24. února 2012 • 11:53

Vyhozeného maséra se zastává i Jágrova firma: Moc si ho vážíme

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
10
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Působil u hokejové reprezentace, jakožto nepostradatelný masér a populární kustod prožil zlatou éru. Teď ale zažívá muka. Pouze den vydrželo jeho „angažmá“ u fotbalového nároďáku, kvůli nepotvrzeným nařčením práci nakonec nedostal. Teď se ho zastává i firma JágrTeam, kterou vlastní Jaromír Jágr, a u níž pracuje. „Moc si ho vážíme a máme s ním jen ty nejlepší zkušenosti,“ říká Václav Bartoš, šéf firmy.



Když Bílek, jemuž ve sportovním prostředí nikdo neřekne jinak než „Áda“, zvedne telefon, už z hlasu je patrné, jak se cítí.

„Přepadlý? To je slabé slovo,“ řekne smutně Petr Bílek. To, jak je veřejně popotahován z toho, jak údajně během práce na hokejovém svazu mělo docházet k nesrovnalostem v hospodaření s výstrojí a výzbrojí, je zkroušený.

„Při mém odchodu byla provedena řádná inventura a nebyly shledány sebemenší nedostatky,“ hájí se někdejší dobrá duše hokejové reprezentace. Bílek poslal i oficiální dopis Miroslavu Peltovi, šéfovi Fotbalové asociace.

Právě on osobně zasáhl a zakázal, aby „Áda“ dostal práci jako kustod u fotbalové reprezentace. Přitom jeho angažování veřejně zkraje týdne vyhlásil manažer Vladimír Šmicer.

Bílek, jenž o práci na hokejovém svazu přišel v létě roku 2010, tedy Peltu požádal o osobní schůzku. „Chci se bránit, když mě někdo takhle očerňuje,“ vysvětluje.

Podle zákulisních informací to byl právě někdo z hokejového hnutí, kdo u Pelty loboval, aby Bílka nevzali... „Můžu si o tom myslet, co chci, každopádně mě to mrzí a chci se bránit. Nechápu, proč mi tohle dělají...“ tvrdí přepadle.

Za něj se postavila i firma JágrTeam, v níž v současnosti pracuje jakožto prodejce hokejového vybavení. Společnost, kterou vlastní Jaromír Jágr, zastupuje v Česku řadu zavedených světových značek (hlavně Reebok a Combat).

„Áda je velmi oddaný a pracovitý člověk, respektuje nastavená pravidla, která ve firmě máme. Máme s ním jen dobré zkušenosti, vážíme si ho. Mluvím nejen za sebe, ale i za Jaromíra (Jágra). A moc nás mrzí, jak ho někdo naprosto bez důkazů nařknul z nějakých nepravostí. Je to vůči němu nefér,“ zlobí se Václav Bartoš, šéf JágrTeamu.

On má pověst velmi přísného šéfa, takže si dává pozor, aby měl uvnitř společnosti pořádek.

„Áda se nikam necpal, jen dostal od fotbalu nabídku, kterou zvažoval. A teď ho takhle popotahují, přitom inventura byla naprosto v pořádku,“ tvrdí Bartoš, Jágrův nejbližší kamarád a spolupracovník.

Bílek už kontaktoval svého právníka a zvažuje, že se bude bránit i dalšími prostředky. „Každopádně je mi z toho smutno,“ přiznává.

Vstoupit do diskuse
10


Články odjinud


Články odjinud