12. července 2011 • 12:01

Jiřík není první. Tragické nehody hokejistů

Autor: Sport
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tragická nehoda Jaroslava Jiříka není zdaleka jedinou, která zasáhla osobnosti z českého hokeje. Nejznámější je smrt Ivana Hlinky, který zahynul v roce 2004 při automobilové nehodě blízko Karlových Varů.

 

 

 



IVAN HLINKA (2004)

Nedaleko Karlových Varů zkřížila cestu jeho Škodě Superb avia. Reprezentační kouč o pár hodin později podlehl následkům vnitřních zranění v karlovarské nemocnici. Řidič nákladního vozu byl odsouzen k dvouletému podmíněnému trestu a pětiletému zákazu řízení.

MARTIN ČECH (2007)

Pardubický obránce tragicky zahynul po těžké autonehodě, když se vracel z tréninku. Do začátku nové sezony zbývalo šest dní…

LADISLAV LUBINA (2008)

Při hromadné nehodě čtyř automobilů u obce Trotina na Královéhradecku 24. července ráno, kterou zavinil Lubina, zemřel otec fotbalisty Vratislava Lokvence. Lubina poté z místa havárie utekl. Byla to už třetí nehoda, kterou způsobil, poprvé však zemřel člověk.

VIKTOR UJČÍK (2003)

Nedaleko Telče se s motocyklem Honda 600 v pravotočivé zatáčce čelně srazil s vozem Škoda Favorit. Ze střetu vyvázl s otřesem mozku a frakturou navikulárky na levé ruce.

PETR BUZEK (1995)

Při autonehodě utrpěl komplikovanou zlomeninu nohy, měl rozdrcenou čéšku, frakturu zápěstí a kostí v obličeji. K hokeji se dokázal vrátit, v roce 2000 byl v Petrohradu členem týmu mistrů světa.

 

 

Vstoupit do diskuse
1


Články odjinud


Články odjinud