29. dubna 2015 • 14:08

Richter o bídě Slavie: Postoupit je umění a sestoupit je blbost

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jen pár dní před startem hokejového MS se v redakci deníku Sport objevil bývalý hokejový internacionál a teď televizní expert Pavel Richter. Mistr světa z roku 1985 odpovídal během online rozhovoru na dotazy čtenářů, a ty se ne vždycky točily pouze kolem reprezentace. Šedesátiletý Richter se rozpovídal také o extralize a jak je jeho zvykem, byl pořádně ostrý.



Svou kariéru v československé soutěži spojil výhradně s pražskou Spartou, krátce ji dokonce i koučoval. Trenérskou kapitolu považuje ve svém životě už za uzavřenou, k dění v pražském klubu se ale ochotně vyjádřil. Především k letošnímu play off, kde ho značně rozladil faul obránce Michala Barinky v šestém semifinále proti Třinci.

"Ovlinil celé play off a kvůli němu Sparta vypadla," láteřil Richter a vzpomínal na 2 minuty za hrubost. Třinec totiž během Barinkova trestu v čase 56:48 vstřelil díky Zbyňku Irglovi gól na 3:2, vedení v utkání si pohlídal a postoupil tak do finále.

V něm nakonec Třinec neuspěl, v sedmém utkání podlehl houževnatému Litvínovu. "To bylo překvapení, ale myslím si, že výhra byla zasloužená," vzkázal.

Bývalý hokejista a trenér Pavel Richter v redakci deníku Sport a portálu iSport.czFoto Dominik Bakeš Sport

Jasný názor má bývalý útočník také na bídné výkony hokejové Slavie. Ty letos překvapily kdekoho. Tým z Vršovic hrozivou sezonu nakonec zakončil katastrofou a v baráži přišel o extraligovou příslušnost. "Je to bolest a obrovská ostuda slávistických hráčů, vedení i majitelů. Protože postoupit je umění a sestoupit je blbost," řekl Richter.

Slavia se bude chtít obratem do nejvyšší soutěže vrátit, ale to rozhodně nepůjde úplně hladce. "Bude to mít obrovsky těžké. Ale já bych si to přál, pražské derby nám bude chybět," myslí si.

Richter také zaznamenal informace o pravděpodobném nástupu Aloise Hadamczika na lavičku Komety Brno. Větším překvapením pro něj ale byl konec Vladimíra Kýhose, trenéra předešlého. "Kejhák přivedl Brno k druhému a třetímu místu a myslím, že to byl pro tým velký úspěch. Divím se, že smlouva nebyla prodloužena," kroutil hlavou.

Celý ONLINE rozhovor s Pavlem Richtrem si přečtěte ZDE.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud