19. června 2013 • 09:15

Ať žijí komunisti a StB, řekl Šťastný o Golonkovi. Ten se brání soudně

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nepříjemnosti v hokejových kuloárech panují na Slovensku. Legendy populárního sportu Jozef Golonka a Peter Šťastný si vjely do vlasů kvůli minulosti prvního jmenovaného. "Ať žijí komunisti a estébáci, všichni víme svoje," řekl eurposlanec Šťastný před televizními kamerami na adresu čtyřiasedmdesátiletého Golonky. Celý případ pravděpodobně skončí u soudu.



Bývalého útočníka a československého reprezentanta se slovní výpady osobně dotkly a má v plánu podniknout patřičné kroky. "Už jsem si vyžádal spis z ÚPN (Ústav paměti národa), ale ještě nedorazil. Jakmile ho prostuduji, vyjádřím se k celé situaci podrobněji," řekl Golonka v úterý dopoledne pro server pluska.sk.

A tak se také stalo. Po prohlédnutí úředních materiálů se ukázalo, že Golonka s StB nespolupracoval a byl pouze prověřovanou osobou. Spis pro takové osoby byl zaveden z hlediska bezpečnosti a potvrzuje, že sledovaná osoba s StB nespolupracovala, jen byla monitorována, zní stanovisko z ÚPN.

VIDEO: Konflikt Golonka vs. Šťastný

Golonka tedy dál nečekal a celou kauzu předal svému advokátovi. A Peter Šťastný? "S tím už se delší dobu nemám o čem bavit," řekl Golonka.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud