18. dubna 2013 • 21:21

Góly i vidle! Supertalent Hertl se fotil jako Jágr s Verešovou

Autor: Lukáš Hron
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

SPORT MAGAZÍN | Experti mu předpovídají nádhernou budoucnost. Slávistický hokejista Tomáš Hertl bývá někdy dokonce přirovnáván k mladému Jaromíru Jágrovi. Přehnané? Snad. Sport Magazín si přesto s tímhle přirovnáním pohrál a pomohl mladé superstar stát se druhým číslem 68. Alespoň na klonu slavné Jágrovy farmářské fotky.



Český hokej teď asi nemá větší talent. Reprezentační útočník Hertl září i v devatenácti letech jak mazák, byl nejproduktivnějším hráčem Růžičkovy Slavie, se kterou senzačně došel až do extraligového semifinále. V báječné sezoně pokračuje – má velkou šanci procpat se i do Hadamczikova týmu pro světový šampionát.

Podívejte se, jak vznikala Hertlova fotografie, která je inspirována slavným snímkem Jaromíra Jágra
Video se připravuje ...

Podobá se to příběhu mladého Jaromíra Jágra, který jako ligový greenhorn válel spolu s Reichlem a Holíkem na MS 1990. Shodných rysů s nejlepším českým hokejistou je víc. S Hertlem je taky legrace, taky se nebojí ani nejvypjatějších zápasů, taky ho už lákají z NHL. A ještě něco – taky pochází ze statku, byť neleží v Hnidousích, ale v Šeberově za Prahou.

Jágrova železná vesta? Na tu bych si nezvykl, říká Hertl
Video se připravuje ...

Právě toho využil Sport Magazín, který vychází tento pátek. K velkému rozhovoru s mladým slávistou nachystal dokonalé Jágrovské kulisy. Za vzor si vzal slavnou fotku, na které JJ před lety pózoval spolu s tehdejší přítelkyní Andreou Verešovou u stodoly rodinného hospodářství. Ten snímek oblétl svět, byl na obálkách prestižních amerických časopisů.

Hertl s vidlemi a partnerkou...Foto Barbora Reichová SPORT
...Jágr s vidlemi a (bývalou) partnerkou.Foto espn.com

Teď nastal čas, aby to samé zkusil i talent další české generace. Na statku u dědy si se svou milou stoupli přesně tak, jak kdysi jeho velký vzor. Ochotně sundal tričko, byť byla docela kosa. Při chystání snímku dbal i na maličkosti – sám přinesl podobnou metlu, u vrat rovnal kbelík a plnil ho kameny.  Pomáhal nahánět slepice, aby se ty dvě fotky co nejvíc podobaly.

„Focení byla legrace, bavilo mě to,“ přiznal Hertl. „Jinak si ale samozřejmě vůbec netroufám se s Jágrem jakkoliv srovnávat. Je to legenda, můj velký idol.“

Pokud chcete vidět, jak unikátní focení probíhalo, podívejte se na video. Ve Sport Magazínu pak najdete otevřenou Hertlovu zpověď o Růžičkovi, NHL i o kydání hnoje.

Co dál najdete v pátečním Sport Magazínu:

Uniklo z facebooku: Dagmar Damková
Rozhovor: Čeští curlingoví hrdinové, kteří bojují o olympiádu
Téma: Soumrak Albionu. Proč padá anglický fotbal a na jeho místo se dere bundesliga

Titulní strana Sport Magazínu Titulní strana Sport MagazínuFoto iSport.cz

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud