27. dubna 2015 • 15:44

Český hokej se před startem MS dočkal kamenné Síně slávy

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Český hokej se krátce před začátkem mistrovství světa v Praze a Ostravě dočkal kamenné Síně slávy, která je umístěna v prvním patře obchodního domu Harfa v Praze. Tedy v bezprostřední blízkosti O2 areny, hlavního centra celého šampionátu.



Síň slávy českého hokeje byla slavnostně otevřena dnes odpoledne, pro fanoušky bude přístupná od úterý. Její součástí jsou speciální světelné interaktivní instalace, hokejový trenažér a mnoho skvostů z české hokejové historie i současnosti.

Český hokej si to zasloužil už dávno, říkají legendy o nové Síni slávy
Video se připravuje ...

"Je zde řada opravdu exkluzivních exponátů, jako například výzbroj Dominika Haška z olympiády v Naganu, originální dresy z let 1947 a 1949 nebo kompletní sbírka zlatých medailí, které Česká republika historicky vyhrála," uvedl člen výkonného výboru Českého svazu ledního hokeje Otakar Černý mladší.

Síň slávy českého hokeje byla založena při příležitosti oslav sta let českého hokeje v listopadu 2008 a dosud do ní bylo uvedeno 118 osobností. Naposledy v prosinci se pocty dostalo bývalým úspěšným hokejistům Janu Havlovi, Františku Ševčíkovi, Ladislavu Šmídovi staršímu a in memoriam také televiznímu komentátorovi Luďku Brábníkovi.

Libuše Šmuclerová a Dominik Hašek při otevření Síně slávy českého hokeje.
Libuše Šmuclerová a Dominik Hašek při otevření Síně slávy českého hokeje.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud