iSport.cz
29. června 2013 • 21:45

Rachůnkova benefice: Syn už sází góly, dorazil i Štajner

Autor: iSport.cz, ČTK, Michal Koštuřík
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Táta by na něj musel být pyšný… Pětiletý Matěj, syn tragicky zesnulého Karla Rachůnka, předvedl na Slovácké benefici, že vedle čísla čtyři podědil i hokejový um. Na hvězdné hokejové exhibici v Uherském Hradišti, která byla opět věnována obětem jaroslavlské tragédie, dal čtyři góly.



U vzniku tradice byl právě Karel Rachůnek, takže xhibice, kterou dnes navštívilo přibližně dva tisíce fanoušků, se koná i na jeho počest. V souboji Česko-Slovensko (14:12) však tentokrát nešlo o výsledek, vrcholem dne byla dražba.

Někdo do ní věnoval dres, jiný hokejku. „Loni jsem dal dres, letos jsem bohužel nic nepřivezl,“ přiznal se bezelstně Jiří Štajner, fotbalista Mladé Boleslavi. A také slušný hokejista. „Hraje opravdu dobře. Maká, dobře brání,“ ocenil jeho výkon Jakub Voráček, hvězda Philadelphie Flyers. „Poslední dva roky jsme chodili s klukama v Liberci hrát každou středu,“ podotkl Štajner.

"Jezdím sem od prvního ročníku. Teď zavzpomínáme i na kluky, kteří už tady nemohou být. Chceme také pobavit lidi a pomoct těm, kteří to potřebují," vykládal brankář Ondřej Pavelec, který se netradičně představil i v útoku. V průběhu zápasu si vyměnil post s Jiřím Tlustým.

Na nově zrekonstruovaný stadion dorazily také Lucie Marková, manželka Jana Marka, a Michaela Jajtnerová, snoubenka Josefa Vašíčka, dalších dvou obětí katastrofy. Hned čtyři góly nasázel šestiletý Matěj Rachůnek, syn mistra světa Karla.

Matěj Rachůnek (uprostřed) před slovenským brankářem Igorem Murínem
Matěj Rachůnek (uprostřed) před slovenským brankářem Igorem Murínem

Pětiletý klučina s tátovým číslem 4 na zádech se ukázal i jako nebojácný bitkař. Když ho slovenský útočník Pavlikovský zezadu shodil na led, okamžitě mu to vrátil. Mazáka hokejkou ukázkově seknul do boku.

Právě vzpomínce na zesnulé hokejisty patřil loňský a také letošní ročník.

 „Jsou v našich srdcích,“ prohlásil Jakub Kovář, hlavní organizátor. Tomu se letos podařilo nalákat hromadu (nejen) hokejových osobností. „Musím říct, že to byl majstrštyk. Dostat v červnu hráče na led, to není nic jednoduchého,“ pochválil se Kovář.

Na konto Fondu ohrožených dětí nakonec putovalo úctyhodných 250 tisíc korun.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud