František Suchan
21. srpna 2014 • 18:15

Demitru na Slovensku uctívají velikáni. Dorazí i Čajánek

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Všemi oblíbený a respektovaný Pavol Demitra, ikona slovenského hokeje a jeden z těch, kdo zahynuli 7. září 2011 v troskách letadla s týmem Jaroslavle, se dočkal další pocty. Do jeho domoviny vyrazili dávní parťáci ze St. Louis a proti výběru místních hvězd hrají tři exhibiční zápasy. Na ty páteční a sobotní dorazí i Demitrův kamarád Petr Čajánek, kapitán mistrovského Zlína.



Ve středu v Popradu se na památku velkého Paľa hrálo poprvé, napěchovaný stadion se bavil. Na jedné straně znám jména ze sestavy St. Louis, kde Demitra působil mezi lety 1997-2004, na druhé tři generace domácích borců v čele s Peterm a Antonem Štastnými, Peterem Bondrou či Zdenem Chárou.

„Paliho jsme uctili velmi důstojně. Skutečnost, že bylo plno, svědčí o tom, že lidé si této akce velmi váží. Byla pro nás čest hrát, ať už spolu nebo proti sobě, střetlůo se tu mnoho velkých osobností světového hokeje,“ citoval Cháru server hokej.sk.

„Byli bychom radši, kdyby tu s námi Paľo byl a takováhle akce vznikla z jiného důvodu,“ nechal se slyšet Michal Handzuš, vítěz Stanley Cupu s Chicagem, který nastoupil za veterány Blues. Tedy za výběr, k němuž se pro páteční trenčínský a sobotní bratislavský duel připojí i Petr Čajánek. „Byl jsem už na spoustě exhibičních zápasů, ale tenhle je specifický. Tehdy v St. Louis jsme měli silnou partu, která dodnes drží pohromadě. Je fantastické, že tihle hráči chtěli přijet a podpořit tuto akci,“ dodal Luboš Bartečko, další z krajanů, kteří s Demitrou v Blues nastupoval.

Za slovenský výběr se v jednom dresu opět sešli i zmíněný Chára s Miro Šatanem, dosud znesváření po hojně diskutovaném střetu z výlukového zápasu KHL Lva proti Slovanu Bratislava. Obě hvězdy se usmířily na nedávné předpremiéře dokumentárního filmu o Demitrovi. A teď společně pomáhají udržovat vzpomínku na všeobecně oblíbeného parťáka stále živou.

Sestavy ze středečního utkání

Slovak Stars: Šimonovič – Chára, Marcinko, Višňovský, Suchý, Droppa – Bondra, P. Šťastný, A. Šťastný – Šatan, Bezák, Cíger – Kroták, Pavlikovský, Lintner. Tréner: Vladimír Šťastný.

St. Louis Blues Alumni: McLennan – Bartečko, Low, Chase, Finley, Silinger – Y. Šťastný, Federko, Young – Mayers, Handzuš, Wensink – Yake, Patey, T. Nash, Tréner: Július Šupler.

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud