Květoslav Šimek
27. května 2014 • 07:30

Čeští útočníci čekají na první body ve finále konferencí Calder Cupu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Finálové série Západní i Východní konference Calder Cupu jsou po úvodních zápasech nerozhodné. Texas Stars hrají s Toronto Marlies 1:1 na zápasy (1:5 a 6:3), stejně jako St. John’s IceCaps s Wilkes-Barre/Scranton Penguins (2:3 a 2:1). Čeští útočníci Radek Faksa, Matěj Stránský (Texas) a Dominik Uher (Wilkes-Barre) na body čekají.



Texas v domácích duelech doslova zasypal Toronto střelami. V prvním duelu jich na brankáře Drewa MacIntyreho, který v minulé sezoně chytal za Lev Praha v KHL, letělo 50. Ve druhém ještě o jednu víc.

Zatímco v prvním duelu dostal MacIntyre pouze jeden gól, ve druhém jej hráči Texasu překonali pětkrát. Šestý gól dávali do prázdné brány. Toronto poprvé v play off prohrálo. Faksa ve druhém duelu střílel třikrát, Stránský dvakrát. Série je nerozhodná 1:1 na zápasy, další tři duely se budou hrát v Torontu.

Vyrovnanou sérii hrají také St. John’s IceCaps s Wilkes-Barre. První dva zápasy skončily rozdílem jednoho gólu. Uher poslal na bránu tři střely, na body ve finále Východní konference stále čeká. Třikrát se teď bude hrát na ledě Wilkes-Barre/Scranton Penguins.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud