29. května 2007 • 00:00

Anaheim otočil první finále

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Anaheimu Ducks zvítězili v úvodním utkání finálové série zámořské NHL o Stanleyův pohár nad Ottawou Senators 3:2, přestože ještě po druhé třetině prohrávali 1:2.



Hokejisté Anaheimu Ducks zvítězili v úvodním utkání finálové série zámořské NHL o Stanleyův pohár nad Ottawou Senators 3:2, přestože ještě po druhé třetině prohrávali 1:2. Ve třetí dvacetiminutovce však nejprve srovnal Ryan Getzlaf a 171 vteřin před koncem rozhodl Travis Moen. Ottawa bude mít šanci na odpověď hned ve středu, kdy je na programu druhé utkání. Ottawští měli vynikající nástup a po úvodní střele Reddena si vynutili další aktivitou hned v první minutě faul Scotta Niedermayera, jehož poslal předčasně zpět z trestné lavice již po 45 vteřinách šťastnou brankou Fisher. Netrvalo však příliš dlouho a vylučovalo se také na druhé straně, když šel za podražení pykat Heatley. Od této chvíle přebrali Kačeři iniciativu, ovšem na gól museli i přes svou převahu čekat až do 11. minuty, kdy zajistil vyrovnání McDonald. S tímto stavem také zamířili hráči poprvé do kabin, ačkoliv domácí zvítězili na střely 8:3. Ve druhé části se obraz hry vyrovnal a Senátoři šli znovu do vedení, když opětovně potrestali faul Anaheimu. Ve 25. minutě sice nejprve Corvo orazítkoval pouze brankovou konstrukci, ale poněkud rozhozeného postoje brankáře Giguera, jenž byl v tu chvíli navíc bez své hole, využil vzápětí bombou od modré Redden. Anaheim se snažil o odpověď, ale až do druhé sirény se jí nedočkal, přestože k ní měl velmi blízko v polovině utkání, kdy zazvonil na tyč domácí Scott Niedermayer. Velkou šanci nevyužil také Getzlaf, který přes polovinu kluziště minul prázdnou klec po hrubce gólmana Emeryho ve snaze rozehrát kotouč od hrazení. Velké drama plné maximálního nasazení, při němž si hráči obou týmů nedarovali ani kousek ledu zadarmo, vrcholilo ve třetí třetině. Nejprve dal na svou nevyužitou předešlou šanci zapomenout Getzlaf, který poněkud nenápadně najížděl ze strany na Emeryho, aby ho vzápětí překvapil rychlým bekhendovým zakončením po ledě a ve 46. minutě srovnal opět krok. Ducks byli lepším týmem a snažili se rozhodnout. V 50. minutě se dostal Moen zcela sám před Emeryho, ale forhendovým blafákem se snahou zakončit mezi betony neuspěl. Vyslanci Kanady ožili opět zásluhou přesilovky, když na začátku 54. minuty putoval na trestnou lavici opět Scott Niedermayer, a nechybělo mnoho, aby se Ottawa dostala potřetí v utkání do vedení. Domácí brankář Giguere však odolal a ve chvílích, kdy se zdálo, že zápas směřuje do prodloužení, zatáhl puk za branku Rob Niedermayer, posunul ho na Moena a ten střelou bez přípravy prostřelil Emeryho. Hosté to v závěru ještě zkusili s odvoláním svého brankáře, jejich velký tlak navíc umocnilo vyloučení Prongera, ale Anaheim se štěstím přežil velkou šanci Heatleyho i nepřehlednou skrumáž a vcelku po zásluze slavil první vítězství.


Výsledek: Anaheim - Ottawa 3:2 (1:1, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 11. McDonald (Selänne), 46. Getzlaf (Perry, Jackman), 58. Moen (R. Niedermayer, S. Niedermayer) - 2. Fisher (Meszároš, Comrie), 25. Redden (Alfredsson, Spezza). Rozhodčí: Devorski, O'Halloran - Heyer, Morin. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:2. Střely na branku: 32:20. Diváci: 17.274. Stav série: 1:0. Sestavy:
Anaheim:
Giguere - O'Donnell, Pronger, Beauchemin, S. Niedermayer, Huskins, Jackman - Miller, McDonald, Selänne - Penner, Getzlaf, Perry - Moen, Pahlsson, R. Niedermayer - May, Marchant, Thornton. Ottawa: Emery - Redden, Meszároš, Phillips, Volčenkov, Corvo, Preissing, Schubert - Heatley, Spezza, Alfredsson - Schaefer, Fisher, Comrie - Vermette, Kelly, Neil - Eaves, McAmmond.

Témata: 


Články odjinud


Články odjinud