Květoslav Šimek
20. ledna 2014 • 14:30

Chytající útočník: Gól jsem dostal od brankáře, ale ten nezapsali

Hokejista Krnova Pavel Michálek se postavil odvážně do brány poté, co jeho týmu rozhodčí vyloučil oba gólmany

VIDEO | Krnovský útočník Pavel Michálek svou hokejovou kariéru sice začínal v bráně, ale že se do ní ještě vrátí, s tím už nepočítal. Stalo se! V utkání Moravskoslezské krajské ligy Krnova proti Karviné přišel jeho tým o oba vyloučené brankáře. Takže si Michálek ve 48. minutě nasadil za stavu 3:8 masku, vzal rukavice a postavil se do brány. „Už jsme nevěděli kudy kam, tak jsem si do brány stoupnul,“ líčí Pavel Michálek v rozhovoru pro iSport.



Jak se celá kuriózní situace odehrála?
„Sudí nám vyloučil i druhého brankáře, emoce byly nastartované. Původně jsme uvažovali, že bychom utkání ukončili, protože jsme byli toho názoru, že to pan rozhodčí Janda hrubě nezvládnul. Ale přišli s tím, že bychom dostali pokutu, kdybychom šli předčasně do kabin. Už jsme nevěděli kudy kam, tak jsem si, původně tedy ze srandy, vzal masku a rukavice a postavil se do brány.“

Jak je možné, že vás bez betonů a výstroje vůbec do brány pustili?
„Rozhodčí vůbec nevěděl, co dělat. Pravidla to, předpokládám, ani nepovolují. Ale už to bylo tak vyhrocené, že tam rozhodčí jen stál a přihlížel. Já v bráně, jejich lidi v civilu na ledě, jednou byly na ledě i dva puky… Sudí jen přihlížel, úplně vypadl z role, že by měl zápas řídit. Komedie.“

Karvinští na vás puky jen gentlemansky nahazovali, ale pár zákroků jste si připsal, ne?
(usmívá se) „S klukama z Karviné se znám, řekli jsme si, že to necháme dohrát a že na mě nebudou nějak extra pálit. Jinak bych do brány určitě nevlezl. Případně si vzal betony a kompletní výstroj. Pak už to byla fakt komedie. Prohráli jsme, na nějaké srandičky to nebylo, ale emoce už byly takové, že jsem byl najednou v bráně.“

Krnovský útočník Pavel Michálek vypráví, jak se změnil v brankáře

Kdy jste si zachytal naposledy?
„Já začínal v bráně jako malý kluk. Do šesté třídy jsem chytal. Ale že bych šel do brány z pole, tak to jsem zažil poprvé! Ani jsem v hokeji o něčem podobném neslyšel, novinka.“

Gól jste nedostal?
„To byl paradox. Dostal, rozjel se na mě jejich náhradní gólman, který mi gól dal. Ale nikdo nepískal, nikdo to neuznal, ani nezapsal do zápisu, sudí tam měl hrozný nepořádek. Takže - gól jsem dostal, ale evidovaný nebyl. My se teď tomu smějeme, ale je otázka, jestli se někdo nad rozhodčími zamyslí. Je na škodu sportovní věci, že se něco takového může vůbec stát.“

Jak to s vašimi gólmany vypadá na další zápas? Budou chytat, nebo dostali nějaký disciplinární trest a budete zase zaskakovat?
„Já už určitě ne! Věřím, že minimálně Tonda Mužík by mohl chytat. Jak to bude s Romanem Šlupinou, to nevím.“

VIDEO | Podívejte se na kuriózní situaci v Krnově

VIDEO | Zápas z pohledu hostující Karviné