26. září 2012 • 05:00

Olympijský hokej v Soči asi vezme Zárubovi a spol. televize Nova

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Olympijský hokejový turnaj v ruském Soči v roce 2014 uvidí fanoušci v Česku nejspíš v televizi Nova. Už letos na jaře pronikly informace, že se tato televize snaží „ukrást“ práva ČT na olympijský hokej a nyní vše vypadá tak, že byla Nova úspěšná. Pro Českou televizi, která dává hokeji velký prostor, je to velká rána. Pokud se informace Sportu potvrdí, elitní komentátoři včetně Roberta Záruby budou mít smůlu. Při hokejovém turnaji v Soči, kde by se mohl loučit s kariérou třeba hvězdný Jaromír Jágr, jejich komentáře zářit nebudou.



Mezinárodní marketingová agentura Sportfive bude poprvé v historii prodávat televizní práva na olympiádu nikoliv jako celek, ale v balíčcích. A to dalo Nově šanci pustit se do bitvy o vysílací práva na hokejový turnaj ze Soči, který je nejlukrativnějším olympijským zbožím.

„Zatím nemohu vaše informace potvrdit. O hokejový turnaj usilujeme už dlouho. Doufejme, že budeme úspěšní. Vše směřuje k finále, je to blízko,“ řekl v úterý Sportu Marek Kindernay, šéf televizních kanálů Fanda a Nova Sport. „Dosud ale rozhodnutí nepadlo, takže to není žádná zpráva ke komentování,“ dodal.

Informace Sportu však naznačují, že by Nova mohla být úspěšná a hokej ze Soči by měla vysílat. „Výsledky tendru ještě nejsou zveřejněny. Ale stát se to může,“ připustil Jiří Ponikelský, šéf sportovního kanálu ČT4 Sport.

Nová pravidla při prodávání práv na OH 2014 dala šanci komerčním televizím. „Práva na jeden sport tak může získat jiná televize. Rok před olympiádou by v takovém případě rozhodla, jaký sport si vybrala. A mohl by to být třeba hokej,“ doplnil.

Pro ČT4 Sport by to byla tvrdá rána. Hokej je pýchou této stanice a teď by o něj přišla. „Pokud by k tomu došlo, tak by nás to pochopitelně mrzelo. Ale jsme rozhodnutí, že nebudeme ceny nějak šroubovat. Zatím však nevíme, jak to dopadne. Český fanoušek by o hokej každopádně nepřišel,“ dodal Ponikelský.

Česká televize nejspíš přijde o vysílací práva na hokejový olympijský turnaj v roce 2014
Česká televize nejspíš přijde o vysílací práva na hokejový olympijský turnaj v roce 2014

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud