25. července 2014 • 14:02

Hokejová škola v Kladně! Děti povzbuzovali Voráček, Frolík či Židlický

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slyší rady od svých vzorů. Mohou si s nimi popovídat, stejně jako zastřílet na ledě. Účastníci kempů hokejové školy Rytířů Kladno jsou v „péči“ nejen odborníků a trenérů, ale pravidelně za nimi zajíždějí i hvězdní hráči. Letos už je navštívili třeba Marek Židlický, Jiří Tlustý, Jakub Voráček, Michael Frolík nebo Petr Průcha.



Od koho jiného se učit, když ne od těch nejlepších? Děti, které absolvují kurzy v rámci klubu vedeného Jaromírem Jágrem, jsou z přítomnosti zámořských hvězd nadšené. „Pro ty mladé kluky je přímý kontakt s nimi obrovským přínosem a zážitkem na celý život,“ tvrdí Jan Krégl, šéf hokejové školy.

Ta se zaměřuje výhradně na techniku hole a střelby, používají se přitom speciální pomůcky, na jejichž výběru se osobně podílel v zámoří i přímo Jágr. A slavní odchovanci ukazují dětem další nejrůznější fígle.

„Práce s dětmi mě naplňuje. Když jsem byl já mladý, tak jsme si pořád hráli venku s tenisákem, žádné kempy v červenci nebyly. Ale myslím si, že jsou pro děti hodně prospěšné. Snaží se, trenéři jim dávají, co můžou,“ reagoval Židlický, aktuálně nejlepší český obránce v NHL.

Po tréninku nechyběla ani autogramiáda zkušeného obránce.
Po tréninku nechyběla ani autogramiáda zkušeného obránce.

Svoje postřehy účastníkům, kteří se sešli z celé Evropy (třeba i z Ruska, Kazachstánu, Německa, nebo dokonce z Velké Británie), předával i Jakub Voráček, klíčový útočník Flyers.

„Bráchové Kabelkové, Jágr nebo Židlický. Oni byli mými vzory, když jsem byl mladý. A měl jsem možnost se s nimi tehdy setkat, za což jsem vděčný doteď. Protože když vám takoví hráči řeknou, kudy kam v další kariéře, je to pro mladého kluka hrozně prospěšné,“ říkal střelec z Philadelphie. Teď mladí klučinové přesně s otevřenou pusou koukali na něj. Jako on tehdy na Jágra...

Podle šéfů školy týdenní intenzivní trénink pod vedením zkušených koučů a zámořských hráčů prokazatelně posouvá dovednost hráčů v jednotlivých herních činnostech. „V sezoně jsou pak vidět velké pokroky,“ tvrdí Krégl.

I když Rytíři spadli do první ligy, tak to nic nemění na tom, že práce s mládeží je pro Jágrův klub prioritou. „Jsem moc rád, že se naše kempy setkávají s takovým ohlasem,“ vzkazuje majitel ze zámoří.

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud