Zdeněk Janda
6. září 2012 • 11:20

Poblázní Jágr i Prahu? Kladno chce hrát při výluce zápasy i v O2 Aréně

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odehrají kladenští Rytíři v čele s Jaromírem Jágrem během případné výluky některé domácí zápasy v pražské O2 Areně? Zatím je to plán obestřený tajemstvím. Deník Sport se jej pokouší poodhalit. Ano, i tento scénář je ve hře, i když to Kladno zatím komentuje jen opatrně. Cíl je jasný: nabídnout hvězdy v čele s legendární osmašedesátkou co největšímu počtu fanoušků.



Byl to tehdy obrovský hit. Slavia vs. Kladno. V hledišti 15 785 lidí!
Během výluky v roce 2004 padl extraligový rekord v návštěvnosti, Jaromír Jágr dokonale pobláznil celou extraligu a dokonce se mu podařilo vyprodat tehdejší Sazka Arenu.

I proto podle informací Sportu vedení Rytířů zvažuje, že by během pravděpodobné zámořské výluky odehrálo některé domácí zápasy opět v Praze.

Důvod? Nabídnout pohled na své hvězdy (nejen Jágra, ale i třeba Tomáše Plekance či Tomáše Kaberleho) co nejvíc fanouškům. Navíc celkově zatraktivnit ligu prošpikovanou zámořskými esy. A pochopitelně i ve větším komfortu...

„Je to zajímavá myšlenka, přeci jenom je to možná nejlepší hala v Evropě, tak proč nezkusit do ní přivést hráče světového formátu? Víc bych to ovšem zatím nechtěl komentovat,“ uvedl Václav Bartoš, výkonný ředitel Rytířů.

Kladno v této souvislosti uvažuje pouze o některých zápasech, rozhodně ne o všech. Mělo by se jednat o ty nejatraktivnější soupeře. Konkrétní utkání ale zatím klub tají.

Pro by byl i samotný Jaromír Jágr, největší tahák pro fanoušky. „Pokud by se taková šance naskytla, proč ji nevyužít? Možná by to byl risk, ale odvážnému štěstí přeje,“ říká k tomu největší hvězda a majitel klubu. „Když jsme v té hale hráli během výluky před osmi lety, měli jsme skvělou podporu, ale pořád jsme tam nebyli doma. Tentokrát bychom to mohli zařídit tak, aby to nejlepší zázemí měli právě Kladeňáci.“

Tehdy na zápas se Slavií (5. listopadu 2004) dorazilo téměř 16 tisíc fanoušků. Což byl na dlouhou dobu jasný rekord. Kladno vyhrálo 3:2, atmosféra byla elektrizující.

„Samozřejmě byla jiná doba, teď není vyloučené, že by přišlo jen pár tisíc. Vybavuju si, že tehdy to byla hlavně skvělá zkušenost pro naše mladé hráče. Najednou hráli před tolika lidmi…“ dodává Jágr. Především díky němu stoupla průměrná kladenská návštěva během výluky o 33,2 %.

Jágr během natáčení reklamního spotu v kladenském dresuFoto Michal Beránek Sport

Jágr, Tomáš Kaberle, Plekanec a možná ještě někdo další z NHL. I tentokrát by Kladno bylo obrovským lákadlem. Navíc by extraliga, jež při expanzi KHL bojuje o fanoušky, mohla ukázat, že má co nabídnout.

Navíc nikde není psáno, že si 40letý Jágr po sezoně v Dallasu své zámořské angažmá neprodlouží o další roky. Což by znamenalo, že návrat do Kladna ještě odloží. A kdo ví, kdy se vrátí...

Takže tentokrát by měli příznivci možná jednu z posledních šancí vidět nejlepšího hokejistu československé historie na vlastní oči.

„Pokud jde o atraktivitu soutěže, rozhodně by jí to prospělo.
Pokud se kluby dohodnou na výměně termínů a nenaruší to chod extraligy, nic bych proti tomu neměl. Ale na prvním místě je třeba mít souhlas klubů,“ uvedl Josef Řezníček, šéf elitní soutěže.

Kladenské stěhování během výluky na vybrané zápasy tedy ještě není jisté. V zákulisí se o tom ještě bude horečně jednat. Hokejové extralize by to ale dodalo punc.

Jágr během natáčení reklamního spotu v kladenském dresu
Jágr během natáčení reklamního spotu v kladenském dresu

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud