Jiří Vítek
9. prosince 2017 • 10:10

Kometa loví v zámoří, z Arizony přichází brankář Marek Langhamer

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mezeru v brankovišti po odchodu Karla Vejmelky zaplnila brněnská Kometa nečekaným tahem. Podle informací reportéra Craiga Morgana získala na hostování z Arizony brankáře Marka Langhamera. 23letý gólman se tak po pěti letech strávených v zámoří vrací do Evropy, kde by se měl v dresu obhájce extraligového titulu porvat o post jedničky s Markem Čiliakem.



Langhamer v této sezóně odchytal v prvním týmu Coyotes část utkání proti Vegas, k tomu přidal tři utkání na farmě. Zřejmě i z důvodu nízkého vytížení se dohodl s klubem na tomto kroku. Kvůli přetlaku mezi gólmany v organizaci Coyotes se o této možnosti podle Morgana mluvilo od počátku sezóny, nakonec k ní došlo až nyní.

Rodák z Moravské Třebové podepsal v létě novou roční smlouvu a na kemp odjížděl s vědomím, že boj o flek nebude vůbec jednoduchý. „Udělal jsem přes léto, co jsem mohl, abych se zlepšil, a uvidíme, jak se tam všechno vyvine. Nechci si dávat žádné cíle, vysoké ani nízké. Odtrénoval jsem, snažil se o maximum a uvidíme, jak to v Americe dopadne,“ prohlásil před odjezdem do zámoří v rozhovoru pro deník Sport.

Po třech měsících se však vrací zpět do Česka, kde jej čeká extraligová premiéra. Kometa se v posledních týdnech propadla tabulkou, z páté pozice ztrácí momentálně na vedoucí Plzeň sedmnáct bodů. Před reprezentační přestávkou ji čeká už jen úterní odveta čtvrtfinále Ligy mistrů s finským Jyväskylä, na jejímž ledě Brňané v úterý vybojovali nadějnou remízu 3:3.

Langhamer by měl po odchodu Karla Vejmelky, jenž zamířil na měsíční hostování do Jihlavy, vytvořit brankářský tandem s Markem Čiliakem, stávající jedničkou Komety. Rodák ze slovenského Zvolena v současné sezoně odchytal 23 utkání s průměrem 2,25 inkasovaných branek na zápas a úspěšností zákroků 91,72 %.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud