12. dubna 2015 • 12:09

Pomsta Růžičkovi. Ukřivděný otec ho natočil na skrytou kameru

Autor: bke, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Krátce před začátkem mistrovství světa v hokeji bylo na YouTube zveřejněno video, které má poškodit před veřejností kouče národního týmu Vladimíra Růžičku. Na skrytou kameru si ho při schůzce v restauraci na stadionu v Edenu natočil jeden z rodičů, který byl naštvaný, že jeho syn i přes sponzorský dar ve Slavii neuspěl. "Je to rána pod pás, ale já mám čisté svědomí," reagoval Růžička pro portál TN.cz. Má i podporu hokejových fanoušků, kteří se ho v diskuzi pod videem na YouTube zastali. Na tuto kauzu zareagovalo už i vedení Slavie v prohlášení majitele klubu Vladimíra Pittra, který tvrdí, že o takovém sponzorském daru neví.



O co přesně jde? O neúspěšného mladého hokejistu a jeho zhrzeného otce, který dal Slavii jako sponzorský dar dohromady 500 tisíc korun, přičemž počítal s tím, že svému synovi zajistil kariéru profesionálního hráče. Jenže tak se nestalo, což byla záminka pro to, aby si natočil schůzku s tehdejším slávistickým koučem a dříve i generálním manažerem klubu Vladimírem Růžičkou na skrytou kameru. Tématem debaty bylo, že chtěl po Růžičkovi vysvětlení, proč si jeho syn za Slavii nezahrál.

"Nejsem spokojený s tím, co jsem za 500 tisíc dostal. Čekal jsem, že aspoň dostane šanci," argumentuje otec mladého hokejisty. "Tohle ne, to si špatně rozumíme," odpovídal Růžička ještě v klidu, pak už mu došla trpělivost a rozjel se. "Garantoval jsem jenom to, že u nás bude trénovat. Nevím, co jste si myslel. Ten kluk by jinak dva roky nehrál hokej, chápete to?"

CO ŘÍKÁ O RŮŽIČKOVĚ VIDEU ŠÉF HOKEJOVÉHO SVAZU TOMÁŠ KRÁL? REPREZENTAČNÍHO TRENÉRA SE ZASTÁVÁ. VÍCE ZDE>>>

Otázkou také je, jak to přesně bylo se sponzorským darem. Podle tohoto videa hokejistův otec zaplatil v průběhu dvou let dvakrát 250 tisíc korun, vedení Slavie však na svém webu však naznačuje, že finanční příspěvek neskončil jako sponzorský dar v hospodaření klubu. "Budeme se nejdřív snažit zjistit, o koho se mohlo jednat. Pakliže se nám to podaří, tak zaujmeme další postoj, protože nenechám takto poškozovat jméno Slavie. V každém případě nyní mohu potvrdit, že se jednalo o osobní aktivity pana Růžičky a nikoliv o klubové," tvrdí Pitter. Celé prohlášení najdete zde >>

VIDEO: Podívejte se na rozhovor a diskuzi zde >>

CELÉ VIDEO: Jak je to s Růžičkou a záhadným půl milionem?
Video se připravuje ...

"V tomhle nemám žádný problém. Kdo tu výkonnost nemá, tak zkrátka nemůže hrát," vysvětloval Růžička pro TN.cz. "Všem hráčům ve Slavii jsem se snažil pomoct, vždycky jsem se o ně staral. V tom mám čistý svědomí."

Růžička tušil, že se video objeví na veřejnosti. "Říkal mi, že to video zveřejní teď před mistrovstvím světa, aby to bylo sledovaný víc jak Nagano," popisoval kouč národního týmu. "Teď se tím zabývat nebudu, ale po šampionátu uvidím, co s tím budu dělat. Byla to od něho velká rána pod pás."

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud