17. ledna 2015 • 23:22

Slovan Bratislava do EBEL ligy? Slovenský klub uvažuje o změně

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovan Bratislava by od příští sezony mohl působit v mezinárodní hokejové lize EBEL. O zájmu elitního slovenského klubu, který momentálně působí v Kontinentální lize, o vstup do soutěže informoval rakouský web Hockey News. Vedle Slovanu má o přesun do EBEL, ve kterém působí i Znojmo, údajně zájem i další tým hrající KHL Medveščak Záhřeb.



Slovan má v posledních dvou sezonách finanční problémy, ty v aktuálním ročníku souvisejí i s ekonomickými sankcemi ze strany Evropské unie vůči Rusku a propadem kurzu rublu. Vedení slovenského klubu ale zájem o vstup do EBEL nepotvrdilo.

"Hrajeme KHL a naší prioritou je zůstat v KHL. Uděláme pro to vše," řekl generální manažer Slovanu Maroš Krajči slovenským médiím. Již dříve oznámil, že osminásobný slovenský šampion nemá zájem o návrat do nejvyšší domácí soutěže, kterou opustil v roce 2012.

Podle rakouského webu by se o rozšíření EBEL ligy mělo rozhodnout v dubnu, aktuálně hraje soutěž dvanáct týmů. Záhřeb již v této mezinárodní lize v letech 2009 až 2013 hrál.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud