17. srpna 2011 • 14:24

Slovenskou hokejovou reprezentaci povede český trenér Vůjtek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zkušený český trenér Vladimír Vůjtek povede slovenskou hokejovou reprezentaci. Rozhodlo o tom dnes vedení národního svazu, který dal čtyřiašedesátiletému kouči přednost před Slovákem Jánem Filcem. Svaz angažoval Vůjtka do konce příštího roku s opcí do olympiády v Soči v roce 2014. Jeho asistentem bude trenér Skalice Peter Oremus.



"Výkonný výbor jednoznačně řekl, že chce jít novou cestou," odůvodnil generální sekretář svazu Otto Sykora výběr Vůjtka. Pro jeho angažování se vyslovili všichni členové vedení svazu. Vůjtkův protikandidát Filc slovenskou reprezentaci už trénoval, v roce 2002 ji dovedl k titulu mistrů světa a loni byl u zisku čtvrtého místa na olympijském turnaji ve Vancouveru.

Nová trenérská dvojice nastoupí ke kormidlu slovenské reprezentace od začátku září. Své plány představí ve čtvrtek v Bratislavě.

Vůjtek bude druhým cizincem na postu trenéra slovenských hokejistů.V květnu u mužstva kvůli neúspěchu na mistrovství světa v Bratislavě a Košicích skončil Kanaďan Glen Hanlon. Slováci pod jeho vedením obsadili až 10. místo, podobně jako na předchozích šampionátech se tak nedostali do závěrečných bojů o medaile.

Hokejový svaz se ve finále rozhodoval mezi Vůjtkem a Filcem. Dříve se spekulovalo i o angažování dalších českých trenérů, Miloše Říhy nebo Rostislava Čady. Svaz ale takovou možnost kvůli jejich klubovým povinnostem odmítl. Vůjtek, který naposledy vedl v Kontinentální hokejové lize mužstvo Jaroslavle, byl nyní bez angažmá.

Vladimír Vůjtek povede hokejisty slovenské reprezentace.
Vladimír Vůjtek povede hokejisty slovenské reprezentace.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud