8. prosince 2017 • 09:11

Jihlava posiluje, z Norska přichází bývalá osmička draftu NHL

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisty extraligové Jihlavy posílí kanadský útočník Zach Hamill, který doposud působil v norském Lörenskogu. Devětadvacetiletý hráč má na kontě i 20 zápasů v NHL v dresu Bostonu, v Evropě působí od roku 2014.



"Současný tým nechtěl Zacha uvolnit. První transfer zamítl. Teď věřím, že se vše dotáhne do konce. Jednání jsou uzavřená, o nový transfer je zažádáno," uvedl jednatel Dukly Bedřich Ščerban s tím, že hráč do Česka přiletí dnes.

Hamill oblékl dres Lörenskogu naposledy ve čtvrtek, kdy vstřelil gól při prohře 3:4 v prodloužení se Stavangerem. Angažmá v Norsku tak zakončil s bilancí jedenácti branek a osmi asistencí ve 26 zápasech.

"Zach nám pomůže ve splnění našeho cíle," věří Ščerban. Jihlava, nováček extraligy, je aktuálně poslední a hlavní snahou týmu je udržet se mezi elitou i pro příští sezonu.

Osmička draftu z roku 2007 Hamill, který si poslední start v NHL připsal v sezoně 2011/12, je pátým cizincem na soupisce Dukly. V klubu působí norský brankář Lars Volden, v obraně jeho krajan Nicolai Bryhnisveen, Švéd Erik de la Rose a v útoku Kanaďan Wacey Rabbit.

Krátce před Hamillovým příchodem Jihlava oznámila, že v klubu končí slovenský útočník Radovan Puliš, který kvůli zranění za tým vůbec nenastoupil.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud