sportovně uznat kvalitu soupeře, který je nesmírně silný hlavně v přesilovkách. Myslím, že pro lidi tady je radost se na ně dívat."

 

Mountfield HK - Mladá Boleslav: Je vyrovnáno, trefil se Tomáš Knotek, 1:1
Video se připravuje ...

Mountfield HK - Mladá Boleslav: Cibulskis poslal hosty znovu do vedení, 2:1
Video se připravuje ...

Mountfield HK - Mladá Boleslav: Gól v přesilovce vstřelil Rudolf Červený, 3:1
Video se připravuje ...

Mountfield HK - Mladá Boleslav: Hosté si zahrají přesilovku, na tresnou lavici zamíříl Cibulskis
Video se připravuje ...

Mountfield HK - Mladá Boleslav: Hosté využili přesilovku, Knotek se trefil na 3:2
Video se připravuje ...

Mountfield HK - Mladá Boleslav: Bedřich Köhler přidal další gól domácích, 4:2
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 02:01. Koukal, 10:05. Cibulskis, 16:44. Červený, 42:32. Köhler

Hosté: 07:25. T. Knotek, 26:18. T. Knotek

Sestavy

Domácí: Rybár (J. Pavelka) – Pláněk, Vydarený, Cibulskis, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Zámorský – Köhler (A), Dragoun, Berger – Jaroslav Bednář (C), Džerinš, Kukumberg – Cingel, Koukal (A), Červený – R. Pavlík, Tuominen, Miškář.

Hosté: Maxwell (J. Růžička) – Kotvan, J. Říha, Hanzlík (C), Knot, Němeček, Eminger, Bernad – Pacovský, V. Němec, Klepiš (A) – Martin Procházka, P. Holík, Orsava – Pabiška, T. Knotek, Lenc (A) – P. Kousal, Najman, Kubica.

Rozhodčí

Šír, Hodek – Kajínek, Zavřel

Stadion

ČPP Aréna

Návštěva

4101 diváků


Brněnské oslavy narušil střelec Růžička

Do sestavy Brňanů se vrátili uzdravení útočníci Vincour s Tomášem Svobodou, kteří oživili ofenzivu. I když měli Brňané optickou územní převahu, v koncovce jim chyběl důraz, který by vedl k překonání brankáře Hamerlíka. Oceláři postavili hru na rychlých útočných akcích ze zabezpečené obrany. V zakončení si počínali stejně jako domácí hokejisté a v první třetině Čiliaka vážněji neohrozili.

Kometa Brno - Třinec: Erat ujížděl sám na Hamerlíka, ten proti němu vybruslil a zabránil mu ve skórování
Video se připravuje ...

Ve druhé třetině domácí zjednodušili hru a dostávali se také častěji do vyložených šancí. Ve 25. minutě si neporadil s dorážkou Svoboda, o dvě minuty později neproměnil sólový nájezd Erat, jehož pokus o blafák Hamerlík vystihl.

Čekání na první branku skončilo po půlhodině hry. Nekompromisní Mallet vlétl po střele do zadáků Třince a odražený kotouč vrátil do sítě Horký. Z náskoku se Kometa dlouho neradovala. O minutu později při signalizovaném trestu pro brněnského hráče překonal Čilika střelou od modré čáry Martin Růžička.

Jednobrankový náskok získali domácí hokejisté rychle zpět. Při vlastním oslabení ujel po levé straně Erat a po jeho zpětné přihrávce skóroval pohotově Zaťovič.

Oceláři ustáli v úvodu třetího dějství chvilkový nápor Komety, při kterém měl největší šanci Mallet, jenž neproměnil sólový útok. Soupeři se naopak podařilo ve 47. minutě srovnat skóre, když Ciencialovu střelu před Čiliakem šťastně tečoval Chmielewski.

Oba celky měly několik šancí rozhodnout. Mallet trefil tyčku, na druhé straně Rákos zakončil únik jen střelou do Čiliaka. O výhře Třince rozhodl v závěru přesnou trefou Martin Růžička, který vedle vítězného gólu překazil Kometě oslavy 64 let od založení klubu.

Hlasy trenérů po předehrávce 27. kola hokejové extraligy
HC Kometa Brno - HC Oceláři Třinec

Petr Haken (Brno): "Je kruté dostat v poslední minutě branku v situaci, kdy jsme bránili čtyři proti třem. To nejdůležitější ale bylo v tom, že jsme neproměnili spoustu šancí, které jsme měli. První třetina byla v podání Třince výborná. My jsme ve druhé zase byli o kousíček lepší my. Hraje se na branky, Třinec jich dal více. Proto jsme dnes prohráli."

Václav Varaďa (Třinec): "Vítězství nás těší. Jsme spokojeni s naší odehranou první třetinou, v níž jsme měli parádní pohyb a vytvořili si spoustu šancí. Škoda, že jsme nedali gól. Ve druhé třetině jsme se dostali vyloučeními do problémů. Kometa si vytvořila hodně příležitostí a také získala náskok. My jsme v poslední třetině hráli jen se třemi pětkami. Ukázali jsme bojovný charakter. Kometa vytvořila si vytvořila hodně šancí. Byli jsme odměněni v posledním střídání, kdy jsme parádně sehráli útočnou akci a rozhodli o zisku tří bodů."

Kometa Brno - Třinec: Před začátkem zápasu proběhl slavnostní ceremoniál
Video se připravuje ...

Kometa Brno - Třinec: Luboš Horký doklepl kotouč do sítě a otevřel skóre utkání, 1:0
Video se připravuje ...

Kometa Brno - Třinec: Růžička bleskurychle vyrovnal na 1:1
Video se připravuje ...

Kometa Brno - Třinec: Parádní souhra brněnských! Zaťovič po spolupráci s Eratem poslal puk za překvapeného Hamerlíka, 2:1
Video se připravuje ...

Kometa Brno - Třinec: Chmielewski tečoval puk do brány a vyrovnal na 2:2
Video se připravuje ...

Kometa Brno - Třinec: Rána pro domácí! Růžička se štěstím propasíroval kotouč do brány, 2:3
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 30:09. Horký, 34:30. Zaťovič

Hosté: 31:38. Martin Růžička, 46:50. Chmielewski, 59:14. Martin Růžička

Sestavy

Domácí: Čiliak (Vejmelka) – Barinka, O. Němec, Gulaši, J. Krejčík, Bartejs, Štencel – Zaťovič (A), Hruška, M. Erat (A) – Mallet, Nečas, H. Zohorna – Dočekal, L. Čermák (C), Horký – T. Svoboda, Vincour, Haščák – R. Zohorna.

Hosté: Hamerlík (Hrubec) – Krajíček (C), M. Doudera, Linhart, D. Musil, L. Kovář, Adámek, Jank – Rákos, Marcinko (A), Martin Růžička – Chmielewski, Mikulík, Christov – Adamský (A), Cienciala, Irgl – M. Kovařčík, O. Kovařčík.

Rozhodčí

Hribik, Pražák – Frodl, Komárek

Stadion

DRFG Arena, Brno


Z V VP PP P Skóre B
1. Plzeň 52 28 7 9 8 172:123 107
2. Mountfield 52 26 7 7 12 146:101 99
3. Třinec 52 24 6 8 14 143:122 92
4. Vítkovice 52 26 4 6 16 157:119 92
5. Brno 52 23 6 9 14 148:121 90
6. Pardubice 52 20 5 6 21 128:139 76
7. Liberec 52 18 9 4 21 132:138 76
8. Olomouc 52 16 10 7 19 129:136 75
9. Zlín 52 18 8 4 22 121:140 74
10. Sparta 52 18 5 7 22 140:150 71
11. Chomutov 52 13 10 9 20 132:155 68
12. Ml. Boleslav 52 15 6 8 23 118:139 65
13. Jihlava 52 12 7 7 26 106:139 57
14. Litvínov 52 10 7 6 29 118:168 50

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud