18. května 2012 • 16:00

Druhá žena ve vedení IIHF? Advokátka Radostová kandiduje do rady

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Advokátka Kateřina Radostová na právě probíhajícím Kongresu Mezinárodní hokejové federace (IIHF) v Helsinkách oficiálně oznámila svou kandidaturu do Rady Mezinárodní hokejové federace. Pokud Radostová funkci získá, stane se jednou ze dvou žen, jež budou v nejvyšším vedení IIHF působit.



Radostová se podle svých slov chce zaměřit na upevnění a posílení postavení a vlivu českého hokeje a též by se ráda zaměřila na rozvoj hokejové legislativy.

"Mým cílem je stát se členkou Rady IIHF a v této pozici pomoci posílit nejen postavení českého hokeje, ale i profesionálních klubů a hráčů a hájit i jejich zájmy.

Ráda bych dosáhla toho, aby se hokejová legislativa ještě více rozvinula a dosáhla například podobné komplexnosti, jako je tomu u legislativy fotbalové," uvedla Radostová.

Podle Radostové je v hokejové legislativě mnoho prostoru pro inovaci a zlepšení. "Objevují se problémy s transfery hráčů, problémy s nelicencovanými hráčskými agenty, s řešením sporů mezi kluby, agenty a hráči.

Celkově hokejová legislativa není momentálně až tak propracovaná a neposkytuje tedy dostatečnou ochranu práv jednotlivým subjektům. A pokud chceme, aby si lední hokej udržel své výsostné postavení, nemůžeme před těmito problémy v dlouhodobém horizontu zavírat oči," upozorňuje Radostová.

Návrh na kandidaturu Radostové dal Český svaz ledního hokeje (ČSLH) a podpořila ho i Asociace profesionálních klubů (APK).

O tom, zda Radostová funkci v Radě IIHF získá, se rozhodne na podzimním Kongresu IIHF v Tokiu.  

Kateřina Radostová (bývalá profesionální hráčka tenisu) absolvovala Právnickou fakultu Univerzity Karlovy.

V letech 2006 a 2007 působila jako soudkyně Obvodního soudu pro Prahu 3. V roce 2011 si založila vlastní advokátní kancelář.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud