8. prosince 2017 • 10:12

Bitvu se Spartou okoření stará garda Vítkovic. Draftovala i odstaveného Kleslu

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejdřív prestižní bitva s pražskou Spartou a potom přídavek v podobě duelu starých gard Vítkovic a Dubnice. Takový bude dnešní program v Ostravar Areně. Vítkovice od 17.20 hodin hrají se Spartou Praha a hned poté se představí stará garda Vítkovic. Kromě Davida Moravce, Pavla Šebesty, Pavla Zdráhala nebo Aleše Tomáška se v jejím dresu premiérově představí i bývalý třinecký, později odstavený, kapitán Rostislav Klesla.



Vítkovičtí hrají se Spartou podruhé v jednom týdnu. V úterý v Praze dohrávali 16. kolo Tipsport extraligy a přivezli tři body za výhru 4:2. Bylo to jejich šesté vítězství v řadě za sebou nad tradičním rivalem. Sérii chtějí pochopitelně udržet.

„Musíme ale plnit to, co se nám dařilo od druhé třetiny na Spartě,“ upozorňuje útočník Jakub Lev. „Nedělali jsme hloupé chyby u nás v pásmu, hráli jsme jednoduše. A klíč dopředu je jasný - být důsledný, nějaké šance pak vždycky přijdou a ty se musíme pokusit proměnit. Jako na Spartě.“

Lev očekává náročnou bitvu. „Myslím, že přijede úplně jiná Sparta, je to jeden z posledních zápasů před reprezentační pauzou, pro nás vlastně poslední, takže ze sebe bude chtít každý dostat všechno. Bude to hezký zápas.“

Zajímavý by mohl být přídavek. Bezprostředně po zápasu se Spartou na led naskočí staré gardy Vítkovic a Dubnice. Diváci mohou zůstat v ochozech, vstup je zdarma. Předpokládaný začátek duelu je zhruba ve 20 hodin.

„Rádi bychom, aby i na naše utkání dorazilo co nejvíce fanoušků, takže jsme se domluvili, že jej odehrajeme hned po skončení extraligového zápasu Vítkovic se Spartou,“ vysvětluje Lumír Kotala, bývalý elitní vítkovický útočník, který od této sezony starou gardu trénuje. „Věříme, že fandové vydrží v Aréně a podívají se i na náš zápas.“

Zpestřením bude vítkovické angažmá Rostislava Klesly. Urostlý obránce, čtyřka draftu NHL z roku 2000, který za Columbus a Phoenix odehrál v zámořské soutěži 677 zápasů, se domluvil se starou gardou. Poté, co se stal v Třinci nepotřebným a jeho angažmá tam skončilo po vleklých sporech, to bude pro pětatřicetiletého beka první zápas. Byť už jen exhibiční.

Stará garda Dubnice patří v této kategorii ke slovenské elitě. Líheň trenčínské Dukly se může pochlubit řadou zvučných jmen. V Ostravě se představí například Roman Chatrnúch, Marian Tomik nebo Ján Pardavý.

STARÁ GARDA VÍTKOVIC: Rudl, Polášek, A. Tomášek, Überall, Badal, M. Smeták, Dětský, Gála, Slavík, Michalík, Moravec, Klesla, Sikora, Kalandra, Piecha, Sochorek, Najdek, Šebesta, P. Zdráhal, Dětský J. Guman, Kubík. Trenéři: Lumír Kotala, Radim Kasper.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud