19. června 2011 • 05:00

FOTO: Vítězové Stanley Cupu slavili v ulicích Bostonu

Autor: tps
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Po 39 letech se hokejový Svatý grál vrátil do Bostonu. V sobotu si hokejisté Bruins, úřadující vítězové Stanley Cupu, v čele s kapitánem Zdenem Chárou užili v ulicích města triumfální cestu, která byla dlouhá téměř pět kilometrů. Ovace více než milionu fanoušků si vychutnávali i dva čeští šampioni, David Krejčí a Tomáš Kaberle. Už za pár týdnů oba přivezou slavný Pohár do Čech!



Byla to velká oslava. Devětatřicet let, tak dlouho trvalo čekání Boston Bruins na další Stanley Cup, Letos se ho po vítězné finálové sérii s Vancouverem dočkali. Pošesté v historii jsou nejlepším týmem NHL.

Někteří příznivci čekali na místech kolem plánované trasy oslavné jízdy šampionů až pět hodin, jen aby se dostali co nejblíže Poháru, který vezli hráči Bruins na speciálním povoze připomínající loď.


„To jste chtěli. Máme ho a chceme se o něj podělit s vámi. Pojďme se bavit,“ křičel do davu fanoušků brankář Tim Thomas, jeden z největších bostonských hrdinů, jenž si famózními výkony kromě Stanley Cupu vychytal také Conn Smythe Trophy pro nejužitečnějšího hráče play off.

„Dokázali jsme to společně. Díky za trpělivost v posledních 39 letech, ten příští pohár přijde mnohem rychleji,“ slíbil veterán Mark Recchi, jenž už však u toho nebude. Po triumfu s Bruins, svém celkově třetím v kariéře, se rozhodl ukončit kariéru.

To jeho parťáci David Krejčí a Tomáš Kaberle budou mít šanci zopakovat triumf hned v příští sezoně. Ale ještě předtím si vychutnají slastné chvíle se Stanley Cupem, který přivezou v létě ukázat i do své vlasti. Ve Šternberku a v Kladně se už na nejcennnější hokejovou trofej těší…

Na oslavě nemohly chybět ani americké vlajky
Na oslavě nemohly chybět ani americké vlajky

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud