Květoslav Šimek
1. dubna 2015 • 15:18

Trafo vyhořelo. A třinečtí mladíci stěhují finále do nové Werk Areny

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bouřící přírodní živly zasáhly i finále Rako extraligy staršího dorostu. Finálový zápas mezi Třincem a Hradcem Králové, který definitivně rozhodne o mistrovském titulu, se nebude hrát ve čtvrtek od 15 hodin ve staré Werk Areně, ale v nové hale pro extraligové hokejisty.



„Při úterní bouřce vyhořel transformátor, musíme ve staré hale vyměnit kabely, do čtvrtku bychom to nezvládli opravit,“ říká Jan Peterek, který je v Třinci manažerem mládežnických týmů. „Proto se bude hrát poslední finálový zápas v nové Werk Areně.“

Na první pohled se třinečtí mladíci stěhují do lepšího, ale může to pro ně být problém. Pro klíčový zápas finálové série totiž paradoxně ztrácí výhodu domácího prostředí. Celou sezonu hrají a trénují ve staré Werk Areně. „Před zápasem kluci stihnou jeden trénink, nejsou na novou halu zvyklí, je to tam úplně jiné. Je to komplikace,“ mrzí Peterka.

Série mezi Oceláři a Hradcem Králové je po dvou zápasech nerozhodná 1:1 na zápasy (5:3 a 0:3). O titulu rozhodne poslední zápas v Třinci. A ten se bude po nečekané havárii hrát v nové Werk Areně (15 hodin). Vstup je pro fanoušky volný.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud