Květoslav Šimek
20. října 2014 • 11:59

Hity, góly i skoky do střel! Hokejistky Karviné postupují v LM

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Hokejistky Karviné slaví historický úspěch - postoupily do semifinálové fáze Ligy mistrů. Na domácí půdě sice skončily ve skupině B druhé za suverénní Vídní (1:7), ale díky výhrám nad anglickým Bracknellem 6:1 a polskou Osvětimí 5:2 jdou dál z druhého místa. První prosincový víkend je tak čeká turnaj v Nižném Novgorodu, kde se střetnou s pořádajícím Novgorodem, Vídní a Popradem.



„Odehrály jsme, co se od nás očekávalo, jen s Vídní jsme si možná nezasloužily inkasovat tolik branek,“ shrnula karvinská hokejistka Vendula Přibylová. České šampionky sice v závěrečném duelu přestřílely Víděň vysoko 41:37, ale prosadila se pouze Kaplanová.

Podívejte se, jak hokejistky Karviné bojovaly v Lize mistryň
Video se připravuje ...

Hokejistky v Karviné ukázaly od pátku do neděle solidní podívanou. K vidění byly pěkné góly, odvážné skoky do střel v oslabení a dokonce i ostré hity. Jedním se prezentovala právě Přibylová proti Osvětimi. Soupeřku nekompromisně smetla k ledu, vyrazila jí dech. Sudí ji za to ovšem vyloučili na pět minut a do konce zápasu, protože v ženském hokeji je posuzování podobných zákroků přísnější.

Semifinálový turnaj v Novgorodu je pro Karvinou další výzva. „Bude to hodně těžké, v semifinále nebude nikdo slabý, ale chceme uspět,“ burcuje kapitánka Renáta Kytková. „Postupují týmy z prvních míst a jeden nejlepší z druhého místa, takže šance tam je.“

VÍCE O LIZE MISTRŮ V KARVINÉ SI PŘEČTĚTE V ÚTERNÍ PŘÍLOZE ČESKÝ HOKEJ DENÍKU SPORT.

VÝSLEDKY KARVINÉ

Karviná – Bracknell Queen Bees 6:1 (2:0, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 5. Sadilková (Walicová, Výtisková), 11. Sadilková (Přibylová), 31. Lédlová (Hudečková, Gápová), 32. Přibylová (Sadilková), 44. Lédlová (Němcová), 57. Solničková (Lédlová, Výtisková) – 60. Laramee-Paquetteová (Lambová, Highgateová).

Sestava: Dvořáková – Brotánková, Kovářová, Výtisková, Hudečková, Světinská, Zíková, Duroňová – Gápová, Lédlová, Kaplanová – Walicová, Přibylová, Sadilková – Křupková, Solničková, Kytková – Kosellková, Němcová.

Karviná – Unia Osvětim 5:2 (3:1, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 13. Solničková (Brotánková), 15. Solničková, 19. Zíková (Kovářová), 37. Křupková (Walicová), 52. Kaplanová - 13. Pozniewská, 41. Pozniewská.

Sestava: Bečevová – Brotánková, Kovářová, Výtisková, Hudečková, Zíková, Duroňová, Světinská – Gápová, Lédlová, Kaplanová – Walicová, Přibylová, Sadilková – Křupková, Solničková, Kytková – Kosellková, Němcová.

Karviná - EHV Sabres Vídeň 1:7 (0:2, 0:4, 1:1)

Branky a nahrávky: 59. Kaplanová – 2. Hoviová (Spurlingová), 13. Meixnerová (Prenová), 29. Prenová (Boultonová, Kantorová), 30. Boultonová (Spurlingová, Ullrichová), 34. Kantorová (Meixnerová, Prenová), 39. Ullrichová (Wittichová, Hanserová), 58. Wittichová (Hoviová)

Sestava: Dvořáková (34. Bečevová) – Brotánková, Kovářová, Výtisková, Hudečková, Zíková, Duroňová, Světinská – Gápová, Kaplanová, Přibylová – Walicová, Lédlová, Sadilková – Křupková, Solničková, Kytková.

SEMIFINÁLOVÉ SKUPINY (5.–7. prosince 2014)

Skupina E (Nižnij Novgorod): SKIF Nižnij Novgorod (Rusko), HK Poprad (Slovensko), EHV Sabres Vídeň (Rakousko), S.K. Karviná - ženy (Česko)

Skupina F (Lugano): HC Lugano (Švýcarsko), ESC Planegg (Německo), Herlev Hornets (Dánsko), HC Neuilly sur Marne (Francie)

Skupina G (Linköping): Linköpings HC (Švédsko), Espoo Blues (Finsko), Bolzano Eagles (Itálie), Aisulu Almaty (Kazachstán)

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud