1. srpna 2014 • 10:08

Demitra (†36) smiřoval i po smrti. Chára si podal ruku se Šatanem

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úcta k zesnulému spoluhráči přiměla dvě slovenské hokejové hvězdy uzavřít smír. Na premiéře filmu o Pavolu Demitrovi si konečně podali ruce Miroslav Šatan a Zdeno Chára. Respektovaný útočník zemřel při tragické havárii letadla Jaroslavli v roce 2011.



Jeden střet zpřetrhal jejich přátelství. A slovenský hokej to zle odskákal. Jeho dva lídři Miroslav Šatan a Zdeno Chára si nemohli přijít na jméno od vzájemného střetu v listopadu roku 2012. Útočník v barvách Slovanu tehdy dostal tvrdý hit od obránce ve službách pražského Lva.


Od té doby se mohli potkat několikrát, nikdy však nebyli schopni si incident vyříkat. Forvard kvůli němu přišel téměř o celou sezonu, měl dokonce vychýlenou páteř a hrozil mu konec kariéry. Těžce, těžce tenhle náraz od kamaráda kousal.

Fanoušci Slovanu následně Cháru vypískali, když přijel se Lvem do Bratislavy, otevřeně mu dávali najevo svou nenávist. Vše vyvrcholilo před olympiádou v Soči, Šatan se do nominace nevešel. Jedním z hlavních důvodů byl nevyřešený spor.

Teď se ho snad podařilo jednou pro vždy urovnat. Oba aktéři rozepře se sešli v bytě vdovy po Demitrovy Majky, aby se podívali na premiéru dokumentu o svém někdejším reprezentačním parťákovi a velkému příteli.


„Podali jsme si ruce, bylo to v pohodě,“ říkal Šatan pro list Nový Čas. Pak už vzpomínal na oběť leteckého neštěstí. „Samozřejmě jsme si u toho filmu i poplakali. Ale byly tam i momenty, kdy jsme se zasmáli. Už jsem zapomněl, že měl Paľko někdy vlasy,“ usmíval se.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud