Miroslav Horák
30. srpna 2014 • 04:30

SESTAVY: Legendy ozáří Jihlavu! Z naganských hvězd chybí jen Svoboda

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nasaďte tmavé brýle, ať vám ta záře nespálí oči. Do Jihlavy se dnes dostaví hokejová šlechta, to nejlepší, co zdejší země po rozdělení federace ukázala světu. Na Vysočině dojde k ojedinělé exhibici naganských šampionů 1998 proti mistrům světa z let 1999 až 2001. Dávno vyprodaná show propukne v 17.30 na Horáckém stadionu.



Předem se nedalo počítat s tím, že dorazí úplně všichni. I tak bude účast honosná, vyjma autora zlaté naganské trefy z finále proti Rusku (1:0) by diváci měli vidět všechny hráče, kteří v únoru 1998 přivedli republiku do nevídané euforie. „Je mi to líto, ale nemohu přijet. Musím si tady za mořem vyřizovat zelenou kartu k pobytu,“ vysvětlil Sportu svoji neúčast Petr Svoboda.

SESTAVY | Rozklikněte a podívejte se, kdo se zúčastní prestižní hokejové exhibice

Jak nastoupí oba týmy ve Zlatém utkání v Jihlavě. Pro zvětšení klikněte na obrázekFoto Sport

Program Zlatého utkání v JihlavěFoto Sport
Za hotový majstrštyk lze považovat přítomnost Dominika Haška v brance naganské party. Přesvědčování si vzal na starost jeho bývalý kolega Bedřich Ščerban, nyní jednatel jihlavské Dukly, jenž hokejovou akci léta dává do kupy.

„Nechtěl jsem nikoho zklamat, těžko se odmítá bývalému spoluhráči. A zase tolik mě ukecávat nemusel,“ příjemně překvapila 49letá legenda. V brance se vystřídá s Romanem Čechmánkem, třetí omaskovaný z Her v Naganu Milan Hnilička bude čapat za světové šampiony.

Jejich soupiska lehce prořídla, na poslední chvíli se místenky v nadupané kabině vzdali útočníci Václav Prospal, David Výborný a bek Martin Richter.

„Venca se omluvil z rodinných důvodů, David má na sobotu domluveného něco jiného, je zaneprázdněný. A co vím, tak Martin odjel do Švédska ukázat se ohledně nového angažmá,“ poodhalil Augusta důvody absencí. Nepovedlo se mu přesvědčit Petra Sýkoru. „Hlásil, že ho bolí záda,“ připojil.

Zlatí čeští hrdinové z Nagana po 15 letech opět spolu
Video se připravuje ...

České hymně naslouchají (zleva) Robert Lang, Dominik Hašek a Richard Šmehlík
České hymně naslouchají (zleva) Robert Lang, Dominik Hašek a Richard Šmehlík

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud