1. února 2015 • 19:00

Dominátor slavil až do rána, s gratulací ho překvapil i Karel Gott

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejové legendy 70. let Vladimír Martinec s Jiřím Holečkem, naganští hrdinové Martin Straka či Jiří Šlégr, ale také slavní fotbalisté Antonín Panenka s Franzem Strakou, zpěváci Karel Gott s Michalem Davidem či duo herců pražské Ypsilonky Jiří Lábus - Martin Dejdar. Tahle na první pohled nesourodá parta se sešla v sobotu večer v Praze. Důvod? Velká narozeninová párty legendárního gólmana Dominika Haška.



„Jste tady vesměs lidé a kamarádi, kteří pozitivně vstoupili do mého života. Za to vám děkuji,“ vyznal se čerstvý padesátník před skoro dvěma stovkami hostů. Byl to však Hašek, kdo pak po celou noc logicky poslouchal vedle gratulací i vodopád superlativ.

„Měl jsem tu čest s Dominikem v jednom týmu vyhrát olympiádu i Stanley Cup. A bez přehánění – vím, že kdyby právě on nestál v brance, ani jednu trofej teď nemám,“ vysekl oslavenci poklonu Jiří Šlégr, jeden z osmi členů zlatého naganského týmu, kteří přišli blahopřát.

Předseda svazu Tomáš Král přinesl oslavenci obraz s průřezem jeho kariéryFoto Pavel Mazáč (Sport)

Během večera byl Hašek několikrát příjemně překvapený nečekanou gratulací. Například když na skok dorazil již zmíněný Karel Gott.

Devětatřicetinásobný Zlatý slavík navíc pro Haška „a cappella“ vystřihl písničku Být stále mlád.

„I v tom nabitém programu jsem chtěl a musel přijet. Už jen proto, že před lety mi Dominik věnoval hokejku z Nagana. To je dodnes jeden z klenotů mé sbírky artefaktů lidí, kterých si vážím,“ vyznal se Gott.

Před půlnocí se pak speciálně vzpomínalo i na Nagano. „V kariéře se mi podařilo získat docela hodně ocenění. Ale je pravda, že bez Nagana by to nikdy nebylo takové. To byla pro mě ta třešnička na dortu,“ usmíval se Hašek poté, co si společně s Michalem Davidem, Martinem Procházkou, Jiřím Šlégrem, Martinem Hamrlíkem nebo Jaroslavem Špačkem zanotoval pod vedením Michala Davida písničku My jsme ten správnej tým.

Tou český hitmaker vítal už v roce 1998 zlatý tým na Staroměstském náměstí poté, co se během olympijského turnaje prosáklo, že Hašek a spol. si v kabině pouštějí možná i trochu z recese právě Davidovy songy.

A o tom, že tahle nesourodá parta si ze soboty na neděli opravdu rozuměla, nejlépe svědčí fakt, že narozeninová párty nakonec končila po několikanásobném prodloužení až před pátou ráno…

Na narozeninou párty dorazil i Karel Gott
Na narozeninou párty dorazil i Karel Gott

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud