22. srpna 2014 • 14:37

Bili fanouška a ukradli mu dres. Teď hrozí mladíkům deset let vězení

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kriminalisté zadrželi ve čtvrtek večer tři mladíky ve věku od 17 do 19 let, které podezírají, že po zápase hokejové Ligy mistrů v Ostravě napadli v tramvaji dva fanoušky německého týmu ERC Ingolstadt a snažili se jim sebrat dresy. Útočníci cizince bili i do hlavy a kopali je, jednoho dresu se zmocnili, druhý byl během šarvátky poškozen. ČTK o tom informovala policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Za loupež hrozí pachatelům až deset let vězení.



Jeden z útočníků byl maskován kuklou. Jeden ze zadržených měl podle mluvčí u sebe věci s tematikou místního fotbalového klubu, další rovněž symboly polského fotbalového klubu a věci užívané při bojových sportech. Problémy spojené s fotbalovými výtržnostmi se v Ostravě pojí zejména s příznivci Baníku, které podporují stoupenci polského týmu GKS Katovice.

Když tramvaj zastavila, skupina útočníků z ní vyběhla a dala se na útěk. Kriminalisté ale tři chuligány pronásledovali a dopadli. Museli pak vypátrat i napadené cizince, kteří mezitím z místa odjeli. Těm bylo 50 a 55 let, oba podle mluvčí utrpěli krvavé zranění v obličeji a ošetřil je lékař.

Podobný případ se stal loni v prosinci, kdy skupina násilníků v Ostravě útočila na fanoušky po extraligovém zápase mezi Vítkovicemi a Pardubicemi. Útočníci obětem vyhrožovali násilím nebo je přímo bili a sebrali jim šály či dresy. Rovněž tito pachatelé byli zřejmě příznivci Baníku, a aby ztížili svou identifikaci, maskovali se kuklami polského fotbalového klubu. Policisté však devět podezřelých ve věku mezi 16 a 21 lety vypátrali a v květnu je obvinili, některým z nich rovněž hrozí až deset let vězení.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud